Anleggsleder Børge Eriksen i firmaet Veidekke AS

«Hitachi er et kjent merke, med et bra
serviceapparat og et solid ettermarked.»

Børge Eriksen, ved Veidekke AS

Miljøbilde av Hitachi ZX690LCR-7 og Veidekke Industri AS, avdeling Foksrød Pukkverk i Sandefjord
Miljøbilde av Hitachi ZX690LCR-7 og Veidekke Industri AS, avdeling Foksrød Pukkverk i Sandefjord
Miljøbilde av Hitachi ZX690LCR-7 og Veidekke Industri AS, avdeling Foksrød Pukkverk i Sandefjord
Miljøbilde av Hitachi ZX690LCR-7 og Veidekke Industri AS, avdeling Foksrød Pukkverk i Sandefjord

Høye forventninger til nye Hitachi ZX690LCR-7 hos Veidekke

Perfekt match med nytt knuseverk i Sandefjord.

Børge Eriksen har kun jobbet som anleggsleder ved Veidekke AS sin avdeling på Fokserød siden 1. desember. Og til tross for at handelen ned deres nyinnkjøpte Hitachi ZX690LCR-7 skjedde før han startet i firmaet, er han sikker på at Hitachi graveren vil gjøre jobben: «Etter to uker i drift nå så ser vi at dette var et riktig valg» nikker anleggslederen fornøyd. «Jeg har jobbet sammen med mange som har hatt Hitachi – så jeg er ikke så redd for at den ikke skal gjøre jobben». Og Eriksen har lang erfaring i bransjen, med mange år bak spakene på maskiner:

«Jeg har gravd mye ja, med nettopp en slik maskinstørrelse også. Så det er vel nettopp maskinfører jeg er ja. Både maskin og knuseverk er jeg jo rett og slett oppvokst med, for faren min drev med det også, så dette bør jeg vel kjenne til ja»

Helt siden 2000 har Veidekke Industri AS, avdeling Foksrød Pukkverk i Sandefjord, tatt ut masser pukkverket som ligger rett ved E18. Avdelingen knuser stein først og fremst til asfalt og entreprenører, samt har også noen leveranser på betong. Det omsettes cirka 500 tusen tonn i året fra Fokserød. Nå er det flyttet litt på driftsområdet og det har gjort at det nå tenkes litt nytt. På sikt skal det inn et stasjonært knuseverk, men nå er det en mobil Jonsson knuser på 114 tonn som skal gjøre jobben fremover.

«Den skal kunne knuse, litt avhengig av materialet, cirka 450 tonn i timen. Knuseren velger vi jo ut fra årsproduksjon – og da må vi følge opp med maskiner som passer til» nikker anleggslederen. «Det skal produseres mellom 5-600 tusen tonn i året og da trenger vi helt klart en 70 tonns maskin, med en kapasitet på overkant av 600 tonn egentlig. Her er det viktig at alt fungerer. Det er mye masse som skal inn og ut til enhver tid. Så denne graveren skal få jobbe ja» smiler han.

Hitachi ZX690LCR-7 er en nylig introdusert beltegraver fra Hitachi som er spesielt designet for å jobbe med stein (derav LCR=Long Carriage Rock). Med et godt rykte på seg for driftssikkerhet, har også tidligere serier i tonnasjen svært gode skussmål å vise til. Anleggslederen er klar på hva han selv mener er viktig ved valg av stormaskiner: «Det er klart at vi er helt avhengig av at maskinene våre er driftssikre. Hitachi er et kjent merke, med et bra serviceapparat og et solid ettermarked. I tillegg er jo Hitachi en driftssikker maskin i seg sjøl. Men for oss er også dieselforbruket viktig. Vi måler og sammenligner – så vi ser fort på tallene at det er en god maskin eller ikke. Dessuten var det jo et stort pluss her at maskinførerne også ønsket Hitachi, så dette blir nok veldig bra» avslutter anleggslederen.

Lyst til å vite mer om Hitachi ZX690-7?
Ønsker du et godt tilbud?
Følg oss i sosiale medier
Kundehistorier
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search