Michael Karlsen hos Veinor AS er først ut med Hitachi hjullaster ZW220-7 i Norge

«Det fungerer veldig bra.
Til vårt bruk er den perfekt!»

Michael Karlsen, anleggsleder Veinord AS

Veinor AS er først ut med Hitachi ZW220-7 i Norge
Norges første Hitachi ZW220-7 til Veinor AS - hjullaster med mye kraft og optimal driftstid!

Norges første Hitachi ZW220-7 til Veinor AS!

I Bodø er nå den første ZW220-7 i drift, hjullasteren er en allsidig servicemaskin i den nye hjullasterserien.

Det er sommer i Bodø – men etter mange fine sommerdager nordpå blåser det godt når maskintransporten med den splitter nye Hitachi ZW220-7 ankommer Bodø. Det ble firmaet Veinor AS som fikk æren av å motta Norges første sådanne. Overleveringen skjer på Langstranda, der hjullasteren først og fremst skal utføre mellomhåndtering av masser.

Veinor AS er Bodøbasert og ble etablert i 2018. Selskapet har vokst raskt, og har nå tatt enda et jafs med oppkjøp av Bernhardsen Entreprenør AS. Totalt 40 ansatte arbeider i firmaet i dag. Michael Karlsen har vært anleggsleder siden starten og har også lang erfaring som maskinfører. «For meg er det viktig at de som kjører maskinene er fornøyde», mener anleggslederen. «På gravemaskinene våre har vi faste maskinførere, mens det har vært annerledes på hjullasterne – mer variasjon. På den nye lasteren er det mest sannsynlig en av våre lærlinger som vil få mest tid bak rattet til å begynne med». Veinor har i dag fire lærlinger, og tre som nettopp har tatt fagprøve.

Firmaet har en stor andel kommunale prosjekter, men også en del andre VA og boligprosjekter. Totalt består maskinparken av tre hjulgravemaskiner med hengere, syv beltegravere, en minigraver og tre hjullastere. «Det er viktig for oss å vise et miljøengasjement. En ny maskinpark er alltid en fordel i den forbindelse, spesielt i kommunale anbud. Vi har også begynt å kjøpe el-biler, for vi ser jo at det er den veien det går», nikker Karlsen. Så hvorfor ble det nettopp Hitachi når selskapet skulle investere i ny hjullaster?

«Jeg liker Hitachi veldig godt. Men det er klart at siden dette er første hjullasteren i den nye serien er jeg jo spent», smiler anleggslederen mens transportøren laster av maskinene. «Vi kjøpte den usett – basert på brosjyren. Vi hadde rett og slett et ønske om å prøve noe nytt på hjullastersiden». Og entreprenøren kjenner godt til Nasta og Hitachi fra tidligere.

«De to første gravemaskinene vi kjøpte i selskapet var Hitachi – og ble levert januar 2019. Det var en Hitachi hjulmaskin, ZX145W-6, og en beltegraver ZX210-6. Deretter kjøpte vi 30-tonneren ZX300, samt en ZX170W-6 hjulmaskin via Bernhardsen (som byttes inn hos Nasta nå). Alle disse har funka veldig bra! I likhet med servicen. Trondsen (Torbjørn – servicemekaniker hos Nasta) ringer til oss og spør når det passer å ta service. Og så er det i orden. Jeg synes dessuten at det er ok å bli sett – og at det faktisk blir tatt tak i om det skulle være noe. Men nå har vi jo ikke fått testet Torbjørn ordentlig – for vi har vært minimalt plaget med maskinene. Men det lille som har vært har blitt ordnet raskt», smiler anleggslederen.

Den nye hjullasteren kommer med mye utstyr. «Vi kjøpte med pallegafler, kranarm og avrettingsskuff – selv om det blir ikke så mye på avretting. Men jeg er jo veldig glad i utstyr», ler Michael. «Alt til sitt bruk selvfølgelig, men i og med at selskapet er forholdsvis nytt – så ble det mye utstyr nå. Dessuten kommer hjullasteren til å gå i veldig variert arbeid».

Hitachi ZW220-7 kommer først av lasterne i 7-serien fra Hitachi. Den har en egenvekt på cirka 19 tonn. «Størrelsen på maskinen er perfekt for oss, som den største som er lovlig å kjøre på vei. Den vil fungere som en svært allsidig servicemaskin». Siden hjullasteren er Norges første – så er det også første gang Karlsen ser, og får testet, hjullasteren. «Til tross for at det er den fjerde Hitachi maskinen i firmaet – så er jeg spent», smiler Karlsen lurt i det han tar plass i det nye førerhuset.

Med på overleveringen er Espen Olsen, teknisk sjef hos Nasta, og maskinselger Trond Viktor Meland. Espen har i lang tid jobbet tett med Hitachi i utviklingen av de nye serie-7 lasterne, og er svært fornøyd med sluttproduktet. «Det er en rekke nye funksjoner og designendringer, både inne og utenfor førerhuset, som gjør hverdagen til de som skal kjøre hjullasterne mye enklere – og ikke minst behageligere».

Etter en kort innføring i funksjonene er det Karlsen selv som tar en prøverunde på området. Og kjøre kan han, selv om det ikke blir like mye som før har han ingen problemer med å teste produktet. Etter en god runde med kjøring og bytting av utstyr er det en fornøyd anleggsleder som går ned stigtrinnene: «Det kjennes veldig bra. Jeg prøvde å få den til å spinne – men det går faktisk ikke. Den virker veldig bra. Også med hensyn til bytte av utstyr er det en stor fordel at den kan betjenes så enkelt. Bare å huke på utstyret og kjøre! Dessuten ser den jo veldig bra ut også – med de sorte detaljene og felgene- så so far so good» avslutter anleggslederen med et stort smil!

Vil du vite mer om Hitachi ZW220-7?
Ønsker du å prøvekjøre eller få et godt tilbud på en ZW220-7?
Følg oss i sosiale medier

Se video

Kundehistorier
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search