«Det er ikke noe å lure på – bare hopp i det.
Vi er like gode som alle andre!»

Sally Tjelta, maskinfører

Det er plass til flere damer i bransjen!

Sally hos Vassbakk & Stol har kjørt maskin i over 10 år – og stortrives!

Det blåser på Sola utenfor Stavanger dagen vi tar turen for å besøke en ny maskinfører. I fjor fikk Vassbakk & Stol nemlig levert 5 stykk Hitachi ZX135US-7 maskiner, som nå er fint spredt over hele Vestlandet. En av dem er nå på plass her på Sola, godt i gang med et nytt prosjekt. Bak spakene på maskinen sitter Sally Tjelta. Hun er kun 31 år, men har likevel over 10 års erfaring med maskinkjøring. Hun startet som lærling i firmaet og stortrives!

Hva tenker Sally om det å jobbe i anleggsbransjen og hvilke råd har hun til jenter som vurderer å begynne som maskinfører?
«Det er ikke noe å lure på – bare hopp i det. Vi er like gode som alle andre! Dette er for alle. Man trenger ikke være stor eller sterk. Heldigvis. Det er plass til flere jenter i bransjen, så absolutt! Nå som jeg har vært her i 10 år ville jeg ikke valgt noe annet. Jeg har det fint!»

Men det var litt tilfeldig at hun begynte hos entreprenøren. Det var en kompis av faren hennes som jobbet hos Vassbakk & Stol og tipset henne om å søke på lærlingplass. «Så jeg gjorde det – og så sa de velkommen» ler Tjelta. «Så her har jeg blitt. Så tok jeg anleggsfaget og fagprøven mens jeg var lærling. Og det har jeg ikke angret på!».

Så hva er det som gjør at hun trives så godt?

«Kollegaene er helt klart det beste med jobben. Jeg er heller ikke den eneste dama her, nå er vi faktisk to her nede. Tidligere var vi faktisk 4 damer her, så miljøet er svært godt ja. Jeg trives!»

Og nå har Sally fått seg ny maskin. I løpet av det siste tiåret har hun kjørt maskiner av litt ulike merker, men mer eller mindre i samme tonnasje. «Jeg har vel kjørt to ulike Hitachi maskiner tidligere. Det er klart jeg var litt skeptisk, for de maskinene jeg har kjørt før fra Hitachi har jo vært gamle. Jeg har jo ikke så mye fordommer, men jeg må jo si at jeg ble lettet da det var snakk om en ny serie 7 maskin. Det er jo ofte stor forskjell på ny og gammel maskin. Men denne er helt topp. Jeg har ikke funnet noe som jeg synes er ufint på den. Alt nytt er jo uvant og det er jo en vanesak – men er veldig grei. Den funker!»

Selv om det er rimelig nytt for Sally å kjøre korthekk, er hun vant med tonnasjen på maskinen og trives i en slik modell «Størrelsen er helt passe. Jeg vil ikke ha det ensformig. Med denne kan jeg både lasse, finplannere og rydde. Jeg kan være med på både store og små prosjekt – så litt av alt. Jeg passer nok ikke inn i en jobb med en stor maskin som kun går på lassing. Jeg er mest glad i finarbeid. Det er det gøyeste med å kjøre maskin at man kan lage og at folk ser det ferdige resultatet. Det liker jeg veldig godt. Så jeg liker det variert og det er jo klart at det er også en fordel med å jobbe i et stort firma som Vassbakk & Stol – så vi har mange valgmuligheter» avslutter maskinføreren.

Her finner du vårt maskinutvalg
Ønsker du et godt tilbud?
Følg oss i sosiale medier
Kundehistorier
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search