Hitachi ZX135US-5 Helge Thirud

«Nanset Standard og Nasta har vært et
veldig bra firma for meg i alle fall.
Det er veldig trivelige folk!»

Hitachi ZX135US-5 Helge Thirud
Hitachi ZX135US-5 Helge Thirud

Da Helge ble pensjonist kjøpte han seg ny gravemaskin!

I 1991 kjøpte Helge sin første Hitachi – og etter dette har det blitt mange. «Jeg har hatt to ZX135 fra før og jeg har vært veldig fornøyd med dem. Jeg er jo en slik korthekker mann fra gammelt av – og har i tillegg hatt 225´r både US og USR» ler maskinføreren. Men historien om Helge Thirud startet lenge før det: «Jeg startet for meg selv i 1975 på Haugerud gård. Der drev jeg i 44 år, og nå har sønnen min overtatt».

«Nanset Standard og Nasta har vært et veldig bra firma for meg opp gjennom årene! Jeg hadde en Nuffield traktor med Hamjern 400 en gang på 70 tallet – det var første gang jeg handlet med Nanset Standard. Det var helt perfekt!» mimrer Helge.

Etter hvert ble Thirud Anlegg AS etablert. Etter det har det vært ganske mange andre maskiner som har vært innom entreprenøren på Ås.

«Den første Hitachi maskinen kom i 1991 – og det var en EX60. Nå tror jeg det er blitt godt over 20 gravere opp gjennom fra dere, men også noen hjullastere – blant annet en FR 130 husker jeg at jeg hadde» mimrer Thirud. Men korthekker har vært en klar favoritt.

Senere ble selskapet solgt til Kaare Mortensen, hvor Helge selv arbeidet i 10 år. «Men nå er jeg lei av Oslo greiene. Så nå har jeg kjøpt meg ny maskin og skal kose meg med den – og rett og slett gjøre det jeg ønsker å gjøre her på Ås! Så er jeg jo også blitt pensjonist så jeg må jo ha noe å drive med i årene fremover da. Så begynte jo den der å bli gammel» ler Thirud og nikker bort på innbyttemaskinen.

Denne dagen er servicemekaniker hos Nasta, Kjell Selenius, på besøk for å ta service på innbyttemaskinen. Det er en Hitachi ZX130-3 som skal byttes inn mot hans nye korthekker, en Hitachi ZX135US-6. «Det blir bra det her vet du!» ler pensjonisten nikker mot den nye maskinen.

Og han er sikker på at han fortsatt er i trygge hender når det gjelder sitt siste kjøp: «Nasta har alltid vært bra. Og servicegutta har vært kjempemessige! Kjell Selenius her er kjempedyktig. Det er veldig trivelige folk rett og slett!» smiler Helge og hopper inn i sin nye maskin.

Vi i Nasta kan ikke annet enn å takke for nok en hyggelig handel og ønsker Helge alt godt for pensjonistårene fremover!

Vil du vite mer om Hitachi ZX135US-6 ?
Ønsker du å prøvekjøre eller få et godt tilbud på en korthekker?
Følg oss i sosiale medier

se video

Kundehistorier
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search