Vestnes Renovasjon AS

«Det er ikke noe
annet som er brukbart!»

Vestnes Renovasjon AS
Vestnes Renovasjon AS

Driftssikre maskiner og god stemning hos Vestnes Renovasjon.

Det er ikke noe annet som er brukbart! Det begynte med at fem gårdsbrukere slo seg sammen når renovasjonspolitikken slo til i området for snart 35 år siden. Det var en god gjeng med engasjerte folk som så et behov i markedet. Vestnes Renovasjon AS ble etablert i 1987.

Bedriften tilbyr totalløsninger for de fleste avfallstyper, og kjerneaktiviteter omfatter deponering, sortering, kompostering, gjenvinning og behandling av ulike avfallsfraksjoner. I tillegg driftes miljøstasjon for private i Vestnes kommune på vegne av ÅRIM (fra hjemmesiden). I dag er de 10 ansatte. De jobber i en spennende bransje hvor det har skjedd mye de siste årene. Det er stadig nye krav og forventninger til renovasjonsanlegg, og det setter også krav til pålitelige maskiner og utstyr.

Vi tar turen til det hele 150 mål store anlegget som holder til i Øveråsvegen. Den første vi møter er Marianne Øveraas. Marianne er søster til en av dagens eiere og daglig leder i firmaet: «Jeg begynte for tolv år siden. Egentlig skulle jeg bare innom og hjelpe til litt, med min bakgrunn som siviløkonom. Så har jeg rett og slett bare blitt her etter det. Og her blir jeg – for jeg stortrives!» smiler Øveraas bredt.«Det har vært en spennende reise fra avfall til ressurs. Dessuten føler jeg at inntrykket og imagen til bransjen vår har forbedret seg kraftig på disse årene».

Utenfor er flere maskiner i aksjon, deriblant en Hitachi hjullaster, ZW250, en ZX210LC-5 beltegraver samt tre åttetonnere. Alle maskinene går med serviceavtale fra Nasta. Så hva er det som er viktig med hensyn til maskininnkjøp hos Vestnes Renovasjon spør vi Øveraas:

«Vi har veldig tro på tillit og ærlighet og oppfølging fra leverandør når det gjelder innkjøp. Så er det viktig at ting blir ordnet opp dersom det skulle dukke opp noe. Som regel er det de ansatte som får velge maskin, innen rimeligheten grenser selvfølgelig» påpeker sjefen. «Men det skal virke. Filosofien er jo også at ved at de blir inkludert i avgjørelsene tar de også mer vare på utstyret og maskinene».

Vi møter resten av gjengen på pauserommet. Og stemningen er god på Vestnes og det merkes at de trives godt på jobb.  En av dem er Per Åge Nerhus! Han har jobbet i firmaet i 14 år nå, men har kjørt maskiner i over tretti år.«Det er en bransje som mange får mulighet til å blomster i. Det er ikke alle som er så teoretisk anlagt og da er det å kjøre maskin noe som mange kan trives med»!

Det er dessuten ingen tvil om at vi har møtt en ekte Hitachi-mann. Per Åge har til og med en egen Hitachi kopp og Hitachi capsen er på. «Kjøper de inn noe annet – så får noen annen kjøre!» ler maskinføreren mens han går ut til favorittmaskinen sin; Hitachi ZX210´n. «Det er helst denne jeg kjører ja, men det blir også hjullaster og traktor. Lasteren fungerer godt, men favoritten er nok fortsatt denne» sier han før han hopper inn bak spakene. «Dette har vært helt fantastisk – nytt sete har jeg fått nå også. Det er en 2013 modell og den hadde vel 1000 timer når vi kjøpte den. Nå nærmer den seg 4000. Så det funker godt dette! Det er enkelt og ikke så mye touch-knapper. Det er nemlig det verste jeg vet! Enkelt å finne frem i menyen er det også».

Jobben på området er dessuten svært variert; planering, graving, hustomter og mye annet. «Jeg trives med det. Det er veldig variert og det er viktig. Jeg liker utfordringer godt» smiler maskinføreren. «Det er et fint miljø her og jeg liker å kunne gjøre som jeg vil». Nå er det en større maskin som står på ønskelisten til maskinføreren:

«Jeg kunne tenkt meg en Hitachi 300» nå smiler Nerhus. «Det må bli Hitachi – ikke noe annet som er brukbart! Dessuten er servicen hos Nasta bra – det er vi enige om alle her. De kommer raskt og det er veldig viktig. Det har vært nede i 20 minutter fra vi ringte til de kom og da begynner det å bli bra!» smiler maskinførere og gir tommel opp!

Vil du vite mer om Hitachi hjullaster?
Vil du vite mer om Hitachi beltegravere?
Ønsker du å prøvekjøre eller få et godt tilbud på en beltegraver?
Følg oss i sosiale medier

se video

Kundehistorier
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search