Terje Mikalsen maskinfører i Hedrum Pukkverk NCC

«Det er en veldig fin modell.
– den er akkurat passe til denne bruken.»

Terje Mikalsen, ved NCC AS

Hitachi ZX490LCH-7 Hedrum Pukkverk NCC AS
Hitachi ZX490LCH-7 Hedrum Pukkverk NCC AS
Maskinselger Kjell Sørensen i Nasta og maskinfører Terje Mikalsen i Hedrum Pukkverk NCC
Hedrum Pukkverk NCC AS

Etter 8 år i ZX470-5 har Terje fått ny maskin!

Vi ble med på overlevering av ny ZX490LCH-7 hos NCC AS.

Hedrum pukkverk ble etablert i 1962 og har dermed en lang historie i Larvik. I dag drives pukkverket av NCC og tar ut i hovedsak en lysegrå, grovkornet Larvikitt, samt vasket maskinsand. Hos bedriften har det, siden 2013,  gått en Hitachi ZX470LCH-5 på området. Den har Terje Mikalsen vært maskinfører på. Han har jobbet i NCC i 34 år nå, så livserfaringen innen anleggsbransjen er det ingenting å utsette på.

Vi tar den korte veien fra hovedkontoret til Nasta, sammen med maskinselger hos Nasta, Kjell Sørensen, for å besøke Terje. Det er ingen tvil om at det er en fornøyd maskinfører som møter oss. «Jeg har ikke fått prøvd den ordentlig ennå da – men jeg sitter veldig godt!» smiler Terje. Etter drøyt 9000 timer i den gamle 470´n – er det spennende med noe nytt. De nye serie 7 maskinene har satt maskinføreren i fokus og mye er endret fra den gamle serie 5 maskinen. Likevel er det kun lovord å høre om den gamle maskinen også:

«Det var en bra maskin. Dessuten har servicen vært bra og alt sammen egentlig. Jeg har kjørt mye annet tidligere, blant annet mye hjullaster. Men de siste årene har det blitt graver – og det trives jeg med!» 

smiler han. Den gamle graveren forblir i firmaet og skal på en annen lokasjon etter hvert.

I hovedsak er det lasting av dumper det går i for Terje på området. Men også noe rensning av salver. «Det er en veldig fin modell. Jeg må ha denne størrelsen – den er akkurat passe til denne bruken. Desto større, desto bedre er det jo å kjøre» smiler han med glimt i øyet.

Angående hans mange tiår i firmaet NCC har han kun lovord å komme med:«Det har vært kjempegreit. Jeg trives veldig godt her i firmaet. Her har vi kjempefine forhold, hyggelige kolleger og ikke minst så er det nære hjem. Dessuten føles det jo også veldig trygt og godt her». Så det er grunn til å tro at Terje går for nok en 8 år i sin nye graver også. Vi venter i spenning på å høre mer om hans erfaringer med den nye serie 7 modellen fra den meget erfarne maskinføreren.

Lyst til å vite mer om Hitachi ZX490LCH-7?
Ønsker du å prøvekjøre eller få et godt tilbud på en beltegraver? 
Følg oss i sosiale medier
Kundehistorier
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search