Hitachi ZX490-7 Tor.e.de Gaus

«Dette er min fjerde Hitachi i 50-tonns klassen
– og det er jeg fornøyd med!»

Hitachi ZX490-7 Tor.e.de Gaus
Hitachi ZX490-7 Tor.e.de Gaus

«Jeg har vært veldig fornøyd.
Hytta gjør jo arbeidsdagen vår litt bedre!»

Hitachi ZX490-7 Tor.e.de Gaus

Fornøyde kunder vender tilbake – og tilbake

Det er to menn med lang erfaring i bransjen som møter oss når vi tar turen for å prate med maskineier og maskinfører Tor-Erling Melby De Geus og maskinfører Nils Sebu. De to møter oss i Kristiansand hvor de og stormaskinen Hitachi ZX490-7 i øyeblikket jobber for AF på E39 prosjektet.  Firmaet Tor-Erling M. De Geus AS holder egentlig til i Rogne i Oppland, men tar ofte oppdrag lang unna hjemstedet.

«Jeg har vel egentlig alltid drevet rundt på anlegg siden jeg var liten – sammen med faren min» smiler Tor-Erling. Han overtok firmaet etter sin far i 1995, og dannet et AS i 2008, etter at firmaet ekspanderte. I dag er de 10 ansatte og har en meget respektabel maskinpark. Når det gjelder 50-tonnerne i parken er den nye Hitachi ZX490-7 maskinen den fjerde maskinen som Tor-Erling har investert i opp gjennom årene.

Vi er selvfølgelig nysgjerrige på hvorfor det er blitt Hitachi igjen.

«Vi har vært fornøyde med dem. Det har vært lite ståtid og de har absolutt vært på høyde med andre merkene jeg har» nikker De Geus. «Når det gjelder denne, sammenlignet med vår forrige Hitachi ZX490-6, så er jo det første jeg la merke til helfjærende sete og spaker. Dessuten har den større dieseltank. Det holder nå til et helt 12-timers skift, og da har vi faktisk masse å gå på».

Hans kollega Nils, som har jobbet i firmaet i 13 år nå, nikker samtykkende: «Større dieseltank var et must nå – det har forenklet mye. Nå kan vi kjøre lange dager uten stopp. Så her går det jevnt hele tiden». Nils trives veldig godt i både maskinen og i firmaet. I følge han selv er han en stor del av grunnen til hvorfor det ble nok en Hitachi:

«Jeg har vært veldig fornøyd med Hitachi. Denne maskinen er min tredje 50-tonner fra Hitachi. Jeg var vel den første Tor-Erling ansatte i firmaet – så han hører litt på meg altså» ler maskinføreren.

Tor-Erling selv er på vei hjem fra skift – mens Nils nå skal overta maskinen. Det er en forholdsvis ny maskin de deler. Maskinen gikk fra Nasta første uken i januar, men den har allerede rundet 500 timer og det er Stein Wiggo Thomassen, servicemekaniker hos Nasta, som er kommet for å ta første service.

Så hva tenker maskinføreren om ettermarkedet og servicetilbudet fra Nasta?

«Alt er liksom så lettvint. Når jeg trenger service så ringer jeg bare rett til servicemann og det fungerer veldig bra. Jeg må jo si at de ute i feltet har vært helt unike. Her går det jevnt og det er viktig med optimal driftstid. Det har vært veldig kurant og greit og kjøre med dem – bank i bordet har det ikke vært noe plunder med dem. For med tanke på antall timer og den massen vi driver å jobbe med – så må jeg jo si at det har vært bra. Slik vi jobber er det jo vesentlig at det går kontinuerlig. Når det først skjer noe med maskinene så gjør serviceapparatet noe med det med en gang – og det setter jeg jo veldig pris på!»

«Serie 6 maskinen var også en veldig god maskin, men jeg merker at den nye er stillere og litt bedre tilrettelagt inni hytta» skyter sjefen hans inn. «Ja – alt det nye i hytta gjør jo arbeidsdagen vår mye bedre. Jeg synes det er spesielt fint med hel frontrute med Hammerglass og det nye patentet på vindusviskerne» presiserer Nils.

«Jeg må si at jeg er ganske bra fornøyd. Jeg er vel egentlig veldig fornøyd – men jeg kan ikke skryte for mye – jeg er som alle andre fra Valdres – jeg kan ikke blåse det opp for svært» ler maskinføreren før han hopper inn i førerhuset på sin Hitachi ZX490-7.

«Nå har vi 500 timer hittil og det er jo de mest spennende timene på en ny maskin. Men det ser bra ut så langt og det har jo ikke dukket opp noe så enda» smiler Tor-Erling før han selv tar fatt på den 6 timers lange reiseveien hjemover.

Vil du vite mer om Hitachi ZX490LCH-7?
Ønsker du å prøvekjøre eller få et godt tilbud på en beltegraver?
Følg oss i sosiale medier

se video

Kundehistorier
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search