Hjem / Anleggsmaskiner / Gravemaskin / Beltegraver / Beltegraver ZX180-7
Nyhet! Hitachi beltegraver ZX180LC-7 & 180LCN-7 – Med maskinfører i fokus

Beltegraver ZX180-7 – Økt effektivitet og fleksibilitet

Gravedybde: 6 570 mm
Maskinvekt: 18 900 – 20 500 kg
Motoreffekt: 101,3 kW/ 138hk
Rekkevidde: 9 430 mm
Skuffestørrelse: 1 000 liter

Nå er det gravemaskiner i den såkalte midi-klassen (12-23 tonn) som står for tur etter at Hitachi serie-7 av beltegravere over 25 tonn (ZX250-7 t.o.m. ZX890-7) ble lansert i Europa med voldsom suksess.  En registrerer raskt at det er maskineier og maskinfører som har vært i fokus ved design av de nye modellene. Begge vil like økt effektivitet og fleksibilitet. Maskineieren vil sette spesielt pris på reduserte driftsutgifter og dermed bedre totaløkonomi, mens førerne vil oppdage at de nye 17- og 20-tonns tunge beltegravemaskinene Hitachi beltegraver ZX160LC-7, ZX180LC-7 og ZX180LCN-7 er unikt gode å kjøre.

Økt fortjeneste

Drivstofføkonomi er et stikkord. Den nydesignede beltegraveren ZX180-7 reduserer drivstofforbruket med opp mot 9 % sammenlignet med forrige modell. Nøkkelen er Hitachi sitt bransjeledende HIOS V hydraulikksystem.

Ved å bruke den nye Eco måleren kan maskinføreren selv styre effekt og drivstofforbruk, og dermed redusere kostnadene. Måleren er godt synlig på den multifunksjonelle LCD-8 “skjermen i førerhytten. Maskinutstyr kan raskt og effektivt byttes via det nye utstyrsstøttesystemet på monitoren. Dette gir også maskinføreren økt kontroll og fleksibilitet. Samme maskin kan arbeide på flere deler av prosjekter, og bidrar også på den måten til bedre lønnsomhet.

Begge de nye modellene er tilgjengelig med mono eller to-delt bom.

Føl forskjellen

Førerhuset på de nye maskinene er redesignet for å gi maskinførerne det perfekte arbeidsmiljøet. Hitachi tilbyr også et bransjeledende og førsteklasses førerhus, med god plass, høy komfort og eksepsjonell kvalitet. Dessuten kan Hitachi fronte med noen av de laveste støynivåene på markedet, men en reduksjon på hele 16 % fra tidligere serier.

Enkel betjening av maskinen skjer gjennom den nye ergonomiske utformingen av konsollen og brytere. Funksjonene er praktisk plassert og maskinføreren kan raskt navigere gjennom menyen på 8 “LCD-skjermen med multifunksjons bryteren. Høy oppløsning på antirefleks skjermen gjør det også enklere å se for brukeren. Layouten på displayet har økt funksjonaliteten, med valg som air-condition, DAB+ radio og Bluetooth.

Økt sikkerhet

For å beskytte maskinføreren – og selve maskinen – fra potensielle farer, kan de nye Hitachi Zaxis-7 gravemaskiner tilbyr en overlegen sikt over arbeidsplassen. Utsikten fra førerhuset forbedres ytterligere gjennom et eksepsjonelt 270-graders fugleperspektiv med det nye Aerial Angle kamera systemet. Sikkerheten er også forbedret med den reduserte svingradiusen på ZX180-7, hvor den øvre konstruksjon er 340 mm kortere enn den tidligere ZX190LC-6 modellen.

Beltegraver ZX180-7 – Forbedret driftstid

Etter omfattende testrutiner ved Hitachi sine anlegg i Japan, er Hitachi Zaxis-7 maskiner bygd for å vare, og med eksepsjonell god driftstid. Dessuten er et bredt spekter av nye og holdbare komponenter med på å gi modellene ZX160-7 og beltegraver ZX180-7, et kvalitetsløft. Eksempel på dette er nye slangeklemmer for å hindre olje og vannlekkasjer. For ytterligere å maksimere driftstiden, har enkelt vedlikehold blitt høyt prioritert i det nye designet.

Maskinovervåking

For at maskineiere skal ha full kontroll over maskinparken og effektiviteten, tilbyr Hitachi en rekke tjenester, i form av dataoverføring og digitale verktøy. Gjennom Owner´s Site og ConSite systemene fra Hitachi sendes dataene fra maskinen via GPRS eller satellitt daglig til det omfattende og detaljerte Global e-service systemet. Consite oppsummerer informasjonen i en månedlig e-post til maskineiere, mens Consite Pocket appen viser sanntidsvarsler dersom noen problemer med maskinen skulle oppstå.

En unik innovasjon er at to oljesensorer overfører data til Global-e service systemet slik at kvaliteten på motorolje og hydraulikkolje overvåkes 24/7. Sensorene vil oppdage eventuelle endringer i oljekvaliteten og varsle både maskineier og forhandler (Nasta). Dette gir kundene en ekstra trygghet, reduserer vedlikeholdsbehov og minimerer risikoen for uforutsett ståtid på maskinene.

“Vi gleder oss til å introdusere Zaxis-7 gravemaskiner i midi-segmentet denne høsten»

Sier Knut Gaarde, teknisk sjef hos Nasta.

«Serie-7 maskinene fra 25 tonn og tyngre har blitt svært godt mottatt i markedet og det nye midi-segmentet er etterlengtede vektklasser for mange av våre kunder. Ved utviklingen av de nye serie-7 maskinene har Hitachi virkelig lyttet til nordiske maskinførere og deres ønsker. De har rett og slett gjort absolutt alt vi har bedt om», smiler Gaarde fornøyd.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search