«Den funkar veldig bra.
Det er god kvalitet og vi vet hva vi får. »

Bjørn Svalastog, daglig leder
Rauland Maskin AS

Rauland Maskin med ZX250LC

Jonny var skeptisk – men så fikk han testet serie 7 på firmatur!

Hos Rauland Maskin går det helst i oransje gravere.

«Her er 9 av 10 gravere oransje ja!» smiler en fornøyd daglig leder i Rauland Maskin, Bjørn Svalastog, når vi ta turen til Telemark. Entreprenøren har lange tradisjoner med Hitachi og Nasta (Nanset Standard). «Jeg startet firma i 2005, da var jeg ferdig med ingeniørhøyskolen. Første graveren var faktisk en EX100, samt en EX60, som jeg kjøpte av min far. Han hadde nemlig et personlig foretak med gravemaskin, så det er ikke helt tilfeldig at jeg jobber med det jeg gjør nei. Dessuten trives jeg godt i bransjen – det er gøy her!» smiler Bjørn.

«Så handler vi jo da altså stort sett oransje Hitachi gravere. Rett og slett fordi det er god kvalitet og vi vet hva vi får. De gir oss en forutsigbar økonomi og maskinførerne er fornøyde. Og jeg som maskineier vet hvilke utgifter jeg får. For det er aldri noen overraskende fakturaer som dumper inn i postkassa. Men ikke minst har vi holdt oss til Nasta så lenge nå, at vi har faste folk å forholde oss til både på service og salg» bekrefter Svalastog. Det er servicemekaniker Morten Ulleberg i Nasta som server maskinene hos Rauland Maskin. Det fungerer «helt supert» ifølge entreprenøren som også har valgt å tegne serviceavtale på alle sine nye maskiner.

Det er i hovedsak på fritidsbolig og hyttemarkedet entreprenøren har spesialisert seg på. «Det er stort sett grunnarbeid på hyttetomter og drift av hyttefelt vi driver med. Vi er nå 10 faste ansatte pluss en del innleide både menn og damer. Vi er heldige og har bra folk i staben, men det er klart at det er ikke alltid er lett å få tak i folk her. Vi opplever heldigvis at vi har gode folk som tar vare på utstyret – og det er viktig. Vi har folk som har jobbet lenge i firmaet og det er jo et godt tegn. Så da må vi gjøre oss attraktive, ta vare på dem, og finne på ting. De ansatte bør føle seg sett – det er viktig for oss. Og det var jo blant annet en av grunnene til at vi dro på firmatur nå faktisk» smiler sjefen.

Rauland Maskin dro nemlig på firmatur til Tyskland i høst. Da var de en av de første kundegruppene fra Norge som besøkte det nye test senteret til den tyske Hitachi forhandleren Kiesel. Coreum er et 120 000 kvadratmeter stort område med demo og testsenter som er tilgjengelig også for kunder av Nasta.

En av dem som var med på turen hos Rauland Maskin var maskinfører Jonny Nybråten. På demoområdet fikk han testet de nye Hitachi serie 7 maskinene. Jonny er forholdsvis ny i firmaet, da han begynte i februar i fjor. Men han fikk likevel være med å velge, da maskinen han da kjørte skulle byttes ut.

«Jeg skjønte jo at Bjørn ville at jeg skulle velge Hitachi. Jeg var skeptisk ut fra dårlige erfaringer med en gammel 210. Men jeg var samtidig åpen for å prøve noe nytt. Jeg vet jo at det også er servicer og sånt som betyr mye da, så jeg forstår at han vil gå for det merket han har god erfaring med. Jeg har selv opplevd dårlig service hos andre leverandører og det er jo frustrerende når man kjører maskin også. Men for meg er det jo først og fremst komfort og presisjon. Og så må det være tak i ho, når du tar tak med skuffen så bør det liksom skje noe!»

Maskinen ble testet og Jonny samtykket til å prøve Hitachi på ny. Så da ble det altså nok en Hitachi i parken hos Rauland Maskin. Når vi besøker Jonny er den nye maskinen på plass, og et virker som om at skepsisen er snudd og han trives i hytta på sin nye ZX250LC-7. Dessuten trives han også veldig godt hos Rauland Maskin. «Jeg trivdes veldig godt hos min forrige arbeidsgiver også altså, det er noe med små selskap. Man lærer jo mer og man får følge hele prosessen og ta ansvar for det man lager og skaper. Her begynner man på en tomt og gjør det ferdig sjøl. Så får man et eierskap til prosjektet. Så er denne størrelsen også veldig fin. Den er helt ypperlig. Du kan stå i tung lasting, samtidig som du kan bruke den til småting liksom».

Og Jonny er ingen nybegynner innen faget: «Jeg er bokstavelig oppvokst i en smøregrav for far min drev bilverksted hos Viking på Ål i alle år. Så jeg begynte med biler og endte i gravemaskin. Jeg har aldri klart å jobbe inne – så jeg måtte ut. Begynte hos foreldrene til en kamerat av meg som drev med maskiner – og siden er det blitt maskin og lastebil kjøring. Likevel er det gravemaskiner som gjelder. Jeg synes det er mer givende å skape noe. Å kunne være med på et prosjekt fra A til Å» avslutter maskinføreren med et stort smil før han hopper tilbake i hytta.

Her finner du vårt maskinutvalg
Ønsker du et godt tilbud?
Følg oss i sosiale medier
Kundehistorier
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search