Fornøyde og dyktige maskinførere hos OK Kristoffersen Entreprenør AS

Brønnøysund entreprenøren med imponerende oppgraderingsprosjekt på Torghatten.

Den lokale entreprenøren

Torghatten i Brønnøy kommune er imponerende – og enda mer imponerende skal den bli. Nå er den lokale entreprenøren OK Kristoffersen AS i god gang med å gi den en nødvendig oppgradering og et kvalitetsløft, gjennom et samarbeidsprosjekt i regi av Statens vegvesen, Nasjonale turistveger, Brønnøy kommune og Nordland fylkeskommune.

Enorm besøksvekst

I følge midtinorge.no har det spektakulære fjellet hatt en enorm besøksvekst de siste årene. I 2020 besøkte over 75 000 personer stedet og det er dermed kanskje ikke uten grunn den populære plassen får seg en aldri så liten «make-over». Tiltakene som nå er i gang innefatter nytt servicebygg, ny parkeringsplass samt universelt utformet gangsti, benker, informasjonstavler, i tillegg til nye stier og trapper utenfor og inne i Torghatthullet. Det er Stibyggjaren AS skal stå for etablering av sti-trasé og trappearbeider i naturlandskapet rundt og gjennom Torghatthullet, det resterende arbeidet er OK Kristoffersen Entreprenør AS ansvarlig for.

Torghatten

Hvis ikke du har vært på Torghatten, så anbefales et besøk. Men det kan være en god ide og vente et år til prosjektet med oppgraderingen er gjennomført. Fjellet ligger på øya Torget sørvest i Brønnøy kommune. Det har en høyde på 258 meter over havet og er kjent for et svært karakteristisk hull som går tvers gjennom fjellet.

Hullet er 35 meter høyt, 160 meter langt og 20 meter bredt. Ifølge sagnet om Helgelandsfjellene sies det at «hullet i Torghatten ble til da fjellet Hestmannen, i skuffet kjærlighet, skjøt en pil etter Lekamøya. Kongen i Sømnafjellene så dette og kastet hatten sin imellom for å forsvare Lekamøya. Pilen gikk tvers igjennom hatten og dannet hullet. Og akkurat i det samme rant sola og alt ble til stein» (kilde: visithelgeland.com). Likevel er det vel mest sannsynlig, som de faglærte mener, at det er skapt under frostforvitring på slutten av istiden, da isen presset på landmassene.

Entreprenør med faglig tyngde

Målet for Najonale turistveger er «å ferdigstille et helhetlig og tilrettelagt anlegg som styrker Torghatten og Brønnøysund som reisemål, og frister til lengre opphold og flere besøk i nærområdet i løpet av 2024». Derfor er det jo ekstra hyggelig at det er en lokal entreprenør som står for store deler av arbeidet. Og prosjektet er dermed i trygge hender, hos en entreprenør med faglig tyngde.

Historien til firmaet, startet helt tilbake i 1950, da Ottar Kristoffersen etablerte egen virksomhet. Det begynte med boring og sprengningsarbeid, og en Brøyt med produksjonsnummer 24 ble anskaffet i 1964. I årene som fulgte ekspanderte selskapet og i 2015 ble virksomheten solgt til nye eiere og OK Kristoffersen Entreprenør AS ble etablert. I dag er det OK Kristoffersen Holding AS som er morselskapet i konsernet og eier av OK Kristoffersen Entreprenør.

«Full pakke»

Gjennom de andre datterselskapene OK Ferdigbetong, Ringveien Eiendom og Kalvtråkket 5 tilbyr entreprenøren en «full pakke» i form av ferdigbetong, grunnarbeid for boligtomter samt ferdigstilte leiligheter for salg. I dag har selskapet en Hitachi hjullaster og syv Hitachi gravere. Maskinselger hos Nasta, Trond Viktor Meland, har denne dagen tatt turen for å se det imponerende prosjektet med Torghatten, som entreprenøren er i gang med.

