Kort om NASTA

Nanset Standard AS ble etablert i 1929. Bedriften er lokalisert i Larvik, 125km sørvest for Oslo, 15 kilometer fra Torp flyplass. I 2011 byttet selskapet navn til Nasta AS og flyttet inn i nye lokaler på Bommestadmoa industriområde.

Virksomheten omfatter import, salg og totalservice av anleggsmaskiner. Nasta har markedsført Hitachi anleggsmaskiner i Norge siden 1982 og er idag en av Norges største leverandører av gravemaskiner.

Andre viktige produkter og agentur er:

 • Hitachi, hjulstyrte dumpere
 • Hitachi-Sumitomo kraner
 • Weber komprimeringsutstyr
 • Bell rammestyrte dumpere
 • Esco gravetenner
 • MSB hammere
 • Fast Fuel dieselfyllingssystem
 • Engcon, Indexator, SMP og Steelwrist tilt
 • Klyper fra Gripen

Vår forretningsidé:

Nasta markedsfører anleggsmaskiner med tilhørende ettermarked. Vår jobb nr. 1 er å gi kundene positive opplevelser.

Fakta:

 • Nanset Standard startet sin historie tilbake i 1929.
 • Nasta har i dag rundt 170 ansatte.
 • Omsetningen i 2018 ble nesten 1,2 milliarder.

Fornøyde kunder vender tilbake!

Reklamefilm:

Vår historie

NASTAs historie - Historien til selskapet vårt starter sommeren 1929 Historien til selskapet vårt starter sommeren 1929.

Sommeren 1929 inngikk Søren Røed avtale med AS Østlandske Petroleumscompagni om anlegg av bensinstasjon på området Nanset. I 1932 fikk stasjonen navnet «Nanset Standardstasjon». I 1939 startet man opp med salg av Austin.   I 1953 ble selskapet forhandler av Skoda. Året etter   ble International Harvester anleggsmaskiner og lastebiler en del av produktporteføljen.  I 1955 startet man salg av Nuffield traktorer. I 1960 ble bedriften forhandler av Brøyt gravemaskiner.

1. april 1962 døde plutselig Søren Røed, bare 58 år gammel. Sønnene Asbjørn og Finn, på 31 og 29 år, arbeidet da i bedriften. Asbjørn ble daglig leder etter sin far.

I 1964 fikk Nanset Standard agenturet for Toyota i Larvik. To år etter blir salget av de engelske Nuffield traktorene avviklet. I stedet fikk Nanset Standard hånd om importen til Østlandet av landbrukstraktorer og skrutreskere fra det verdensomspennende firmaet John Deere. Agenturet dekket til slutt hele Norge og varte i nærmere ti år. I årene 1968 til 1975 opplevde bedriften en sterk ekspansjon.

Etter et uventet brudd med John Deere i 1975, men med gode erfaringer innen landbruks- og anleggssektoren, begynte bedriften å importere Leyland traktorer. I 1979 kunne Nanset Standard AS feire 50 års jubileum under gode konjunkturer, med nesten 60 millioner i omsetning.

1982 var et viktig år for Nanset Standard. Bedriften ble dette året eneimportør av Hitachi anleggsmaskiner. Når Fiat og Hitachi innledet et europeisk salgssamarbeid om maskiner mellom 8 og 50 tonn i 1988 var det naturlig at Nanset Standard fikk dette agenturet. I 2002 valgte Hitachi å avslutte det 14-årige europeiske samarbeidet med Fiat (Case New Holland).

Nanset Standard AS fulgte med Hitachi og kunne importere nye Hitachi anleggsmaskiner fra Nederland, Frankrike (hjullastere) og Japan. I 2004 begynte Nanset Standard AS også med import og salg av BELL rammestyrte dumpere. I 2005 ble Toyota, som Larviks ledende bilmerke, solgt ut fra Nanset Standard AS. Bedriften har siden konsentrert virksomheten om anleggsbransjen.

De siste årene har man etablert avdelinger rundt om i hele landet. I 2004 åpnet man verksted i Bergen, som ble utvidet i 2008. En flyttet inn i nye lokaler i Stjørdal i 2005, mens avdelingen på Tuen utenfor Lillestrøm ble åpnet i 2007. Nanset Standard tok med seg 95 ansatte inn i jubileumsåret 2009.

2011 flyttes hovedkontoret til Bommestadmoa og i den forbindelse skifter firmaet navn til Nasta AS. I 2013 åpnet selskapet avdeling på Mjåvann utenfor Kristiansand. De senere årene er det også etablert avdelinger i Vikebukt og Tromsø.

I 2017 passerte Nasta for første gang milliarden i omsetning. I tillegg kommer omsetningen fra vårt datterselskap Kiesel Norge AS (kr. 75 mill.) og vårt søsterselskap Nasta Utleie AS (kr. 14 mill.).

Antall faste ansatte er nå på 160.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0

Begynn å skrive og press Enter for å søke