Tomgangskjøring

Tomgangskjøring

Ikke bra for maskinen og ikke bra for bunnlinjen.

For det første blir det lite graving og lite penger av mye tomgangskjøring. Andre konsekvenser for maskinen kan være at dysespissene “gror skjegg”. Dette sliter på motoren, og den mister krefter. Neste steg kan være at sylinderløpene blir polert med sylinderlekkasje som resultat. Da blåser motoren kompresjon ned i bunnpanna og den vil lekke og bruke olje.

I beste fall må motoren tas opp for å bytte stempelfjærer. I verste fall må det skiftes sylinderforinger og stempler. Maskinen liker seg best når den får gå på tomgang 5 minutter før du begynner å arbeide og 5 minutter etter at du er ferdig. Dersom du må la maskinen vente mer enn 5 minutter anbefaler vi deg å bruke tomgangsautomatikken (Auto Idle). Da vil motoren gå på 1200 til 1400 omdreininger.

Ikke la maskinen din slite når skadeforebygging kan være så enkelt!

 

Artikkelen er skrevet av Teknisk Sjef Knut Gaarde.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search