Hitachi ZX300LC-7 Farbu & Gausen as

«Alt er så mye mer tilrettelagt
og den er veldig fin inni!
Tommel opp!»

Hitachi ZX300LC-7 Farbu & Gausen as
Hitachi ZX300LC-7 Farbu & Gausen as

Martin Gausen gir serie 7 tommel opp!

I 2001 kjøpte Inderøyfirmaet Farbu & Gausen AS sin første 15 tonner fra Nanset Standard og etter dette har det blitt mange maskiner.

Entreprenøren har dessuten hatt et variert utvalg av maskiner fra Nasta. Både Hitachi gravere og Bell dumper, korthekkere og hjullastere.Firmaet ble stiftet i 1998, men daglig leder Even Gausen har vært i bransjen mye lenger. Hans bestefar begynte med en bulldozer tilbake i 1935.

Etter et lengre samarbeid med entreprenør Einar Farbu ble vi i 1998 enig om å danne et eget entreprenørfirma Farbu &Gausen AS. Siden det har firmaet vokst og vi er en betydelig entreprenør i vårt distrikt. Firmaet har også et datterselskap, Linka AS, som driver med kabellegging og linjebygging.

«Det er en klar fordel å ha maskiner som er fleksible og alltid klare for arbeid. Driftssikkerhet er svært viktig for oss, og med Hitachimaskiner har vi tilnærmet null ståtid på maskinparken», sier en fornøyd Gausen.

Selskapet har også serviceavtale med Nasta. «Da vet jeg til enhver tid hva maskinene koster meg, en rimelig løsning som gir forutsigbarhet. Med en spredt maskinpark er det praktisk å handle med noen som er landsdekkende».

Så, etter snart 20 år som kunde har Nasta gleden av å kunne overlevere Norges første Hitachi ZX300-7 før sommeren. Det vil si – de to første. Maskinentreprenøren på Inderøy skulle nemlig ikke nøye seg med en maskin denne gang.

Maskinselger Trond Viktor Meland sikret seg de to første maskinen allerede tilbake i fjor høst. Maskinen gikk nordover fra Larvik etter endt klargjøring i begynnelsen av juni. «Det er svært hyggelig at en trofast, lojal og ikke minst trivelig kunde får de første her i landet. Even har alltid hatt fornøyde ansatte og det er derfor ekstra hyggelig at gutta får noe helt nytt denne gang!» smiler maskinselgeren.

Hitachi har nemlig satt maskinføreren i fokus ved utviklingen av den nye serien. Og det har vært stor spenning knyttet til reaksjonene til maskinførerne i Norge. Hos Farbu og Gausen var det Martin Gausen som ble første maskinfører på en av de to beltegraverne. Martin har kjørt Hitachi før, en serie 5 modell. Førsteinntrykket av maskinen har så langt vært veldig bra:

«Alt er så mye mer tilrettelagt i den. Og den er blitt veldig fin inni. Tommel opp! Ny førerhytte med mange kule oppdateringer».

Og hva er de beste funksjonene ved den nye maskinen?
«Jeg merker stor forskjell også på setet, det kan tilpasset slik at jeg sitter veldig godt. Dessuten liker jeg vindusviskerfunksjonen – den er er veldig fin: Hvis det er litt småyr og du ikke ønsker den skal gå mer enn en gang – så er den knappen direkte på spaken og er veldig lett tilgjengelig. Dessuten liker jeg knappen du kan trykke på – som muter radio og tvinger maskinen på tomgang – slik at du enkelt kan snakke med dem utenfor maskinen» avslutter Martin med et smil før han hopper tilbake inn i hytta.

For daglig leder Even Gausen er det også en annen viktig ting som er avgjørende ved valg av ny serie 7 maskin:
«Utviklinga går videre og da er miljø og kapasitet viktige faktorer for oss. Vi hadde en Hitachi ZX300-6 fra før som vi var svært fornøyd med. Det var slik at vi nå hadde to maskiner som begge var modne for utskiftning – derfor ble det to maskiner samtidig denne gang. Og etter den korte perioden maskinene allerede har vært her – så ser dette veldig bra ut» avslutter entreprenøren.

 Vil du vite mer om Hitachi ZX300LC-7?
Ønsker du å prøvekjøre eller få et godt tilbud på en Hitachi serie 7 maskin?
Følg oss i sosiale medier

se video

Kundehistorier
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search