Hitachi skal utvikle elektriske anleggsmaskiner i Europa

Hitachi Construction Machinery presenterer nå sine planer for utvikling av elektriske anleggsmaskiner og spesialmaskiner for Europa. Den japanske produsenten har sammen med KTEG Kiesel Technologie Entwicklung GmbH etablert et selskap med navn EAC European Application Center GmbH. Selskapet vil være lokalisert nær Frankfurt, nærmere bestemt Stockstadt am Rhein, Hessen, Tyskland.

Hitachi Construction Machinery er genuint opptatt av miljø, og er allerede i gang med produksjon av små og mellomstore utslippsfrie gravemaskiner. Mer enn 100 slike er hittil levert til det japanske markedet. I tillegg har Hitachi produsert en rekke gigantmaskiner til gruvedrift over hele verden. Disse er direktekoblet til strøm, eller går på pantografløsning.

Det europeiske markedet har et av verdens strengeste regelverk for å begrense global oppvarming og karbonutslipp, noe som gjør behovet for elektriske løsninger spesielt sterkt i både bil- og anleggsbransjen i Europa. Gjennom European Application Centre vil Hitachi nå tilføre sin teknologi og kunnskap til det europeiske markedet, der norske entreprenører kanskje ligger i tet i sin søken etter utslippsfrie maskiner.

For Nasta og det norske markedet vil dermed dette samarbeidet bli spesielt spennende, kommenterer administrerende direktør i Nasta, Tom Johansen. Nasta har lagt ned et betydelig arbeid i utviklingen av utslippsfrie anleggsmaskiner. På Vei- og Anleggsmessen i år lanserte Nasta en serie med ZERON batteri-elektriske gravemaskiner i størrelsen 2, 4, 9 og 16 tonn. De som har lagt inn forhåndsbestillinger skal etter planen kunne få sine maskiner levert i 2019, sier Tom Johansen.

Nasta har også vært innovativ med tanke på utviklingen av større utslippsfrie gravemaskiner for kildesortering og byggeplasser. Med etableringen av EAC European Application Center vil Nasta nå få tilgang til ytterligere kunnskap og erfaringer. Det å få Hitachi som en dedikert samarbeidspartner, også for elektriske maskiner, vil være en stor fordel i vår streben etter mest mulig miljøvennlige maskiner til norske bygge- og anleggsplasser, avslutter Tom Johansen.

Kort om selskapet

1. Bedriftsnavn: EAC European Application Center GmbH
2. Hovedkontor: Stockstadt am Rhein, Hessen, Tyskland
3. Antall ansatte: ved oppstart – ca. 10
4. Kapital: 500 000 EUR
5. Forretningsvirksomhet: Utvikling av elektrisk anleggsmaskiner og spesialtilpassede maskiner.

Kundehistorier
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search