Bjarne Nordtveit – eldst, men ikke utlært!

«Hitachi er helt konge.
Har ikkje vore tull! Vi har prøvd
forskjellig - men det er minst å
gjøre med dei.»

Entreprenør Bjarne hos Bjarne Nordtveit AS

Vi besøkte Bjarne Nordtveit som forteller om bedriftens erfaring med sin ZX210LC-6 beltegraver
Bjarne forteller om bedriftens erfaring med ZX210LC-6 beltegraver

Bjarne Nordtveit – eldst, men ikke utlært!

Den første Hitachien var en ZX210 – nå har han tre.

Bjarne er født og oppvokst i Vats. Historien begynner tilbake i 1981 med en traktorgraver. «Etter det vokste vi år for år. Første mann ansatte jeg i 1986, nummer to i 1991 – og etter det ble det omtrent en ny mann i året. Jeg føler jo at jeg har vært med lenge – men man lærer ting hver dag så man er aldri ferdig utlært» bekrefter han. Første Hitachien kom i 2002 – det var en ZX210. «Vi holdt mye på med dyrking på den tiden og da var det den størrelsen som tok det meste av jobbene. Da kunne man ta litt veier og lignende i tillegg – men det er jo bare de siste fem årene vi er kommet inn på Vegvesenet for eksempel. Før det var det nesten bare hustomter og lignende». Entreprenøren har godt med prosjekter utover neste år. Det går i dag mest i vei og VA-arbeid lokalt i distriktet.

I dag er de 12 ansatte hos Bjarne Nordtveit AS, hvor av 2 er lærlinger. Det å ha lærlinger i bedriften synes sjefen selv er veldig kjekt: «Det er jo mye jobb og det tar tid å forme dem, likevel ser vi at det lønner seg. Og det er dessuten veldig kjekt når man får det til».

«Jeg er desidert eldst ja– så gjennomsnittsalderen er forholdsvis lav. Jeg har en fantastisk gjeng med ansatte» nikker Bjarne Nordtveit. Vi møter det ydmyke entreprenøren på et av prosjektene hans i Ølen sentrum. Både utsikten og været er fantastisk. «I dag fikk jeg lov å være med å mure. Så i dag er jeg håndmann for Kristian Fosse – en av mine flinke maskinførere. Og det er ikke tull Det kommer fra hjertet og jeg får klump i halsen hver gang jeg sier det». Bjarne trives best ute og han sitter ikke på kontor. «Jeg har en regnskapsfører til kone – så det er hun som har kontrollen. Så jeg er heldig der og» ler han.

Maskinparken hos Bjarne Nordtveit AS er det nå en god størrelse på. Den første ZX210 er blitt til tre stykker. En av dem, en ZX210LC-6 beltegraver, er maskinen vi besøker i Ølen sentrum denne høstdagen. «Kristian villa ha litt ræv, så da blir det det. Men vi ser at korthekkerne også er geniale. De har vi to stykker av dem nå. Vi ser at stabiliteten og hyttene nå er slik som vi ønsker.  Dessuten jobber vi nå mye langs vei enn før – og da er de jo praktiske». Entreprenøren har også en del nye investeringer på gang; «Vi ser at det lønner seg med nye maskiner. Det blir jo mindre ståtid og mindre skruing. Så har servicen alvorlig mye å si» presiserer sjefen; «Så vi må skryte av Haugsland altså. De er på ballen. Serviceapparatet er fantastisk. De vet hva de holder på med. Så går det an å ringe til dem også – så det er ikke alltid de trenger å komme ene gang for å løse problemer».

Selv om ikke hele parken er oransje, er vi likevel nysgjerrig på hva entreprenøren tenker om Hitachi maskinene sine: «De har vært helt konge. Vi ser at det er minst å gjøre med dem. Vi har jo prøvd litt forskjellig – men vi ser at det er minst tull med dem. – Men hva tenker du om Hitachi da Kristian?»  sier sjefen og henvender seg til sin egen maskinfører: «Jeg er kjempefornøyd jeg. Det virker jo hele tiden – det er jo det som er tingen» smiler han bredt. I dag veksler han mellom skuffe og klype. Det er nemlig en ganske så stor mur som skal på plass på området. Sjefen selv holder seg rundt maskinen og gjør som han blir fortalt – med et stort smil om munnen!

Lyst til å vite mer om zx210lc-6 beltegravere?
Ønsker du å prøvekjøre eller få et godt tilbud på en zx210lc-6? 
Følg oss i sosiale medier

Se video

Kundehistorier
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search