Maskinfører Håvard Kjøsnes ved Trym Anlegg AS

«Kjempemaskin! Den er sterk og stødig
- og du får gjort mye»

Håvard Kjøsnes - Maskinfører

Miljøbilde av Hitachi ZX300-7
Miljøbilde av Hitachi ZX300-7
Miljøbilde av Hitachi ZX300-7
Miljøbilde av Hitachi ZX300-7

Driftsikkerhet påvirker humøret!

Håvard hos Trym Anlegg AS kjører ZX300LC-7 med Brøytstige.

Trym Anlegg AS investerte i en ny ZX300LC-7 gravemaskin i februar. Da vi postet bildet av Håvard og hans nye maskin i vårt overleveringsalbum på Facebook lot ikke reaksjonene vente på seg! Kunne det være den flotte Brøytstigen som han hadde på maskinen, kunne det være at Trym Anlegg har mange engasjerte ansatte på sosiale medier – eller kunne det rett og slett være at det var en trivelig kar på bildet?

Håvard Kjøsnes skinner om kapp med sola i Trondheim denne dagen. Ryktene forteller at han har bikket 200 timer på telleren på sin nye Hitachi ZX300LC-7, når vi tar turen en måned etter overleveringen. Og det har vært stor spenning til hva maskinføreren tenker om sitt nye kontor. Håvard har nemlig ikke kjørt så mye Hitachi tidligere. Så hvordan går det når en godt erfaren maskinfører plutselig skifter til en oransje Hitachi maskin?

«Vi ansatte er jo involvert vi, i innkjøpsprosessen. Hvorfor det ble en Hitachi denne gang – må vi nok rett og slett skylde på folket på Nasta. Jeg har jo noen sambygdinger som har vært veldig på´n. Så jeg vet klart hvem jeg skal ringe når det blir noe tull ja» ler maskinføreren.

«Jeg har ikke kjørt mye Hitachi nei. Men vi har hatt en 135 på sporet, så den har jeg jo prøvd litt. Så det var jo ikke helt fremmed. Men det er jo en helt annen type maskin da. Men etter en uke til 14 dager så går det fint. Det er jo kun vane det går på» påpeker Kjøsnes.

«Så lenge jeg har en god hytte og varmeapparat og radio, så trenger man jo egentlig ikke noe mer enn det. Men det viktigste er at det funker. At det er lite prakk! Feilmeldinger og driftsstans er tussig – det går ut over humøret og alt. Så det aller viktigste mener jeg er at man får tak i folk den gang man får problemer – at du får hjelp rett og slett!»

Og det er ingen tvil om at han trives i jobben. Han har fulgt firmaet gjennom de siste 10 årene og trives veldig godt. «Det er behagelig å kjøre maskin. Selvsagt kommer det an på hvilken maskin du kjører da» smiler han med et glimt i øyet. «Men med nytt utstyr er det jo lite prakk. Denne har jeg kjørt siden ho var helt ny, og det er kun jeg som kjører den – så jeg passer godt på utstyret mitt ja».

Også maskinstørrelsen er han svært tilfreds: «Jeg liker størrelsen. Slik som dette, med utgravinger av kulverter, VA-arbeid og jernbane er vi også en del på. Den blir sterk, og man får gjort mye. Slik som her er det jo muring, den er kanskje stor for muring, men den er stødig og jeg har god rekkevidde ja. Det er en kjempemaskin!» I dag kjører han med klype og murer ny gang og sykkelvei på området Sluppen i Trondheim øst for Nidelva. I strålende solskinn sjonglerer han med letthet to stener av gangen med klypa. Men vanligvis er det som oftest graveskuffe det går i: «Jeg kjører nok med en større skuffe enn vanlig – men den er like god for det! Og her er det tunge masser ja. Men ho er stødig og god – så det har ikke vært noe problem!»

Så kan vi jo ikke la vær å kommentere ekstrautstyret. På maskinen er det nemlig påmontert en kjekk liten stige som vippes ned når maskinføreren går inn og ut av maskinen: «Jeg har Brøyt stige, ja. Det var en kjekk sak – for man blir jo litt tung av å sitte i maskin en hel dag. Nå er det jo veldig enkelt å komme inn og ut. Disse hoppene har nok ødelagt mange knær og føtter hos maskinførere ja» bekrefter han i det han entrer førerhuset igjen.

Her finner du vårt maskinutvalg
Ønsker du et godt tilbud?
Følg oss i sosiale medier

Kundehistorier
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search