Maskinfører Eskil

«Det har skjedd mye med førermiljøet nå.
De har virkelig blitt veldig bra å kjøre!»

Eskil Karlsen, maskinfører
Workinn AS

ZX225USLC-7
Workinn med ny Hitachi ZX225USLC-7
Workinn miljøfoto
Miljøfoto fra Workinn AS
Maskinfører Eskil og med ZX225USLC-7

Bli med til en av Norges vakreste arbeidsplasser!

Maskinfører Eskil og hans ZX225USLC-7 oppgraderer fylkesvei i Troms.

Lange tradisjoner

Workinn AS har lange tradisjoner i anleggsbransjen. Bedriften hadde sin oppstart i 1958, og kan som eldste maskinentreprenør i Tromsø se tilbake på gjennomføring av en lang rekke spennende prosjekter for både private og offentlige oppdragsgivere. Bedriften utfører oppdrag i hele landsdelen, men denne dagen er de på hjemmebane. Mer konkret befinner de seg på Sjøtun på Kvaløya når vi tar turen.

Været er strålende, og vannet er knallblått. Det hele er som tatt rett ut av et postkort. Ikke rart det står køer med bobiler og venter på at entreprenøren skal gjenåpne veien. Det å jobbe langs fylkesvei på sommeren er ikke bare bare. Mange turister skal på tur, samtidig som at veiene så absolutt trenger et løft. Entreprenøren er i gang med masseutskifting, skifte av stikkrenner og utbedring av vei. Siden veien er så smal er det helt nødvendig å stenge i perioder mens arbeidet pågår.

Opplevelsen av Hitachi ble enda bedre

Til tross for en hektisk arbeidssituasjon smiler Eskil Karlsen som en sol når han kommer ut av gravemaskin sin. Han er nemlig sjef over en ny Hitachi ZX225USLC-7. Mens bobilene suser forbi oss, får vi tatt en prat med maskinføreren for å høre hva han tenker om den nye maskinen sin.

Karlsen har jobbet i Workinn AS i 5 år og har kjørt en ZX210-5 i drøyt to år. Når han nå fikk ny maskin, ble opplevelsen av Hitachi enda bedre: «Det er klart det er en bra motivasjon å bli tildelt nytt utstyr! Dette er absolutt en veldig OK opplevelse. Det er jo kjempefin. Det har jo skjedd en del på førermiljøet spesielt. Den er virkelig blitt veldig bra å kjøre. Det er et virkelig løft å få komme inn i en serie 7 maskin. Førermiljøet er jo det man automatisk legger merke til – at her er det skjedd ting inne i hytta. Småting man har savnet på de eldre seriene er virkelig på plass nå. Og spesielt på støy – nå trenger man ikke Peltorene over øra lenger. Det går liksom greit å kommunisere med andre rundt» smiler maskinføreren.

Varierte arbeidsoppgaver

«Dessuten liker jeg størrelsen på maskinen godt. Det skjer liksom litt når man gjør ting». Modellen ZX225USLC-7 fra Hitachi er en svært populær modell. Det er den største kortehekkeren fra leverandøren og er også tilgjengelig som ZX225USRLC7.

Så, hva tenker Eskil om å kjøre korthekk? «Jeg er veldig positiv til korthekk. På slike jobber tar den jo så liten plass at man ikke trenger å tenke. Veiene her er veldig smale og veldig modne for oppgradering og da er jo korthekker helt perfekt. Størrelsen generelt synes jeg også er veldig fin. Den kan liksom brukes til alt mulig og man får veldig varierte arbeidsoppgaver som sjåfør – og det liker jeg. Samtidig som det jo skjer litt når man holder på og man ser resulter» smiler maskinføreren.

Køen av bobiler og turister har stilnet bak oss – så da er det på tide å stenge veien og hoppe tilbake opp i graveren. Men maskinføreren er fortsatt blid som en sol: «Det er jo litt kaos her spesielt med ferietrafikken nå. Men med så fint vær som i dag – så kan vi absolutt ikke klage -for på slike dager er det fint å være på jobb!»

Her finner du vårt maskinutvalg
Ønsker du et godt tilbud?
Følg oss i sosiale medier
Kundehistorier
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search