Hitachi ZX250-6 Frosta Entreprenør as

«Ikke noe tull
– annet enn vanlig service!!»

Hitachi ZX250-6 Frosta Entreprenør as
Hitachi ZX85US-6 Frosta Entreprenør as

«Det er utrolig hvor sterk den
er til å være så liten!»

Hitachi ZX85US-6 Frosta Entreprenør as

Sterke maskiner og god service hos Frosta Entreprenør!

Vi tar turen til Kjønstadmarka i Levanger. Her er det Frosta Entreprenør som har fått oppgaven med å bygge ut boligfelt på vegne av Levanger Kommune.

Frosta Entreprenør AS, eller FRENT – som det også forkortes til – ble etablert tilbake i 2010. Men firmaet har enda lengre tradisjoner i bransjen. Frent AS ble nemlig til etter en sammenslåing av Vik Maskin AS og Fri – Bo Bygg AS sin maskinvirksomhet, førstnevnte med røtter tilbake helt til 1970.

Det er en fantastisk utsikt og en fantastisk samling av oransje maskiner som møter oss på området. Sverre Skogly, daglig leder i Frosta Entreprenør AS innrømmer at han i dag har en helt klar overvekt av Hitachi i maskinparken. Totalt er det nå 25 mann og ti maskiner i drift hos entreprenøren. Oppdragsfeltet strekker seg fra Trondheim til Steinkjer.

Så hvorfor er det i dag så mye oransje i maskinparken?

«Vi har prøvd litt ulike maskiner og det finnes mange gode på markedet i dag» påpeker Skogly. «For vår del handler det om ettermarked. Nasta AS har vært en ener på service og oppfølging. Vi har vel knapp ståtid på våre maskiner nå» smiler sjefen.

Det virker som om de ansatte er enige. Helt på toppen av området står en Hitachi ZX250LC-6. Her er det Annar Sletvold som er sjefen over Hitachimaskinen som nå nærmer seg 1400 timer på telleren.

Annar har kjørt gravemaskin i 30 år – men er ganske fersk hos entreprenøren da han ble ansatt i fjor høst. Nå bygger han vei og trives godt med både maskin og arbeidsgiver.

Maskinen fikk han ny når han startet i firmaet. «Ho er veldig god å kjøre – den er stødig. Det virker også som om servicenettet til Nasta AS er bra! De er flinke til å komme de når de trengs, men det har ikke vært noe tull – bare vanlig service!» smiler maskinføreren lurt før han hopper tilbake i førerhytta.

Vi nyter den fantastiske utsikten på vei nedover åssiden av anleggsområdet. På vei ned passerer vi både en ZX210-6 og en ZX190-6. Helt i bunn – med nydelig utsikt over sjøen – møter vi Øystein Munkeby. Hans maskin, en Hitachi ZX85US-6, har nå rundet 1000 timer. Maskinføreren stråler om kapp med sola og er i øyeblikket i ferd med å sette kantstein.

Munkeby begynte hos entreprenøren i 2011. Maskinen har vært på området siden november i fjor og har stort sett gått i kantstein, muring og generelt grøntanlegg. 8-tonneren fra Hitachi er en såkalt US (Ultra Short) – eller korthekk på folkemunne.

«Vi er jo egentlig et gartnerlag, så vi er ofte inntil hushjørner og lignende. Det er fint å slippe å tenke på at rumpa stikker ut i veien!» ler maskinføreren.

Og hva tenker han om maskinen?
«Hytta er for så vidt romslig til å være en så liten maskin. Det er jo en liten maskin så det sier jo seg selv at plassen vil være begrenset uansett. Men det er utrolig hvor sterk den er! Den lille her har satt opp den muren!» smiler han og peker et stykke bortover. «Dessuten har det vært lite tull med maskinen – den har vært ganske så snill ja» smiler maskinføreren før han går til lunsj i finværet!

 Vil du vite mer om Hitachi ZX250LC-6 og ZX85US-6?
Ønsker du å prøvekjøre eller få et godt tilbud på en beltegraver?
Følg oss i sosiale medier

se video

Kundehistorier
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search