«Det her er et spennende og litt uvanlig entreprenørarbeid. Mange arkitekturiske detaljer og storslått natur – gjør at det gjør meg litt stolt å kunne levere maskiner her. Ikke minst er den en svært trivelig kunde, med en ledelse som har kontroll og er faglig dyktig. Dette er et firma det er det virkelig gøy å samarbeide med».

Daglig leder Christine Høigaard

Det er virkelig et spesielt og ikke et helt vanlig entreprenøroppdrag gjengen hos OK Kristoffersen er i gang med. Her er det alt fra farger og design, samt naturvern som skal hensyntas – og ingenting er overlatt til tilfeldighetene. Alt er arkitekttegnet ned til minste detalj. «Det har så langt vært en svært spennende prosess. Selv liker jeg jo utfordringer og på dette prosjektet er ingen dag lik. Det dukker stadig opp nye utfordringer, men vi har en fantastisk gjeng som er både gode på mye. Våre ansatte er vant til å jobbe allsidig og det er viktig på prosjekter som dette» bekrefter daglig leder Christine Høigaard.

Hun har ledet selskapet med stø hånd i snart 5 år og trives godt i bransjen. «Når det gjelder maskiner så er vi først og fremst selvfølgelig avhengig at driftssikkerheten er på plass, men det er også viktig for oss å følge moderne teknologi og ha godt utstyr som leverer jobben. Og det har vi nå. Det er dessuten bare positive tilbakemeldinger fra maskinførerne iallfall» smiler Høigaard. Det siste halvåret har entreprenøren virkelig rustet opp maskinparken. To nye Hitachi ZX225USLC-7, samt en ny ZX85US-6, ble overlevert entreprenøren på nyåret. Maskinene er i all hovedsak kjøpt inn med tanke på prosjektet på Torghatten.

Fornøyde og dyktige maskinførere

8-tonneren er det Helge Eidem (23) som har hatt mest ansvar for. Han har jobbet i firmaet i 5 år og fikk sin nye ZX85US-6 i februar. Og graveren er perfekt størrelsesmessig for jobben. Maskinen er nemlig satt for å lage tursti opp til fjellet og den passer perfekt inn i bredden. «Etter hvert vil det også bli litt maskinmur, stikkrenner og videre bygging av vei inn i ingenmannsland» ler maskinføreren. «Men det er et veldig artig prosjekt å få være med på. Gøy å skape noe såpass unikt, og være med på å lage noe som vil vare veldig lenge». Maskinføreren er også veldig fornøyd med å ha fått ny maskin – og er veldig imponert etter å ha kjørt den en liten stund:

«Jeg synes den er helt fantastisk. Både på kjørekomfort, ergonomi og effektivitet. Sammenlignet med de andre gamle maskinene jeg har kjørt tidligere, så er denne desidert den beste ja».

En roligere og finere arbeidsdag

På andre siden, langs bobilområdet, er maskinfører Jonny Langø (36) i full gang med å utvide veien til årets rush av turister. Det er ikke bare bare å jobbe i et såpass populært område. «Man skal passe på litt her ja. Det er hele tiden bobiler eller gående som finner veien hit. Da er det iallfall kjekt med korthekker» smiler Jonny, som har kjørt en av de nye ZX225USLC-7 maskinene mest.

Han har jobbet i firmaet siden 2009 og hadde tidligere en Hitachi ZX225 i serie 3: «Det er veldig stas med ny maskin nå – og det har skjedd litt ja. Først og fremst har jeg fått en roligere og finere arbeidsdag. Den største forskjellen er nok, i mine øyne, lyden. Så er det jo selvfølgelig blitt et bedre klima generelt inne i hytta også» smiler maskinføreren – før han må flytte seg for nok en kommende bobil.

Så da er det bare legge sommerferien i 2024 til Brønnøysund og ta turen til det vakre og ferdigstilte prosjektet laget av dyktige folk i oransje maskiner.

Her finner du vårt maskinutvalg
Ønsker du et godt tilbud?
Følg oss i sosiale medier
Kundehistorier
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search