utslippsfri anleggsmaskin

Utslippsfrie anleggsmaskiner

Norge – et verdensledende laboratorium for implementeringen av utslippsfrie anleggsmaskiner.

Sammen med kunder, byggherrer, kommuner, partnere, leverandører forskningspartnere og interesseorganisasjoner har Nasta vært med på å forske frem nye utslippsfrie gravemaskiner. Offentlige programmer for finansiering og støtte har vært avgjørende i denne perioden.

Høsten 2019 blir en hektisk periode og det vil bli mye oppmerksomhet rundt utslippsfrie og elektriske maskiner som er i drift. Elektriske maskiner er fremdeles på et tidlig stadium i utviklingen og er foreløpig ikke tilgjengelig fra Nasta på lik linje som ordinære maskiner. Virksomheter som tar i bruk eller ønsker å ta i bruk elektriske anleggsmaskiner erfarer at de er med på et banebrytende eksperiment: ingen har tidligere forsøkt å benytte denne teknologien til det de ønsker å bruke den til.

Vi er stolte over å kunne presentere noen av de forskningsprosjektene Nasta er med på:

Verdens største elektriske beltegraver for byggeplass.

På Biri omsorgssenter i Gjøvik kommune er det en 38 tonns elektrisk beltegraver i arbeid: ZERON ZE350LC. Vi tror den er verdens største elektriske gravemaskinen som er benyttet på en byggeplass og som er beregnet på å kunne flyttes fra byggeplass til byggeplass.

Lær mer om prosjektet og maskinen her:

Hvordan fungerer ZE350LC på byggeplass?

ZE350LC (English version) 

ZE350LC (German version)

Lær mer om prosjektet på Gjøvik kommune sine hjemmesider

Betonmast beskriver prosjektet som prosjektleder

Verdens første utslippsfrie byggeplass.

Oslo kommune er en pådriver for utslippsfrie løsninger, også på byens byggeplasser. Da passer det at verdens første utslippsfrie byggeplass startet opp det året Oslo feirer utnevnelsen Europeisk miljøhovedstad 2019.

På byggeplassen i Olav Vs gate og Klingenberggaten i Oslo går en prototype av den elektriske 8-tonneren ZERON ZE85. Her er den sammen med en 17,5 tonns ZERON ZE160LC elektrisk gravemaskin – den første som fullt ut benytter strømstyringssystemet «PeakShaver+» – en unik måte å styre strøm på som gjør at store elektriske maskiner klarer seg med strømmen som skal til for å drive en maskin som er halvparten så stor.

Lær mer om prosjektet og maskinene her:

ZERON ZE85US-6 Norsk

ZERON ZE160LC-6 Norsk

ZERON ZE85US-6 English

ZERON ZE160US-6 English

KlimaOslo forteller om prosjektet med Olav Vs gate

Informasjon om byggeprosjektet fra Oslo Kommune

Tidligere har ZE85US-6 også deltatt ved rivestarten av Oslos nye storbylegevakt. Her var det byrådsleder Raymond Johansen som satt bak spakene. Hvordan denne rivningen utartet seg kan du se her.

Forskningsprosjektet «Zero Emission Digger»

Høsten 2019 vil en maskin tilpasset byggeplass settes til oppgaver for Oslo Omsorgsbygg for entreprenøren Skanska. Vi gleder oss til å vise hele resultatet av forskningsprosjektet – både den unike teknologien «PeakShaver+» og de smarte løsningene for håndtering av strøm på byggeplass – begge resultater av forskningsprosjektet «Zero Emission Digger». Prosjektet er et samarbeid mellom Oslo Omsorgsbygg, Bellona, DIFI, Skanska, Sintef og Nasta, med finansiell og faglig støtte fra Forskningsrådet, Innovasjon Norge og ENOVA.

Utslippsfri gjenvinning – fra avfall til resurs

Sammen med gjenvinningsentreprenøren Ragn Sells har Nasta jobbet med å utvikle utslippfrie maskiner for deres virksomhet med transport, sortering og bearbeiding av avfall fra næringslivet og private. Alt avfall behandles som en resurs som skal videreforedles og maskinene arbeider innendørs. Høyt tempo, høye krav til tilgjengelighet, strenge krav til arbeidsmiljø og sikkerhet – alt må stemme.

Lær mer om prosjektet og maskinene her:

ZERON ZE160LC-6 Norsk

Vil du vite mer om utslippsfrie anleggsmaskiner?

Se presentasjonen fra Nasta Spesialproduksjon om prosjekt Zeron ZE350LC. Lær mer om hva Nasta spesialproduksjon produserer, idag og i fremtiden!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0

Begynn å skrive og press Enter for å søke