Eier og maskinfører Kenneth Eggan ved Kenneth Eggan AS

«Æ får alltid hjelp når æ treng det.
Selv om det bare er "lille" mæ..»

Kenneth Eggan, eier og maskinfører

Weber CR7 i front av Hitachi hjulgraver ZX175W-7
Kenneth Eggan og Weber CR7
Weber CR7 i bruk
Hitachi hjulgraver ZX175W-7 og Weber CR7
Hitachi hjulgraver ZX175W-7
Hitachi hjulgraver ZX175W-7

Allsidige hjulmaskiner og endelig Hitachi 7-serie

Hils på Kenneth Eggan, hos Kenneth Eggan AS i Trondheim.

Han er et rullende – for tiden utleid – one-man-show bestående av seg selv og sin nyeste Hitachi hjulgraver ZX175W-7. I skrivende stund befinner han seg på et kombinert næring- og boligprosjekt ved Havstad Torg på Byåsen, hvor det skal bygges ca. 70 boenheter og næringsbygg.

Den unge maskinentreprenøren er på ingen måte fremmed for Hitachi, men den nye 7-serien er rykende fersk for både han og bedriften. Kenneths hjulgående Hitachi 140 er akkurat erstattet med en ny maskin av type Hitachi hjulgraver ZX175W-7. På spørsmål om hvorfor han velger hjulmaskin kommer svaret kontant: “allsidighet og variasjon”.

Den er også overaskende stødig, selv med hele 150 liter større skuffe enn hva andre på prosjektet her benytter, er den like stabil”, forklarer han. Kenneths gamle 140 ble akkurat i minste laget til enkelte av jobbene som skulle utføres, dette var noe av grunnen til at den måtte fases ut.

Dette er tredje oransje hjulgraveren han kjøper. På spørsmål om hvorfor det nok en gang ble Hitachi er Kenneth tydelig på at hans bånd til Kim Jørgen Moe, Nastas selger i distriktet, har vært viktig, men det som til slutt var avgjørende var oppfølgingen fra servicemarkedet.

“Jeg får alltid hjelp når jeg trenger det. Selv om jeg bare er «lille meg»”, humrer Kenneth og tilføyer at ved å handle nytt får han ikke bare goder i form av komfort og innovative løsninger, men slipper også å sitte med hjertet i halsen med frykt for at noe skal gå i stykker på eldre redskap.

«Jeg leaser gjerne over fem år, men byttet forrige etter fire år, da den tidvis ble i minste laget og jeg visste det var kommet en del nytt på siste serien».

Kenneths nye maskin er nemlig markant oppgradert fra modellen den erstattet. Noe han er svært fornøyd med: “Man merker det gjerne på små detaljer som det nye og mindre rattet, samt vindusvisker som nå dekker tilnærmet hele frontruta. Slik er det hele veien, små justeringer og forbedrede løsninger. Det å ha nytt og fint utstyr betyr en del for meg. For det første så sitter jeg oppi her hver dag selv, også har jeg lenge hatt lyst til å teste serie 7.

Da ble det en Hitachi hjulgraver ZX175W-7 og den har virkelig innfridd! Dieselforbruket ser jeg har gått ned, på tross av at dieselen holdes av oppdragsgiver som en del av kontrakten. Det fleipes med at jeg, av den grunn, er den eneste som ikke bryr meg om forbruk, men det stemmer ikke – jeg følger godt med”, gliser Kenneth.

Kenneth har ikke bare graver levert av Nasta, men har også investert i en rekke annet utstyr; klyper, planeringsbjelke, pallegafler, ripper, asfalthjul, Gigant henger samt vibroplater fra Weber. Nå har han to vibroplater fra nevnte merke; en CR7 og en CF2HD. Begge to får han ikke fullrost nok.

“De funker som bare det og er med meg på alt, fra komprimering rundt kummer til fundament og asfalt. Ja, absolutt alt mulig! Til og med de som har leid meg inn benytter Weberne, så disse har virkelig fått kjørt seg siden jeg kjøpte den første i 2018. Rett og slett vært helt overlegne, tipp-topp hva kvalitet og brukerkomfort angår”, avslutter den entusiastiske gravemaskinoperatøren.

Her finner du vårt maskinutvalg
Ønsker du et godt tilbud?
Følg oss i sosiale medier
Kundehistorier
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search