Historisk bilde fra Nanset standard

Det startet i 1929…

Sommeren 1929 inngikk Søren Røed avtale med AS Østlandske Petroleumscompagni om anlegg av bensinstasjon på området Nanset. I 1932 fikk stasjonen navnet «Nanset Standardstasjon».

I 1939 startet man opp med salg av Austin. I 1953 ble selskapet forhandler av Skoda. Året etter får firmaet agenturet for International Harvester anleggsmaskiner og lastebiler. Nuffield traktorer ble introdusert i 1955. I 1960 ble bedriften forhandler av Brøyt gravemaskiner.

1. april 1962 døde plutselig Søren Røed, bare 58 år gammel. Sønnene Asbjørn og Finn, på 31 og 29 år, arbeidet da i bedriften. Asbjørn ble daglig leder etter sin far.

I 1964 fikk Nanset Standard agenturet for Toyota i Larvik. To år etter blir salget av de engelske Nuffield traktorene avviklet. I stedet fikk Nanset Standard hånd om importen til Østlandet av landbrukstraktorer og skurtreskere fra det verdensomspennende firmaet John Deere. Agenturet dekket til slutt hele Norge og varte i nærmere ti år. I årene 1968 til 1975 opplevde bedriften en sterk ekspansjon.

Etter et uventet brudd med John Deere i 1975, men med gode erfaringer innen landbruks- og anleggssektoren, begynte bedriften å importere Leyland traktorer. I 1979 kunne Nanset Standard AS feire 50 års jubileum under gode konjunkturer, med nesten 60 millioner i omsetning.

1982 var et viktig år for Nanset Standard. Bedriften ble dette året eneimportør av Hitachi anleggsmaskiner. Når Fiat og Hitachi innledet et europeisk salgsamarbeid om maskiner mellom 8 og 50 tonn i 1988 var det naturlig at Nanset Standard fikk dette agenturet. I 2002 valgte Hitachi å avslutte det 14-årige europeiske samarbeidet med Fiat (Case New Holland).

Nanset Standard AS fulgte med Hitachi og kunne importere nye Hitachi anleggsmaskiner fra Nederland, Frankrike (hjullastere) og Japan. I 2004 begynte Nanset Standard AS også med import og salg av Bell rammestyrte dumpere. I 2005 ble Toyota, som Larviks ledende bilmerke, solgt ut fra Nanset Standard AS. Bedriften har siden konsentrert virksomheten om anleggsbransjen.

De siste årene har man etablert avdelinger rundt om i hele landet. I 2004 åpnet man verksted i Bergen, som ble utvidet i 2008. En flyttet inn i nye lokaler i Stjørdal i 2005, mens avdelingen på Tuen utenfor Lillestrøm ble åpnet i 2007. Nanset Standard tok med seg 95 ansatte inn i jubileumsåret 2009.

2011 flyttet hovedkontoret til Bommestadmoa og i den forbindelse skiftet firmaet navn til Nasta AS. I de senere år er det utvidet med ny klargjøringshall, samt spesialproduksjonshall i Larvik. Nasta ble kåret til årets Vestfold bedrift i 2012.

I 2013 åpnet selskapet avdeling på Mjåvann utenfor Kristiansand. De senere årene er det også etablert avdelinger i Vikebukt, Stavanger og Tromsø.

I 2017 ble Nasta Utleie AS opprettet for å fokusere på maskinutleie og samme år kjøpte Nasta aksjemajoriteten i Kiesel Norge AS.

I 2018 hadde selskapet totalt 170 ansatte. Dette året begynte også utviklingen av utslippsfrie maskiner. Nasta Spesialproduksjon har de siste årene utviklet en rekke utslippsfrie løsninger og dermed tatt en stort skritt inn i fremtiden.

Det hele startet altså i 1929 med en liten bensinstasjon på Nanset nord for Larvik by. Nasta kan dermed stolt presentere en lang og innholdsrik historie.

En stor takk går til alle samarbeidspartnere, kunder, maskineiere og maskinførere.
Takk for tilliten dere gir oss, og for alle konstruktive innspill til hvordan Nasta stadig kan bli bedre.
Takk til alle små og store maskintilhengere – for at dere deler spennende, morsomme og unike opplevelser!

Så det viktigste, selve nøkkelen til suksessen vår; TUSEN TAKK til alle ansatte, nye som gamle, for at dere hver eneste dag gjør det lille ekstra for at Nasta skal beholde og få fornøyde kunder. Takk for at dere byr litt ekstra på dere selv og skaper et godt arbeidsmiljø – slik at Nasta som bedrift står sterkt også i de neste 90 årene…

Kundehistorier
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search