Hitachi ZX225-6 Arnadal Anlegg

«Det er som å
komme hjem igjen!»

Hitachi ZX225-6 Arnadal Anlegg
Hitachi ZX225-6 Arnadal Anlegg

Å sette seg inn i en Hitachi – det er som å komme hjem!

Arnadal Anlegg As ble etablert tilbake i 2006. Bedriften har i dag 33 ansatte hvor av 3 er læringer. Firmaet eies og drives av Håvard Myhre som er daglig leder, sammen med Kristian Kværne som er prosjektleder og Christoffer Grorud som er maskinfører og bas. «Driftssikkerhet og førerkomfort! Hitachi er driftssikkert. Det er viktig.» 

Og ifølge daglig leder Håvard er firmaet inne i en god periode:

«I 2020 omsetter vi for cirka 120 millioner. Det har jo vært et spesielt år med tanke på Covid-19, men oppdragene har stort sett gått uforhindret og vi ser lyst på vinteren og 2021 med tanke på oppdrag. Maskinparken vår består av nå av 15 gravemaskiner hvor av 6 er Hitachi. Vi er veldig fornøyde med servicen hos Nasta og det at de er lokalisert i nærheten av vårt virkeområde passer oss veldig bra».

To av de siste maskinene inn i parken kom i høst. Da fikk nemlig Vestfold entreprenøren to nye beltegravere, nærmere bestemt to ZX225USRLC-6. Vi møter to fornøyde maskinførere, Henrik og Steinar, i Hummerveien i Tønsberg etter maskinene er kommet på plass.

De er spekket helt likt og skal arbeide side om side på prosjektet på Tolvsrød. Det er et kommunalt prosjekt maskinene skal gå på og kravet fra kommunen var to 20-tonnere. Dessuten har bedriften allerede hatt en ZX225 i maskinparken fra før, som de har vært fornøyd med. Og det er driftssikkerhet og førerkomfort som trekkes frem som fordeler ved maskinene.

Henrik har kjørt Hitachi før, men ikke så mye og kun små maskiner: «Men jeg er positiv jeg – og jeg tror dette skal gå veldig bra!» sier Henrik med et glimt i øyet.

Kollega Steinar derimot har lang erfaring med de japanske anleggsmaskinene. «Nå skal han (Henrik) få se hvor bra det er» ler Steinar.

Steinar, etternavn Iversen, har jobbet i Arnadal Anlegg i 2 og et halvt år nå, men har kjørt maskin mye lenger. Av erfaring med Hitachi har han blant annet kjørt 8-tonnere og 13-tonnere før. «Jeg har vært Hitachi-mann i alle år jeg egentlig. Dette er som å komme hjem for meg nå. I sommer har jeg sittet i en annen maskin – så dette er rett og slett som å komme hjem» ler Iversen.

Men hva er viktigst for maskinføreren ved valg av maskin?

«Det er to ting: Driftssikkerhet og førerkomfort! Hitachi er driftssikkert. Det er viktig. Vi har også hatt en ZX135 her som har rundet 12 000 timer uten tull – så driftssikkerheten er det ikke noe å si på!» smiler maskinføreren.

«Det er ingen ting som er mer frustrerende enn masse feilkoder og driftsstopp!». Entreprenøren har serviceavtale på maskinene sine, men det er ikke så ofte Iversen har kontakt med ettermarkedet hos Nasta: «Siden det er så lite tull er det sjeldent jeg har kontakt med Nasta. Men de gangene jeg har gjort det har det vært god responstid – og servicen har vært bra!».

Men også førerkomfort for gutta betyr mye: «Hitachi er god å kjøre også. Det er viktig – det er jo der en sitter hver dag! Dessuten må maskinene ha nok krefter til å utføre jobben» påpeker Iversen, og hans kollega Henrik nikker samtykkende – før de begge hopper opp igjen i hver sin beltegraver.

Vil du vite mer om Hitachi ZX225USRLC-6?
Ønsker du å prøvekjøre eller få et godt tilbud på en beltegraver?
Følg oss i sosiale medier

se video

Kundehistorier
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search