Spesiallakkert gravemaskin hos Kartevoll ASHitachi ZX250-6

«Det gjeng jo alltid!»

Spesiallakkert gravemaskin hos Kartevoll ASHitachi ZX250-6
Spesiallakkert gravemaskin hos Kartevoll AS Hitachi ZX250-6
Spesiallakkert gravemaskin hos Kartevoll ASHitachi ZX250-6
Spesiallakkert gravemaskin hos Kartevoll ASHitachi ZX250-6

Firmahistorie under mange lag med klarlakk!

Firmaet O. Kartevoll AS ble startet i 1953 av Oskar Kartevoll.  Kartevolls motto fra første dag var “Service, Punktlighet og Kvalitet”. Firmaet investerte samme år i en Brøyt, den første i distriktet, og den tredje i Norge. I 1983 overtok to av hans sønner. I dag og siden 2005 er det Vidar Kartevoll som er eier og daglig leder i firmaet, som tredje generasjon. På maskinen som Johnny kjører i dag er hele firmaets historie spesiallakkert på gravemaskin.

I 2014 skrev vi i Nasta Nytt om «Piratmaskinen på Sørlandet! Maskinfører Johnny Tveit i Kristiansand, den gang 23 år gammel, hadde nemlig en spesialdekorert gravemaskin inspirert av filmene Pirates of the Caribbean. Maskinen den gang var en Hitachi ZX210LC-5 beltegraver og var et populært skue i byen. Nå har Johnny fått seg ny maskin også denne gang er den motivlakkert. Men denne gang er det på sjefen sitt initiativ, så vi tok turen for å se på nok en spesiallakkert gravemaskin på Sørlandet.   

«Det var Vidar som kom med ideen til denne profileringen, om å la den inspireres av firmaets historie. Og når sjefen var veldig interessert så er jo det gøy» smiler maskinføreren.

«Her er den første maskinen fra 1953 som Oskar Kartevoll kjøpte, videre til Håvard og Olaf Kartevoll som drev firmaet etter ham, samt Vidar når han var med som guttunge allerede på 70-tallet. Og så min forrige maskin da». Tveit begynte som lærling hos Kartevoll AS i 2008 da han var 17 år gammel. I november i 2018 fikk han sin nye Hitachi ZX250LC-6, som da var hans fjerde Hitachi.

Maskinen ser fortsatt hel og pen ut, og klarlakken er med på å bevare motivet optimalt. Etter snart 2000 timer på telleren, så er det ingen tvil om at maskinføreren har tatt vare på utstyret. «Jeg gjør jo så godt jeg kan for å holde den pen da» legger han til, «men klarlakken gjør det mye lettere å holde den ren også».

Men hvorfor ble det nok en Hitachi? 

«- Det er jo det som er best!» smiler han. «Men jo – det fungerer veldig bra for meg. De er jo vanvittig god på hydraulikk. Det gjeng alltid! Jeg ble spurt nå sist om jeg ville ha noe annet, men for min del har det alltid vært Hitachi. De er kjappe og alt fungerer veldig greit!». Grunnen til at tonnasjen også økte var rett og slett etter eget ønske: «Min gamle 210 følte jeg var litt liten noen ganger – og jeg følte at en 30 tonner ville blitt for stort. Jeg liker å jobbe litt med alt mulig, være allsidig liksom. Så størrelsen er jeg også veldig fornøyd med».

Det er lokal servicemekaniker, Kristoffer Øvland, som er maskinførerens kontaktperson hos Nasta. «Servicen fungerer veldig bra. De få gangene det har vært noe, så ringer jeg til Kristoffer og så tar vi det over telefonen – eller så kommer han med en gang. Kristoffer har vært helt unik for meg, samtidig som det jo egentlig ikke noe galt med maskinen»idet han hopper tilbake for å ta seg av neste dumperlass i en helt unik spesiallakkert gravemaskin. 

Vil du vite mer om Hitachi ZX250LC-6?
Ønsker du å prøvekjøre eller få et godt tilbud på en beltegraver?
Følg oss i sosiale medier

se video

Kundehistorier
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search