Skreen Transport - Marit Olasdatter Grøtte - Utleiemaskin Nasta utleie

«Hytta er jo helt super!
Jeg koser meg i dumperen min jeg.»

Skreen Transport - Marit Olasdatter Grøtte - Utleiemaskin Nasta utleie
Skreen Transport - Marit Olasdatter Grøtte - Utleiemaskin Nasta utleie

Marit kjører dumper og kan etter kort tid i bransjen vise til gode resultater!

«Hei Marit! Jeg heter Ole Kristian og er produktsjef hos Nasta. Jeg har sett litt på driftstallene for kjøringen din på Bell dumperen, utleiemaskinen dere har fra oss, og jeg er imponert over hvor økonomisk du kjører vår utleiemaskin» - slik startet samtalen mellom dumpersjåfør Marit Olasdatter Grøtte og Ole Kristian Skauan tidligere i år. Møt dama som fikk livet snudd på hodet – og ble lykkelig i anleggsbransjen!

«Jeg hadde en skikkelig dritt-dag, så det var en så veldig hyggelig telefon å få» stråler Marit når vi tar turen sammen med Skauan for å endelig se Marit i aksjon. Det er en rammestyrt Bell B40E som hun og kollegaen kjører skiftordning på. Den befinner seg høyt til fjells i Nord-Odal og utsikten er helt unik!

Ikke mindre unik er den lille dama som hopper ut av den drøyt 32 tonns store dumperen. Hun stråler virkelig om kapp med sola! Det er ikke vanskelig å se at denne dama er kommet inn i sitt rette element!

Historien om Marit er helt unik: Dette er historien om dama som valgte en helt ny yrkesvei i voksen alder: «Jeg fikk snudd livet mitt fullstendig på hodet endret seg i livet mitt nesten over natten i oktober 2019. Jeg mistet så og si alt. Alt ramlet sammen som et korthus. Og hva gjør man da? Jeg bestemte meg for å gå på tur. Jeg dro til Mandal og gikk til Randaberg – det er 42 mil. Og det gjorde jeg på 8 dager. De to første dagene gikk jeg i sinne – men så ble en form for terapi. Så var det jo mange maskiner fra Stangeland der jeg gikk da – så jeg ble inspirert.

Og så gikk jeg og tenkte at anleggsbransjen – kanskje det kunne være noe for meg? Skiftarbeid måtte jo passe meg og min livsstil perfekt». Etter at hun kom hjem igjen til Trøndelag og meldte hun seg på kurs. Dessuten hadde hun en datter som allerede var i bransjen og gjennom henne så var jeg så heldig å få praksisplass hos Verdals Kalk.

Der fikk Marit veldig god erfaring med både dumper, tipptruck, hjullaster og gravemaskin. «Jeg fikk en kjempemottakelse. Og dem får jeg ikke fullrost nok. Etter praksisperioden og litt mer arbeid fikk jeg plutselig en telefon fra sjefen om jeg ville begynne her».

Marit jobber nemlig nå for Skreen Transport, en underavdeling av Flexi Trans AS som har hovedkontor på Oppdal. «Det er fantastisk her. Jeg er stor fornøyd med både plass og arbeidsgiver. Og jeg hadde ikke klart jobben uten de fantastiske personene som er rundt her» smiler dumpersjåføren.

«Det er en super gjeng. Filosofien min har vært å være blid og ydmyk – og det har fungert!» Det er hennes arbeidsgiver Skreen Transport som har leid Bell dumperen av Nasta til prosjektet i Nord-Odalen.

«Å gå for en utleiemaskin er jo et perfekt alternativ for kunder som trenger anleggsmaskiner på prosjektbasis. Det er en enkel, lønnsom og fleksibel løsning for mange entreprenører» sier Skauan.

Nasta Utleie AS kan hjelpe deg som ønsker et alternativ til å kjøpe maskin. Din lokale maskinselger kan gi deg et godt tilbud på en utleiemaskin som denne hos Marit.

