Jonas Isaksen er maskinfører hos Steintransport AS

«Jeg er blitt veldig, veldig glad i denne!
Det er en helt annen verden!»

Maskinfører Jonas Isaksen

Trond Snøås hos Steintransport AS

«Det er jo gøy å få Norges første
– den har virket til nå i alle fall»

Trond Snøås eier av Steintransport AS

Hitachi zx690lcr-7 i aksjon hos Steintransport AS

Jonas kjører Norges første Hitachi ZX690LCR-7

– Møt lærlingen som fikk ny stormaskin hos Steintransport AS.

«Dette er en av de fineste utsiktsplassene i Kragerø, her ser du helt til Danmark!» smiler Trond Snøås som tar oss imot på anlegget. Det er en varm sommerdag med knallblå himmel, og vi har tatt turen til Valberg pukkverk. Pukkverket blir nå drevet av NCC og i 2013 kunne pukkverket feire 100 år med berghistorie.

Siden firmaets begynnelse tilbake i 1985 har Steintransport AS vært med på det meste innen anleggsvirksomhet og grunnarbeid. Det var faren til nåværende eier Trond Snøås, som sammen med to andre startet selskapet. Ti år etter overtok faren firmaet sammen med sønnen Trond, og etter det har Trond vært sterkt involvert i driften. I dag er det han som eier firmaet, mens Even Hæhre Ødegaard er daglig leder. Bedriften har kontorer i Kragerø Næringspark – Fikkjebakke. Totalt har bedriften rundt 50 ansatte, hvor av de fleste har lang fartstid og mye erfaring innenfor entreprenørbransjen. Med en omsetning på 120 millioner i fjor – ble året det beste hittil i historien.

Med den fantastiske og ganske unike utsikten Trond har fra kontorvinduet sitt har han full kontroll over området. «Juni og juli månedene nå er høysesong hos oss. Vi kan kjøre en opptil 10 000 tonn i knuseren i løpet av en dag. Og flytte en 4-500 tonn internt her, og kanskje inkludert på båt så flytter vi opp til 20 000 tonn med stein på en dag. Så her er det hektisk» smiler Snøås. Og det er virkelig full aktivitet, med en rekke maskiner i sving i pukkverket. I tillegg til lastere, tipptrucker og dumpere, er det tre store gravere på området, hvor av to av dem er Hitachi: En ZX490LCH-6 og en nylig ankommet ZX690LCR-7. Sistnevnte var faktisk den første maskinen levert i Norge. Maskinen er en steinbruddsversjon av den drøyt 71 tonns store maskinen fra Hitachi.

«Det er jo gøy å få Norges første – den har virket til nå i alle fall, men nå har den bare 1000 timer også da» smiler maskineieren lurt. Selv om rosen sitter langt inne hos den nøkterne maskineieren, så kan det virke som om han likevel er fornøyd med Hitachi maskinene. «Vi er vel oppe i 5 Hitachi maskiner i parken nå. Her i pukkverket har ZX490LCH-6 rundet 5000 timer, så den har vært bra» bekrefter Trond. «Det viktigste er jo at man følger opp som leverandør og foreløpig har Nasta fungert her».

En annen ting som fungerer godt er de ansatte. Firmaet har, i tillegg til sine faste ansatte, dessuten 4-5 lærlinger. En av dem er maskinfører Jonas Isaksen, som også kommer fra Kragerø. Jonas startet i oktober og har drøyt 1 år igjen av læringstiden i bedriften. «Ferskingen» har likevel fått gleden av å kjøre den nyeste maskinen på området. Vi må selvfølgelig spørre Trond om tanken bak å sette en lærling på en slik maskin: «Nei, hvis en ikke gir lærlingene kunnskapen får man jo heller ikke noen til å laste til slutt. Desto større maskin desto mer oversikt har man jo også. Så jeg føler meg trygg på det ja» nikker maskineieren.

Og maskinføreren setter pris på tilliten han har fått: «Jeg er stålfornøyd! Og jeg setter virkelig pris på at jeg får lov å kjøre denne» smiler Jonas og nikker bort mot stormaskinen Hitachi ZX690LCR-7. «Det var jo dessuten veldig moro at vi fikk den første i landet». Isaksen trives veldig godt, både i maskinen og i firmaet. Han deler maskinen i skiftarbeid med en kollega. Likevel er det med stor ansvarsfølelse for maskinen: «Vi passer godt på maskinen, det er ikke mange som får lov å gå inn i den nei. Og skoa skal rett av – de tar jeg av på stigtrinna» påpeker han. «Vi tar jo selvfølgelig vare på alt her da – men det er noe spesielt med denne». Lærlingen har kjørt maskiner før, men lite Hitachi. Likevel er han svært fornøyd: «Jeg ble virkelig imponert! Jeg kjørte et annet merke før og dette kan ikke sammenlignes. Jeg storkoser meg i denne. Så jeg håper det blir flere av disse altså». Heller ikke størrelsen på maskinen skremmer unggutten: «Jeg føler meg veldig trygg i den. Dessuten har vi gode sikkerhetsrutiner og et godt arbeidsmiljø her i bedriften» tillegger Jonas før han klatrer tilbake i stormaskinen.

Vil du vite mer om Hitachi ZX690LCR-7?
Ønsker du å prøvekjøre eller få et godt tilbud på en ZX690LCR-7?
Følg oss i sosiale medier

Se video

Kundehistorier
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search