Bengt Åge Sørvåg, dumpersjåfør hos Vassbakk & Stol på Karmøy

«Jeg må si at jeg er imponert over produktene dere har.
Spesielt 4x4 systemet sparer veier - og dekk ikke minst»

Bengt Åge Sørvåg, dumpersjåfør hos Vassbakk & Stol på Karmøy.

Vassbakk & Stol - Nasta Bjarne Bøe (t.v.), Frode Gundersen og Knut Magne Knutsen
«Storeskrobben» på plass hos Vassbakk & Stol - Bell B45E 4x4

«Storeskrobben» skal kjøre Bell B45E 4×4 hos Vassbakk & Stol AS

Denne har jeg stor tro på!

Det regner, men det setter ingen demper på stemningen. Dagen er nemlig kommet til at Bengt Åge Sørvåg hos Vassbakk & Stol på Karmøy skal få seg ny dumper, en Bell B45E 4×4. Dumpersjåføren har kjørt det meste siden han startet tilbake i 1977. Nå jobber han fast hos Vassbakk & Stol AS. «Jeg begynte første gangen i firmaet tilbake i 1985. Så har det vært litt inn og ut, med langtransport og diverse. Men nå er jeg fast ansatt og trives. Det er en kjempeplass. Kjekke folk og kjekke kolleger».

Men Bengt Åge har ikke bare kjørt lastebil og dumper, men også gravemaskiner. Han har til og med kjørt EX1200 en måneds tid hos Norsk Stein. «Så jeg må si at jeg er imponert over produktene dere har» smiler han til maskinselger Bjarne Bøe som også har tatt turen denne dagen. «Så jeg har nok vært oppi det meste ja» humrer Sørvåg. «Du må skrive at han heter «Storeskrobben» – for da vet folk hvem han er» skyter Frode Gundersen, ressurskoordinator hos Vassbakk & Stol AS inn. Han er også med på overleveringen denne dagen.

Og nå får altså «Storeskrobb» nytt kontor – en «liten» rammestyrt tipptruck. Modellen ble lansert av Bell Equipment for et par år siden. Kombinasjonen av firehjulstrekk, to akslinger og stor nyttelast gjør at den kan egne seg for mange situasjoner. De største fordelene kontra en tradisjonell tipptruck, er kombinasjonen smidighet og firehjulstrekk. Dette er noe Bengt Åge gleder seg til å teste ut: «Jeg er positivt innstilt. Jeg har kun testet Bell en dag på demo, det var samme størrelse uten 4×4. Og der tror jeg dere fikk gode tilbakemeldinger».

«Jeg brydde meg egentlig ikke så mye om å teste dumperne og det var Frode som ba meg prøve Bell en dag – og jeg ble veldig positivt overrasket. Men jeg har god tro på denne. Spesielt 4×4 systemet sparer veier – og dekk ikke minst».

«Jeg tror vi skal til Radøy med ny fylkesvei på Radøy med den «lille» her – så det blir bra» smiler dumpersjåføren. Prosjektet på Radøy var det største prosjektet i Nordhordalandspakken som firmaet sikret seg i januar til en verdi av 264 millioner kroner. Våren 2024 skal den 7,5 km lange strekningen være klar for bruk. Prosjektet inkluderer to bruer, tre underganger og faunapassasjer.

Og det er en engasjert og fornøyd dumpersjåfør som blir med på prosjektet. «Det er veldig fint å kjøre dumper ja, for lastebil er det verste man kan kjøre ute på anlegg. Så dette blir veldig bra! Jeg stortrives med å kjøre dumper. Den er stor ja, men det går av seg selv – så jeg er ikke bekymret for tonnasjen. Det er heldigvis maskinen som bærer tonnene ikke jeg – jeg bare styrer jeg. Man må ha denne størrelsen – det er jo da man virkelig får flyttet masser!».

Men hva tenker så «Storeskrobb» er det viktigste med en dumper? «Det viktigste med en dumper er at den er funksjonell og ikke står på verksted. Det skal gå. Jeg har ikke tålmodighet til å sitte å vente – da blir det lange dager!» ler Bengt Åge. «Det jeg opplever med denne er at hytta er veldig bra. Det er romslig og godt. Og den virker veldig støysvakt. Det er jo helt vesentlig når man sitter 12-14 timer inni der hver dag. Og så er det et must med et godt klimaanlegg og varmeapparatet. Så dette har jeg trua på ja!» avslutter den erfarne maskinføreren med et stort smil om munnen, før han på ny hopper inn i førerhuset – klar for å teste maskinen på anlegg for første gang!

Lyst til å vite mer om Bell dumpere?
Ønsker du å prøvekjøre eller få et godt tilbud på en dumper? 
Følg oss i sosiale medier
Kundehistorier
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search