Hitachi Serie 6 gravemaskiner vil bli introdusert for det norske markedet fra primo 2016. Et av Hitachi sine store fortrinn, det unike TRIAS systemet, er ytterligere forbedret. Resultatet er at drivstofforbruket til de allerede svært gjerrige Hitachimaskinene er redusert med opp til 10 % i powermodus. Tre hovedpumper fordeler nå oljen til ønsket funksjon enda mer effektivt. En annen fordel for brukerne er at eksospotten nå vil brennes av hver 30de time mot hver 8nde time for serie 5 maskinene.

Dieselpartikkelfilteret er erstattet av et såkalt SCR system. Systemet renser eksosen ved hjelp av AdBlue. Det vil gå 2-3 dieseltanker per AdBlue fylling. Designet på maskinen gjør påfylling av AdBlue lett tilgjengelig fra bakkenivå. Maskinene har tre nye rekkverk som gjør det sikrere å ferdes på maskinen. Det blir også enkelt å åpne hele motordekslet slik at inspeksjon og vedlikehold forenkles.

På displayet i førerhuset er det i tillegg til indikator for AdBlue-tank, tilvalg for dieselforbruk, hammertimer, hydraulikktemperatur og motorturtall. For at føreren lettere skal kunne velge arbeidsmodus er symboler for rotortilt samt pusseskuff innlagt i displayet.

For modellene ZX250-6 (27 tonn) og større kommer 3-beltestyring som standard. Dette for å redusere skader på understell. Dessuten er tykkelsen på beltemotorbeskyttelsen doblet. Systemet for returolje er også forbedret, blant annet ved at rør er byttet med slanger. Dette, sammen med nye klemmer, bidrar til at risiko for hydraulisk lekkasje reduseres.

Original DAB radio kan man også få montert i de nye modellene, dersom man ønsker det. Et nytt oppbevaringsrom (for f.eks. verktøy) er tilgjengelig i trappesatsen.

Først ut er beltegraverne ZX250-6, ZX300-6, ZX350-6, ZX490-6 og ZX530-6. Alle tre minste blir tilgjengelig i både LC og LCN versjon, samt at de alle tre kan bestilles med todelt bom. Nytt er det dessuten at alle førerhytter tilrettelegges for ettermontering av beskyttelsegitter (frontguard). Les mer om maskinene eller last ned brosjyrene under anleggsmaskiner: Du finner de her markert som nyheter »

“Det fine er at en velfungerende maskinmodell nå videreføres” oppsummerer teknisk sjef i Nasta, Knut Gaarde. “Serie 5 har vært nærmest feilfri, til tross for all den nye teknologien,” avslutter Gaarde.

Recommended Posts
2 kommentarer
 • Asbjørn Seim
  Svar

  Hei!! Det er merkelig at det ikkje står prisar på ei einaste av dei nye maskinene, berre brukte.

  • Jannike Vestrum Hansen
   Svar

   Hei Asbjørn!

   Dessverre er nye anleggsmaskiner så avanserte om dagen at det finnes et utall valgkombinasjoner av utstyr, spesifikasjoner og tilbehør – at prisen på en ny anleggsmaskin så og si aldri er lik fra kunde til kunde. Dessuten kommer en rekke faktorer også inn i bildet; som frakt, årsmodell, tilgjengelighet, antall, +++

   Bruktmaskiner er litt enklere da de selges som de er, fra der de står.

   Derimot skal det aldri ta lang tid før du får pris fra våre maskinselgere. Ta en prat med maskinselgeren som ekspederer ditt distrikt – så gir han deg en pris på modellen og utstyret som kan være aktuelt for deg! Våre maskinselgere finner du alltid her: https://www.nasta.no/kontakt/alle-ansatte/maskinselgere/

   Ha en fin dag!

Skriv en kommentar

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0

Begynn å skrive og press Enter for å søke