Men til tross for at Bell dumperen er en utleiemaskin, er det ingenting som tyder på at ansvarsfølelsen for produktet er noe mindre: «Jeg har jo også vært selvstendig næringsdrivende tidligere. Jeg vet jo hva som påvirker bunnlinjen i et firma. Så det ligger nok i blodet at man skal ta vare på ting. Jeg tror vel at vi damer er litt mindre bajaser kanskje? Vi damer har kanskje heller ikke noe behov for å bevise noe. Vi tar det med ro. Mulig noen synes det går litt tregt, men du skal ikke ødelegge så mye før det ødelegger bunnlinjen i en bedrift heller da.

Damer har nok mindre behov for å vise seg frem. Vi tenker nok at vi er bra nok. I alle fall i min alder. Jeg pusler med mitt og tar livet med ro. Dessuten må man stole på magefølelsen. Er man utrygg i situasjoner – så si nei. Det er tøffere å si nei enn å kjøre ut. Men jeg har selvfølgelig, som alle andre noen ganger gjort feil. Jeg har både kjørt meg fast og jeg har veltet – ble rett og slett tatt av vinden en gang. Men man tar læring av alt!» sier dama som har minst et ben i nesa.

Og her er vi kommet til kjernen i historien: Til tross for at denne dama har jobbet i bransjen i bare et og et halvt år, så kan hun vise til tall som vitner om en imponerende kjørestil på vår utleiemaskin. «Jeg så på tallene og tenkte at dette er bra» smiler Ole Kristian Skauan. Som produktsjef har han en spesiell forkjærlighet for tall og statistikk. «Man ser av tallene at denne dumperen går langt og den har lavt forbruk. Den har cirka 300 timer i måneden, så totalt har den gått cirka 1 000 timer hittil på prosjektet.

Tallene bekrefter det Marit sier om jevn og rolig kjøring. Det er ingen tvil om at det er penger å spare på slik kjøring. Maskinen holder lenger og vi ser mye mindre skader. Effektiv dumperkjøring er et fag i seg selv. Man sparer ingenting på å være førstemann opp toppen om man likevel må stå og vente på toppen i flere minutter på neste lass». 

Marit nikker bekreftende:

«Jeg elsker jo å kjøre dumper. Jeg har kjørt nesten alle dumpermerkene nå og føler jeg har fått et inntrykk. Alle maskiner har jo sine fordeler og ulemper. Jeg personlig liker displayet i Bell-dumperen. Dessuten synes jeg hytta er super i forhold til de andre, det er det ikke noe tvil om. Det er jo så god plass her at man kan be inn til party – etter koronaen er over» ler hun. «Største problemet med å være dame og liten dumpersjåfør, er jo at jeg så vidt rekker ned til pedalene. Ingen av dem er jo akkurat bygget for små folk». 

«Jeg driver å ta lastebillappen nå også – men jeg håper jo egentlig at jeg får fortsette med dumperkjøring. Jeg vil jo egentlig bare kjøre dumper. Jeg koser meg her. Ja det er stort og brutalt – men det er kjekt». Hva fremtiden bringer etter dette prosjektet er fortsatt litt usikkert – men vi gleder oss til å følge med på hva den sprudlende dumpersjåføren ender opp med!

Ønske om å fortsette i anleggsbransjen er i alle fall sterkt: «Nå har jeg kjøpt meg mitt eget bosted og endelig har jeg funnet meg til rette i egen bolig. Dette er en fantastisk bransje. Det beste er nok miljøet og utfordringene man får. Dessverre nærmer dette prosjektet seg slutten, men jeg håper jo på å få fortsette med det jeg elsker da!». Det håper vi i Nasta også – og ønsker Marit lykke til videre – også i tiden etter hun er ferdig med sin utleiemaskin!

Vil du ha flere tips om effektiv dumperkjøring – ta en titt på artikkelen «tips til deg som kjører dumper»

Vil du lese mer om Bell dumper ?
Ønsker du å få en god pris eller et utleietilbud på Bell?
Følg oss i sosiale medier

se video

Kundehistorier
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search