Skogsmaskin zx135-6 bb maskindrift

«Den er veldig fin til en slik type jobb.
Grovt understell er absolutt et
must i skogen!»

Skogsmaskin zx135-6 bb maskindrift
Skogsmaskin zx135-6 bb maskindrift
Skogsmaskin zx135-6 bb maskindrift

Skogsgraver nummer to til BB Maskindrift AS!

Vi hadde ikke hatt Hitachi om vi ikke var fornøyde!

BB Maskindrift AS i Elverum ble stiftet i 2014. Det er Morten Bjølseth og Helge Berger som eier og driver selskapet sammen. Firmaet har utgangspunkt i Elverum kommune – og driver fremfor alt med skogsarbeid og fibergraving i Østerdalen. Det er nettopp i fibergraving vi møter Morten Bjølseth for å slå av en prat.

Langs Sørskogbygdvegen er firmaets ZX145W-6 hjulgraver og ZX85US-5 beltegraver i full gang. Totalt har firmaet 6 Hitachi maskiner i dagens maskinpark. Selskapet har også 6 ansatte og et par innleide.

«Dette er kvalitetsbevisste karer som vet hva de vil ha. Det skal fungere! Dessuten er det en kunde det alltid er hyggelig å besøke – blide og jordnære folk som trives med arbeidet» smiler maskinselger hos Nasta, Kai Ronny Løvtjernet.

Vi drar videre til skogs – nærmere bestemt til Sørskogbygda. Langt inne i skogsveien, parkerer vi bilene og følger vi et par gravemaskinspor videre innover mellom myr og trær. Sammen med oss har vi en av sjefene i selskapet, Morten Bjølseth. Siste investering er nemlig en ny Hitachi skogsgraver. Hitachi skogsmaskin ZX135USL-6 er laget for å gå i skogen.

Maskinen har et robust understell og høy bakkeklaring. Dessuten har maskinen en tyngre motvekt, samt sikring forover med fast frontrute og gitter. Og her i Sørskogbygda får maskinen virkelig testet seg.

Etter en god gåtur gjennom gjørme og kvist skimtes maskinen. Det er maskinfører Simen Opberget som er maskinfører på skogsgraveren og han er i full gang med å markberede, grøfte og sporslette. Nå skal maskinen gå fast på dette arbeidet for Nortømmer.

Simen har jobbet for firmaet i snart to år. Tidligere kjørte han en eldre Hitachi skogsmaskin, en 2015 modell. Vi er derfor spent på hva Simen synes om sin nye arbeidsplass nå.

«Maskinen er veldig fin til dette arbeidet. Skal man drive i skogen må en ha en slik en. Nytter ikke å kjøre med en lav maskin oppi her. Hvis ikke blir man sittende fast i stubber og diverse. Grovt understell er absolutt et must her. Jeg merker også forskjell mellom de to maskinseriene. Denne skogsgraveren har mer komfort i hytta. Dessuten merker jeg at det er sterkere beltemotorer og at dempingen også er forbedret» smiler Simen.

Sjefen nikker samtykkende. «Det er rett og slett fordi vi hadde svært god erfaring med den forrige skogsmaskinen at det ble en ny» sier Morten. «Vi ser også at det er god økonomi i å holde disse maskinene nye. Derfor valgte vi å skifte ut 2015-modellen nå. Dessuten har alle våre Hitachimaskiner fungert svært godt. Jeg kan love deg at hvis vi ikke hadde vært fornøyd med Hitachi – så hadde vi heller ikke hatt så mange Hitachi maskiner! Dessuten har vi en svært god relasjon til Kai Ronny, Nasta-selgeren her oppe. Han er flink og skal ha en stor del av æren for at vi handler oransje maskiner» presiserer Morten.

Det er tegnet serviceavtale på alle maskinene hos BB Maskindrift AS. Det er servicemekanikerne Arne Kristian Dæhli og Halvor Teige hos Nasta som har ansvaret for at maskinene til firmaet går som de skal. «Jeg må også få lov å skryte av dem begge to Serviceapparatet fungerer svært godt og det er en stor grunn til at det blir Hitachi igjen og igjen» avslutter Morten med et smil.

 Vil du vite mer om Hitachi Skogsmaskiner?
Ønsker du å prøvekjøre eller få et godt tilbud på en skogsmaskin?
Følg oss i sosiale medier

se video

Kundehistorier
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search