Daglig leder Erik Nilsen i firmaet Arne Olav Lund AS

«At maskinførerne er med i prosessen
- det er veldig viktig for oss.»

Erik Nilsen, ved Arne Olav Lund AS

Maskinfører Svein Widar i firmaet Arne Olav Lund AS
Miljøbilde av Hitachi ZX155W-7 og Arne Olav Lund AS
Miljøbilde av Hitachi ZX155W-7 og Arne Olav Lund AS
Miljøbilde av Hitachi ZX155W-7 og Arne Olav Lund AS
Miljøbilde av Hitachi ZX155W-7 og Arne Olav Lund AS
Maskinfører Svein Widar i firmaet Arne Olav Lund AS

Etter ti år som innleid – ble det både fast ansettelse og ny maskin!

En ZX155W-7 var førstevalget til maskinfører Svein Widar.

I Holmestrand triller en maskintransport inn i på Bilet. Det er Svein Widar Smedsrud som skal få ny maskin. Og det er ikke en hvilken som helst maskin. Hjulgraveren ZX155W-7 var den første som kom til Norge og det er knyttet høye forventninger til maskinen. Det er heller ikke en nybegynner i bransjen som skal få ny maskin: «Jeg har kjørt i 33 år omtrent. De første 12 årene i skauen. Og så har jeg kjørt gravemaskin siden 2000 omtrent – både på belter og hjul. Jeg har drevet for meg selv i mange år og vært innleid her i firmaet i ti år. Nå er jeg altså fast ansatt. Det er jo både hyggelig, trygt og fint. Dessuten er jo den nye maskinen er jo veldig fin da» smiler maskinføreren. «Så noe riktig har jeg vel gjort kanskje da» legger han beskjedent til.

Firmaet, er Arne Olav Lund AS. Firmaet har historie tilbake til 1957 i Larvik. Men det er ikke bare Svein Widar som er relativt nyansatt i firmaet. Med på dagens overlevering er nemlig også Erik Nilsen, daglig leder i firmaet: «Jeg har jo egentlig ikke bakgrunn fra entreprenørbransjen, men for 5-6 år siden jobbet jeg på jernbanesiden og siden i mars 2021 har jeg vært her i firmaet. Jeg trives veldig godt. Entreprenørbransjen er herlig og ærlig – med veldig mange trivelige folk!».

Det er i dag rundt 110 ansatte i bedriften, og anslagsvis 80 % av forretningen dreier seg om vei og avløp. Mange av de totalt 25 maskinene i parken er derfor hjulgravere. Så dette er langt i fra den første gravemaskinen på hjul hos Arne Olav Lund AS. «Det er jo derfor denne typen maskin som er gjenganger hos oss, siden VA-arbeid er det vi driver mest med» bekrefter Nilsen.

Og maskinfører Smedsrud trives med VA-arbeid: «Jeg er stort sett bak maskin og driver og rydder opp etter jobbene – det trives jeg med. Det er jo variert» smiler han. Det er ingen tvil om at den erfarne sjåføren ser frem til å sette i gang med ny maskin og maskinhenger. Men først må en rekke av utstyret lastes av, for med i handelen er både ripper og diverse skuffer.

«Ja, dette tror jeg blir veldig bra ja. Hvorfor Hitachi – ja hvorfor ikke? Har kjørt en Hitachi tidligere og var veldig fornøyd med den. Det er jo noen år siden – var en periode med 8 tonner og en periode med en 20 tonner. Så jeg visste jo hva det gikk til her nå ja» bekrefter Svein Widar.

Så hva er filosofien til Arne Olav Lund AS med tanke på maskininnkjøp? «Det er viktig for oss at maskinføreren er med i prosessen. Nå innhentet vi tilbud på tre ulike merker. Svein Widar var delaktig i å sette opp spekk og han var aktivt med i vurderingen av de ulike tilbudene. Konklusjonen var at han ønsket seg en Hitachi og vi ønsket vel også at han skulle ha Hitachi – så da passet det jo fint! Så er det jo veldig hyggelig for oss at det endte på Hitachi denne gangen».

Men svaret på hvorfor det ble handel med Nasta denne gang, er sammensatt: «Det er alltid hyggelig å handle med lokale leverandører. Men så er det viktig med leverandører som er villige til å se på nye løsninger for fremtiden også. Pris vil alltid være en del av vurderingen selvfølgelig, men vi vet jo at fremover vil det bli viktigere og viktigere med bærekraft og nullutslipp. Det vil naturligvis bli en del av alle investeringsbeslutninger vi gjør fremover. Det er klart at dette kjøpet med en Steg V motor kontra den gamle med 3B motor, utgjør jo en positiv forskjell. Men det blir jo marginalt i forhold til nullutslipp selvfølgelig.

Og når vi snakker om miljø, så er det også viktig for oss med et godt arbeidsmiljø innad og vi har også fokusert en del på lærlinger i det siste. Det er viktig for oss å få visst oss frem der også. Vi trenger hele tiden ny og god arbeidskraft. Til tross for at vi har vært en god og stabil gjeng her i firmaet, så er man jo alltid på jakt etter nye og flinke folk» avslutter sjefen med et smil.

Lyst til å vite mer om Hitachi ZX155W-7?
Ønsker du et godt tilbud?
Følg oss i sosiale medier
Kundehistorier
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search