«Nå har vi omtrent
15-16 åtte-tonnere i parken
– og alle er Hitachi»

Kjetil Friestad
Daglig leder i Rental.one

Alle 8-tonnere er nå Hitachi hos Rental.one

I løpet av sommeren kom ytterligere 5 nye maskiner inn i utleieparken.

Vi tar turen sammen med maskinselger Bjarne Bøe til Rental.one på Jæren. Her finner vi Kjetil Friestad, som nylig er konstituerte daglig leder i selskapet og har kontor ved deres avdeling på Nærbø. Kjetil har vært i systemet hos Risa gruppen siden 1999. Han kommer opprinnelig fra bygge bransjen. I Risa har han vært innom anlegg og transport, samt flere år med drift og vedlikehold. Så gikk han over til å drive med innkjøp og salg for Risa gruppen. Når vi etablerte utleie avdeling i Risa ganske tidlig så var jeg utleiesjef for den en periode. Når vi etablerte Rental.one i januar 2016 fortsette jeg som Utleiesjef, og nå nylig har han tatt over som daglig leder. Det er godt å ha litt erfaring, men det er mye man ikke rår over i et stadig endrende marked.

Friestad bekrefter at det har vært et fint sted å være. Rental.one teller i dag 47 ansatte inkluderer 3 lærlinger på verksted. Det er et ungt miljø. De ansatte er fordelt på avdelingene i Nærbø, Haugesund og Tonstad. Det er ingen tvil om at bedriften er godt plassert i en region som går godt om dagen. Til tross for at de siste årene har vært spesielle på grunn av pandemien, har selskapet klart seg svært godt. «Vi var nesten oppe i 300 millioner i omsetning tilbake i 2019 og det var toppåret. Det har vært en hard vinter i år, men jeg vil tippe vi ender på rundt 275 millioner sånn cirka. Hvis markedet fortsetter slik så ser jeg for meg en jevn vekst fremover».

Men selv om selskapet har tilknytning til Risa gruppen så har de likevel valgt en ganske annerledes profilering. Ifølge Kjetil er dette bevisst; «En stor del av maskin flåten går fast utleid til søsterselskapet vårt Risa, vi lever av å ha høy utnyttelse på maskinparken og tilbyr derfor alle entreprenører i Norge å leie maskiner hos oss. Vår profil illustrere hva vi driver med. Nå har vi 13 servicebiler som tar service, vedlikehold og sertifisering ute hos kunden. Vi tilbyr også blant annet med kjøreopplæring, lakkering, sveising, EU-kontroll og tjenester innen landbruk. Vi kan dermed levere en totalpakke ut til kunder. Vi er opptatt av at det skal være enkelt å leie maskiner og gjøre avtaler med oss».

Det er ingen tvil om at det er mye å holde oversikt over. Med cirka 3000 enheter under 8 tonn og cirka 350 enheter over, som anleggsmaskiner og større utstyr, er det mye logistikk. «Vi har dessuten 480 arbeidsbiler som går i utleie her hos oss» tillegger Friestad.

Det går godt og selskapet er involvert i mange store prosjekter. Og maskinrangen er stor: «Vi har gravere fra 1 til 75 tonn, så utvalget er variert. Utleieperiodene strekker seg fra en dag til to år. Ofte blir jo en måned til tre og seks måneder. Det hele dreier seg jo om planlegging, gode systemer og finne en løsning som passer for alle».

«Det samme gjelder fra vår side», skyter Bjarne Bøe inn, «som maskinleverandør er det viktig å finne løsninger sammen med kunden også». Maskinselgeren er godt fornøyd med samarbeidet med selskapet. Spesielt har Nasta fått en fot innenfor i et svært så populært segment: En populær utleiemodell er nemlig 8-tonnerne. Som en av de mest solgte maskinstørrelsene i Norge, og hos Nasta, er det kanskje ikke så merkelig at denne også er populær i utleiebransjen.

I løpet av sommeren kom det ytterligere fem nye ZX85US-6 inn i maskinparken. En formell overlevering ble gjennomført på årets Sapio messe på Haugalandet i august. «Nå har vi omtrent 15-16 åtte-tonnere i parken – og alle er Hitachi» bekrefter Kjetil. «Når det gjelder maskininnkjøp så ser vi jo at det er etterspørsel og behov i markedet. Vi er opptatt av å ha en topp moderne maskinpark, med den siste teknologien. Da går vi etter de beste avtalene. Hitachi er vi veldig godt fornøyd med. De fungerer knallbra. Det er enkle maskiner med god oppfølging. Det er rett og slett god oppfølging i alle ledd – så vi er godt fornøyde med Hitachi».

Lyst til å vite mer om ZX85US-6 beltegravere?
Ønsker du å prøvekjøre eller få et godt tilbud på en ZX85US-6? 
Følg oss i sosiale medier

Se video

Kundehistorier
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search