Hitachi ZX85US-6 Rolf Erik Myrstuen

«Je hadde itte kjøpt den
andre om jeg itte vart
fornøyd med den fyste!»

Hitachi ZX85US-6 Rolf Erik Myrstuen
Hitachi ZX85US-6 Rolf Erik Myrstuen

Hitachi ZX85US-6 – ble maskin nummer to til Rolf Erik Myrstuen.

Rolf Erik Myrstuen har kjørt gravemaskin siden 1980 og kjøpte sin første maskin tilbake i 1996. Vi møter en smilende maskinentreprenør i Vardal i Gjøvik kommune.

Myrstuen har nettopp prøvekjørt sin nye Hitachi ZX85US-6 og er veldig fornøyd. Han kjøpte faktisk maskinen helt uten å prøve den først denne gang. «Jeg hadde sett flere andre kjøre denne og fikk lyst på en slik. Dessuten kom Roar (lokal maskinselger i Oppland) med et så godt tilbud at jeg ikke klarte å si nei» ler maskineieren.

Men erfaringen med Hitachi startet for fire år siden.

«Jeg kjørte et konkurrerende merke lenge og hadde lyst til å teste noe annet. Da ble det Hitachi, en ZX85US-5. Jeg har ikke angret – den har gått veldig bra. Da hadde jeg heller ikke kjøpt nummer to – om jeg ikke var fornøyd med den første».

Det er ikke den eneste maskinen til Myrstuen. Fra før har han både lastebil, traktor og hjulgraver. Og maskinene er i topp stand. «Jeg har skrudd nok før, så jeg prøver å ha en moderne maskinpark. Mulig er det litt mange maskiner til å bare være meg men…». Til tross for mange maskiner er det gravemaskinen som er favoritt: «Jeg liker meg best i gravemaskinen. Det er der det desidert blir mest timer i løpet av året».

Det er lokal servicemekaniker fra Nasta AS, Arne Kristian Dæhli, som har kundekontakten på vedlikehold i området. «Han er jeg veldig fornøyd med, og Roar ikke minst da», understreker Myrstuen. «Jeg må egentlig si at jeg er veldig godt fornøyd med apparatet rundt Nasta generelt. Jeg har jo ikke hatt så mye med dem å gjøre før. Så der ser en – at det går an å prøve noe annet også – og faktisk blir kjempe fornøyd!» skryter den ellers beskjedne maskinføreren. «Det er rett og slett veldig fine folk å ha med å gjøre helt fra en kjøper det, hvis en må ha deler og hvis en må ha reparatør. Det fungerer veldig bra hos Nasta!»

Det er i øyeblikket vedlikehold av vei og grøfte rensk den nye maskinen går i. Det er ingen tvil hos entreprenøren om at det er rett maskin i maskinparken:

«Fordel er at jeg kan flytte selv, både på traktor og lastebil. Den er heller ikke for stor der det er trangt. Dessuten er det en behagelig arbeidsplass, med en fin hytte å arbeide i hver dag. Og den har god hydraulikk! Det er egentlig utrolig hvor store oppgaver man kan ta på seg med en slik en – så den er veldig fin til mitt bruk!»

Til tross for at han ennå ikke har mange timer i hytta på sin siste maskininvestering, har Rolf Erik allerede merket noen forskjeller på serie 6 kontra serie 5:

«Hydraulikken er selvfølgelig like god, men det virker som om koblingen mellom maskin og tilt virker bedre nå. Det er jo en sterkere motor så det kan jo hende at slike ting virker inn» sier Rolf Erik undrende. Så får vi vente i spenning til han har fått enda flere timer bak spakene på sin nyinvestering!

 Vil du vite mer om Hitachi ZX85US-6?
Ønsker du å prøvekjøre eller få et godt tilbud på en beltegraver?
Følg oss i sosiale medier

se video

Kundehistorier
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search