Maskinfører Morten Skjerve i Pettersen Entreprenør AS

«Jeg har kjørt den i 50 timer nå
og merker selvfølgelig stor forskjell.»

Morten Skjerve, maskinfører i Pettersen Entreprenør AS.

Pettersen Entreprenør AS med en av landets første Hitachi ZX130LCN-7
Maskinfører Morten Skjerve i Pettersen Entreprenør AS med en av landets første Hitachi ZX130LCN-7
En av landets første Hitachi ZX130LCN-7
Bjarte Pettersen, daglig leder i Pettersen Entreprenør AS

«Dette er en fin modell for oss.
Dessuten har vi jo bare Hitachi vi vet du»

Bjarte Pettersen, daglig leder i Pettersen Entreprenør AS.

Pettersen Entreprenør AS med en av landets første Hitachi ZX130LCN-7

Men det er ikke sjefen som kjører nymaskina!

Vi møter Bjarte Pettersen, daglig leder i Pettersen Entreprenør AS. 33 åringen har kjørt maskin selv i 12 år nå. Han startet selskapet i 2017, og med gradvis vekst er det nå tre engasjerte ansatte. «Vi er jo et lite firma på Vestlandet. Vi driver med grunnarbeid, muring, snøbrøyting og litt betong arbeid. Så er vi sentralisert i Vaksdal kommune, men vi jobber også ned mot Bergen» bekrefter Pettersen.

Entreprenøren har hatt mye å gjøre i det siste og sommeren har vært veldig bra. Maskinparken består av to åttetonnere; en ZX85US-5 og en ZX85US-6. I de siste månedene har firmaet leid en Hitachi ZX130-3 i påvente av sin nyeste investering: En Hitachi ZX130LCN-7 som nå nettopp er ankommet. Maskinen er en av de første ZX130 modellene i den nye serien som ble levert kunde i Norge. «Vi ville opp i størrelse for vi driver jo med mye tomtearbeid. Så dette er en fin modell for oss. Dessuten har vi jo bare Hitachi vi vet du» smiler sjefen lurt.

– Og vi lurer selvfølgelig på hvorfor: «Det er vel egentlig fordi firmaet jeg jobbet i før, de kjørte Hitachi. Jeg har vært fornøyd med dem. De virker, og det er gode maskiner. Det er jo slik at uansett hva slags merke man har, så skjer det jo ting. På et eller annet tidspunkt så blir det jo ødelagt. Så service er viktig. Og på Nasta Espeland stiller de alltid opp. De gir hjelp når du trenger det og det er alfa omega» og nikker bort mot servicemekaniker hos Nasta Sveinung Holven og maskinselger Christian Sleire som også har tatt turen. Sveinung skal nemlig holde overlevering med maskinfører Morten Skjerve.

Men det er også en annen ting som gjør at Pettersen gang på gang velger Hitachi: «Ikke minst er det viktig at når man ber om tilbud, så følger maskinselgeren opp og man får tilbud. Her er Christian flink til å følge opp. Han er en veldig hyggelig selger. Så her vil jeg si at selgeren gjør jobben sin hver gang til gangs. Og det er ikke det at jeg ikke tviler på at andre merker er bra – men jeg ser ikke noe grunn til å bytte når man er fornøyd der man er. Dessuten er jo Hitachi maskiner, maskiner som holder seg godt i pris. Og det er gunstig for en maskineier når man skal selge, at de står høyt i pris. Da får man også en del igjen når man selger».

Maskinfører Morten begynte i firmaet i april, men det er likevel han som nå skal kjøre firmaets nyeste maskin fast. «Det er han vel unt» smiler Pettersen. «Jeg har ikke en gang fått prøvd den. Og jeg vet ikke om jeg får lov en gang. Dette er jo hans maskin – så han bestemmer. Han virker i alle fall veldig fornøyd. Vi er jo et lite firma og da blir det jo et annet miljø – her er vi jo mer som kompiser enn arbeidskolleger. Og for meg er det viktig å ha med flinke folk, og det har jeg, så jeg er veldig fornøyd med det» understreker den ydmyke daglige lederen.

Og det virker som om maskinføreren selv også setter pris på tilliten har fått. «Jeg har kjørt den i 50 timer nå og den virker veldig bra. Her har vi jo fast maskiner, og det er fint da, for da har man ansvaret selv» smiler Morten. Det var også han som kjørte leiemaskinen på prosjektet. Dessuten er han også fornøyd med maskinstørrelsen:

«Jeg liker godt midt-mellom-størrelsen. Jeg har kjørt stormaskin før og denne er jo mer allsidig. Det er kjekt å kunne gjøre alt mulig – ikke bare å sitte å laste. Dessuten har vi jo 8-tonnerne om vi trenger korthekker på enkelte ting».

Det er heller ingen tvil om at det har skjedd mye også inne i maskinen fra serie 3 til serie 7, noe Skjerve kan bekrefte: «Jeg merker selvfølgelig stor forskjell. Hytta er blitt mye bedre, den er veldig bra. Stolen liker jeg veldig godt – med å ha alt på konsollen. Den er god å sitte i. Jeg har allerede pigget et par timer, og den er veldig lite støy i hytta. Det er god demping, så det er veldig bra!» avslutter Morten før han hopper tilbake i sitt nye kontor med et smil om munnen.

Lyst til å vite mer om ZX130-7?
Ønsker du å prøvekjøre eller få et godt tilbud på en beltegraver? 
Følg oss i sosiale medier
Kundehistorier
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search