Maskinfører og daglig leder Atle Myrene

«Jeg trives enormt godt i bransjen.
Mine siste 30 år har jeg kjørt gravemaskin og det trives jeg med.»

Atle Myrene - Maskinfører og daglig leder

Hitachi minigraver ZX26US-6 - Atle Myrene AS
Hitachi minigraver ZX26US-6 - Atle Myrene AS
Hitachi minigraver ZX26US-6 - Atle Myrene AS
Hitachi minigraver ZX26US-6 - Atle Myrene AS

Atle Myrene har funnet sitt kall – han kjører gravemaskin

En feilfri minigraver, ZX26U-6, gjør jobben i Gurskøy!

Etter en allsidig yrkeskarriere som blant annet sveiser på skipsverft og anleggsdykker, driver Atle Myrene nå med det han liker best – nemlig graving. «Jeg trives enormt godt i bransjen. Mine siste 30 år har jeg kjørt gravemaskin og det trives jeg med. Hvis man gruer seg til å gå på jobb – så er det ikke gøy lenger. Men det går heldigvis alltid an å skifte til noe annet. Men nå blir jeg i graveren ja» ler maskinføreren.

Det er stort sett Atle som kjører og jobber i firmaet. Til tider får han hjelp av sønnen og noen ganger må han også ha hjelp av innleide. «Jeg begynte vel å grave i 1992 og etter hvert dannet jeg et AS, Atle Myrene AS. Det går i hustomter, veistubber og en stund var det mye kabelgrøfting».

Denne dagen møter vi han i strålende solskinn på Dragsund i Gurskøy. I samarbeid med Mesterhus bygges det her nye boliger. Atle er ansvarlig for alt av grunnarbeid på stedet.

«Jeg bygget denne veistubben og disse fire husene for noen år tilbake, og nå er vi i gang her oppe igjen. Samarbeidet med Mesterhus fungerer veldig fint og utsikten her oppe er jo veldig fin!»

Og det er ingen tvil om at entreprenøren har funnet sitt kall: «Jeg liker å jobbe veldig godt. Foran PC trives jeg dårlig, men er jeg i en gravemaskin kan jeg sitte i timevis. Jeg vet ikke hva jeg liker med det egentlig. Men jeg liker det. Jeg sitter jo bare og kjører og koser meg. Kanskje er det det å skape noe, som for eksempel å natursteins mur – det er gøy! Selvfølgelig er det jo noe jeg ikke liker også. I dag er jo været for eksempel helt fantastisk, men i vinter var det surt fra desember til februar, så da tenkte jeg jo muligens litt andre tanker» ler entreprenøren.

I maskinparken har han tre maskiner og oppdragene er stort sett av lokal karakter. Siden to av maskinene er Hitachi maskiner – er vi i Nasta er selvfølgelig spente på hva han tenker om de oransje maskinene sine: «Hitachi er veldig feilfrie maskiner. Det har ikke vært noe tull. Denne minigraveren har jeg hatt i 2-3 år og ingen problemer. Det samme gjelder vel egentlig også 8-tonneren som jeg har – den har heller ikke hatt feil. For meg er det viktigste at det virker. Reparasjon etter garanti koster jo masse penger og da kan det fort bli dyrt. Men med Hitachi har det ikke vært noe problem».

I dag er det minigraveren ZX26U-6 som er i aksjon på plassen. Maskinen har en totalvekt på drøyt 2,7 tonn og er en populær størrelse i mini segmentet hos Hitachi. Også hos maskinentreprenøren fra Haddal, er størrelsen populær: «Den ZX26 minigraveren er jo fin å ha når det er trangt. Rundt hus og lignende er det jo ofte trangt og da er den også god å ha. Så er det jo også enkelte plasser hvor man må opp på en kant eller lignende. Da heises jeg jo denne bare på plass. Deretter kan den bare heises ned etter endt jobb. Så den har vært veldig god på enkelte jobber ja» smiler Atle og fortsetter arbeidet i solen med et stort smil om munnen.

Lyst til å vite mer om minigraveren?
Ønsker du å prøvekjøre eller få et godt tilbud på en anleggsmaskin? 
Følg oss i sosiale medier
Kundehistorier
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search