Hjem / Anleggsmaskiner / Gravemaskin / Hjulgraver / Hjulgraver ZX155W-7
Hitachi Hjulgraver ZX155W-7

Hjulgraver ZX155W-7 – Full kontroll og økt kjørekomfort

Gravedybde: 5 290 mm
Maskinvekt: 16 200 – 17 600 kg
Motoreffekt: 105 kW / 143 hk
Rekkevidde: 8 780 mm
Skuffestørrelse: 650 liter

Serie 7 hjulgravere fra Hitachi

Det nye designet vil gi kostnadsbesparelser, forbedret komfort, høyere sikkerhet og oppetid. Hitachi sin nye hjulgraver ZX155W-7 er allsidig, smidig og sikrer eier og bruker best mulig drift gjennom levetiden.

ZX155W-7 – Forbedret fortjeneste

Maskinen har redusert drivstofforbruk. Det industrielt ledende HIOS V hydrauliske systemet fra Hitachi øker hastigheten på frontutstyret. Hitachi viser til opp mot 7 % mindre drivstofforbruk enn tidligere modeller.

Maskineiere kan øke fortjenesten ved å utnytte allsidigheten til maskinen. Enkelt bytte av graveutstyr gjør det enkelt å skifte til ulike prosjekter med samme maskin. Det valgfrie tilhengersystemet gjør frakt av utstyr enkelt, støttesystemet for utstyr gjør bytte av utstyr til en lek. De nye modellene kan også stilles inn for å møte enhver maskinførers egne preferanser og krav ved anlegget – gir optimal produktivitet og lavest mulig drivstofforbruk.

Føl forskjellen

Førerhuset på de nye hjulgraverne er redesignet for å gi maskinførerne det perfekte arbeidsmiljø. Stor plass, god komfort og kvalitet, lavt støynivå og mindre vibrasjoner er gode egenskaper sammenlignet med forgjengerne.

Sete og spaker beveger seg som ett, slik at maskinfører blir mindre sliten. Det nye ergonomiske designet på konsoll og brytere gjør maskinen enkel å manøvrere. Cruise kontroll, automatisk girskifte og det valgfrie kjørekontrollsystemet, som motvirker vibrasjoner fra frontutstyret, er også blant nyhetene.

Tilleggsfunksjoner på den nye, klare skjermen er også integrert i det moderne førerhuset. Alt for å gjøre arbeidsdagen enkel og trivelig.

Hitachi hjulgraver ZX155W-7 – Økt sikkerhet

Førerhuset tilbyr også unik sikt over anleggsplassen, og beskytter dermed føreren fra mulige farer. Et kamera med 170-graders fugleperspektiv forbedrer sikten ytterligere. Maskinføreren kan velge mellom 6 ulike oversiktsbilder på monitoren. Sikten gjennom frontruten er forbedret ved at rattet og rattstammen er smalere (og kan dessuten justeres i enda større grad enn tidligere).

For å kunne jobbe mer sikkert og med større produktivitet under krevende forhold, er de nye Zaxis 7 hjulgraverne som standard utstyrt med LED lys, større vindusviskere som dekker et større område av ruten, samt større speil. For ytterligere sikkerhet vil overvognen og frontutstyret kunne låses på plass, slik at maskinen er korrekt posisjonert ved arbeid på offentlig vei.

Høyere oppetid

Hjulgraver ZX155W-7 er bygget for å vare. Gjennomtesting ved fabrikkene og utviklingssenter i Japan sikrer pålitelig ytelse og høy driftstid.

Driftssikkerhet og kvalitet er i hver minste detalj, som for eksempel understellet som drar nytte av større svingninger på fremre aksel, forbedrede hydrauliske støtteben, samt fendere som beskytter den øvre strukturen fra søl, møkk og olje. Driftsstans hindres av etterbehandlingssystemet, og minimeres ved enkle vedlikeholds- og rengjøringskrav.

Maskinovervåking

Med maskinovervåkingssystemet fra Hitachi har maskineiere full kontroll over maskinparken og effektiviteten. Hitachi og Nasta tilbyr en rekke tjenester, via dataoverføring og digitale verktøy. Gjennom Owner´s Site og ConSite systemene fra Hitachi sendes dataene fra maskinen via GPRS eller satellitt daglig til det omfattende og detaljerte Global e-service systemet. Consite oppsummerer informasjonen i en månedlig e-post til maskineiere, mens Consite Pocket appen viser sanntidsvarsler dersom det skulle oppstå et problem med maskinen.

En unik innovasjon er at to oljesensorer overfører data til Global-e service systemet slik at kvaliteten på motorolje og hydraulikkolje overvåkes 24/7. Sensorene vil oppdage eventuelle endringer i oljekvaliteten, og varsler både maskineier og forhandler (Nasta). Dette gir kundene en ekstra trygghet, reduserer vedlikeholdsbehov og minimerer risikoen for uforutsett ståtid på maskinene. Dette vil selvsagt også øke annenhåndsverdien på maskinene.

Kundeerfaring:

Utstyrsselger i Nasta, Terje Lastein, har nettopp levert nok en kantklipper fra Tokvam til Fon Anlegg i Sandefjord. Kort tid etter levering tok han turen for å se utstyret i praksis.

«Jeg har jo litt erfaring med lignende utstyr bare på traktor. Men det er helt klart en fordel å bruke en hjulgraver med denne krattknuseren. Du kommer høyere og nærmere trestammer for eksempel. Du blir jo mer fleksibel og mer effektiv i forhold til en traktor. Det blir ryddigere grøftekanter og resultatet blir rett og slett bedre»

 Kristian Clausen, maskinfører ved Fon Anlegg AS

Kundeerfaring:

Noen liker hjulgraver og noen liker beltegraver. Hos KN Entreprenør AS finner man begge. Vi skal møte to maskinførere som har hver sin favoritt. Men begge har fått nye Hitachi serie 7 maskiner og begge har gått for korthekker.

«Det er jo mer å passe på når en kjører hjulgraver – men samtidig er ingen dager likens. Det blir mye hjulkjøring etter vei. Det er veldig variert med mange små oppdrag som fyller hverdagen. Så har jeg jo også en haug med anleggsutstyr som gjør at jeg kan jobbe veldig allsidig. Dessuten trives jeg veldig godt i firmaet, og jeg synes spesielt at det er fint at vi har faste maskinfører på maskinene. Det blir litt mer ansvarsfølelse da ja».

Are Herring, maskinfører ved KN Entreprenør AS

Kundeerfaring:

I Holmestrand triller en maskintransport inn i på Bilet. Det er Svein Widar Smedsrud som skal få ny maskin. Og det er ikke en hvilken som helst maskin.

«Ja, dette tror jeg blir veldig bra ja. Hvorfor Hitachi – ja hvorfor ikke? Har kjørt en Hitachi tidligere og var veldig fornøyd med den. Det er jo noen år siden – var en periode med 8 tonner og en periode med en 20 tonner. Så jeg visste jo hva det gikk til her nå ja»

Svein Widar, maskinfører ved Arne Olav Lund AS

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search