maskinvedlikehold-kopi

Maskinvedlikehold

Ikke bli latt i stikken – ta godt vare på maskinen din!
Jobbene står i kø og døgnet har for få timer! Akkurat da skjer det som passer deg aller dårligst: Maskinen streiker! Som de fleste andre trenger nemlig også maskinen omsorg og stell for å oppføre seg medgjørlig. Tar du godt vare på maskinen din?

Nye anleggsmaskiner er blitt så driftssikre at det er lett å glemme dem helt. Kompliserte er de også – det ser ut som det er lite du kan gjøre selv. Men noen ting har ikke endret seg: Jorda vi graver i og steinene vi skal løfte for eksempel. Det handler fremdeles om grovt arbeid. Sjekk maskinen din daglig. Væskenivåer, filtre, rengjøring og smøring – ting må sjekkes og ordnes. Selv med sentralsmøring kan det være noen punkter som må smøres. Er du forresten sikker på at sentralsmøringen virker som den skal?

Slanger og koblinger kan lekke og briste. Hva med låser og hengsler på dører og luker? Hvis du rengjør forkrommingen på sylinderne vil pakningene vare mye lenger. Og så er det alt som ristes løs: Deksler, fester og sammenføyninger. Belteplater skal trekkes til og andre deler i understellet skal sjekkes. Ved noen raske, hyppige kontroller vil du oppdage problemene før det sier stopp: Trekk til løse belteplater og bytt ødelagte belteruller. Reparer sprekker før de får utvikle seg, og tett oljelekkasjer før mangel på olje fører til full skjæring.

Husk det daglige vedlikeholdet – det har både du og maskinen din godt av!

Artikkelen er skrevet av Teknisk Sjef Knut Gaarde.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search