Hjem / Anleggsmaskiner / Hjullaster / Hjullaster ZW220-7
Hitachi zw220-7

Hjullaster ZW220-7 – Nytt design, høy komfort og optimal driftstid

Maskinvekt: Ca 19 000 kg
Motoreffekt: 157 kW / 213 hk
Parallelløft: Nei
Standard skuff: 3 300 liter

Hitachi ZW-7 hjullastere –
med fokus på førerkomfort!

Nytt design og optimal driftstid.

Hitachi er stolt av å introdusere sin første Steg V-kompatible hjullaster, den første modellen i serie 7. Hjullasteren ZW220-7 er designet for å gi føreren full kontroll, med bransjeledende sikkerhetsfunksjoner og høyest mulig komfort i førerhuset. Eksepsjonell effektivitet og optimal driftstid reduserer payback tiden for maskinen.

Hjullasteren er nå bygget for og rundt maskinføreren. Noen av de nye endringene er:

  • Spakstyring og elektriske spaker følger setet
  • Bedre plassering av ryggeskjerm med nytt kamera
  • Innebygget vektindikator
  • Lavt støynivå
  • Nye ryggesensorer og ryggekamera
  • Nye lys, samt design endringer som gir bedre sikt og mindre forstyrrende reflekser

Føl forskjellen

Den største merkbare endringen på de nye serie 7 hjullasterne er førerhuset. Suveren allroundsikt og intelligente systemer gjør den nye ZW220-7 til den sikreste maskinen på markedet. Aerial Angle kamera-systemet gir førerne et unikt 270 graders fugleperspektiv over arbeidsområdet, mens det bakre hindringsdeteksjons- og varslingssystemet umiddelbart varsler om noe skulle nærme seg bak maskinen. En rekke andre sikkerhetstiltak er dessuten integrert for å gjøre arbeidsplassen tryggest mulig.

Den fullstendig redesignede førerhytten er designet for at førerne skal være mindre slitne og mer fornøyd etter et skift, blant annet ved at setet og spaker har fullfjæring. ZW220-7 har et spesielt lavt lydnivå og takket være elektriske spaker, ny skjermkontroller og praktisk sidebryterpanel er maskinen enkel å betjene. En 8-tommers monitor styres via et styrehjul, og et nytt sidepanel gjør lasteren enkel å operere.

Teknisk sjef hos Nasta, Espen Olsen, er også meget imponert over de nye hjullasterne: «Det er mange nye og spennende funksjoner. Dersom man for eksempel har mange maskinførere på en laster har det nye systemet også tatt hensyn til dette. Det er mange innstillinger på en ny hjullaster, men på den nye serie 7 kan man lagre preferansene på inntil 10 maskinfører. Når man starter maskinen og velger sjåfør – så vil maskinen automatisk tilpasses deres egne forhåndsinnstilte preferanser. Dessuten er det gjort ergonomiske forbedringer på blant annet bremsepedalene».

Forbedrer inntjeningen med maksimert oppetid

Kombinasjonen av sterkt forbedret drivstofføkonomi og effektivitet gjør at ZW220-7 tjener mer penger for eieren. Raskere og mer effektive lastingsoperasjoner muliggjøres med en automatisk hastighetsreguleringsfunksjon. Maskinen reduserer automatisk hastighet når den nærmer seg kjøretøyet. Det nye lastindikatorsystemet gjør at ZW-7-modellen laster mer nøyaktig, med besparelse av tid og penger som resultat. Føreren kan overvåke drivstofforbruket via ECO-måleren, og ytelsen kan økes med flere justerbare funksjoner.

Radiatoren er nå mer grovmasket og det gjør at maskinen har mindre sjanse for å gå varm. Endringer i konstruksjonen gjør dessuten lasterne nå enda mer servicevennlige.

En allerede driftssikker hjullaster blir nå enda mer pålitelig fordi ZW220-7 er konstruert med enda mer holdbare komponenter, intelligente forebyggingssystemer og enkle vedlikeholdsfunksjoner.

Hjullasteren ZW220-7 – Total kontroll og støtte

Gjennom hele livssyklusen til de nye ZW-7 hjullastere, tilbyr Nasta og Hitachi et bredt spekter av tilgang til viktige data og verktøy slik at eier og operatør kan administrere maskin og maskinpark effektivt. Disse inkluderer allerede eksisterende maskinovervåkingssystemer som ConSite (en del av Global e-Service), og ConSite Pocket-appen, som hjelper til med å overvåke ytelse, spore plassering og planlegge vedlikehold.

Kundeerfaring:

I Øverbygd, i Målselv kommune i Troms, er det snø – mye snø. Ved starten av brøytesesongen i fjor fikk maskinentreprenør OM Simonsen Maskin AS, en nye Hitachi ZW220-7 hjullaster. Noen måneder senere tok vi turen nordover, sammen med vår serviceleder i Tromsø, Magnus Eilertsen, for å høre tilbakemeldingene på den nye lasteren.

«Jeg tenker at det er spesielt viktig hvordan vi tar imot nye folk. Vi har et ansvar for dette i bransjen. Det er klart det har skjedd enorme endringer siden vi startet på 70-tallet. Jeg bruker ofte å få spørsmålet om hvordan det er å være dame i denne bransjen. Men jeg vil ikke fronte det som et stort problem. Jeg vet jo heller ikke om noe annet»

Vanja Simonsen, daglig leder

Kundeerfaring:

Hos Veinor AS i Bodø er nå Norges første ZW220-7 i drift, hjullasteren er en allsidig servicemaskin i den nye hjullasterserien.

«Jeg liker Hitachi veldig godt. Men det er klart at siden dette er første hjullasteren i den nye serien er jeg jo spent», smiler anleggslederen mens transportøren laster av maskinene. «Vi kjøpte den usett – basert på brosjyren. Vi hadde rett og slett et ønske om å prøve noe nytt på hjullastersiden». Og entreprenøren kjenner godt til Nasta og Hitachi fra tidligere.

Anleggsleder Michael Karlsen

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search