Hjem / Anleggsmaskiner / Gravemaskin / Beltegraver / Beltegraver ZX135US-7
miljobilde-av-hitahci-hjulgraver-zx135w-7

Beltegraver ZX135US-7 – Vår bestselgende korthekker nå i serie 7

Gravedybde: 5 490 mm
Maskinvekt: 14 100 – 16 300 kg
Motoreffekt: 74 kW / 100 hk
Rekkevidde: 8 380 mm
Skuffestørrelse: 700 liter

Hitachi serie-7 av beltegravere over 25 tonn (ZX250-7 t.o.m. ZX890-7) er tidligere lansert i Europa med voldsom suksess. Den minste av disse, 15 tonn tunge Hitachi korthekkversjonen ZX135US-7, tilfredsstiller selvsagt kravene til EURO Steg-V. Komfort og sikkerhet er faktorer som norske kunder verdsetter høyt. De japanskproduserte maskinene er i tillegg kostnadseffektive og driftssikre, også en sikker vinnerresept i Norge.

Hitachi beltegraver ZX135US-7  – Økt fortjeneste

Drivstofføkonomi er et stikkord. Den nydesignede ZX135US-7 gravemaskinen reduserer drivstofforbruket med opp mot 9 % sammenlignet med forrige modell. Nøkkelen er Hitachi sitt bransjeledende HIOS V hydraulikksystem.

Driftskostnader reduseres ytterligere med den nye Steg-V motoren, som ikke lenger krever et SCR-systemet. Glem urea og filterutskiftninger! I tillegg gjør det helt nye Eco gauge-systemet at maskinføreren til enhver tid kan overvåke og påvirke drivstofforbruket.

Maskinutstyr kan raskt og effektivt byttes via det nye utstyrsstøttesystemet på monitoren. Det gir maskinføreren økt kontroll og fleksibilitet. Samme maskin kan arbeide på flere deler av prosjekter, og bidrar også på den måten til bedre lønnsomhet.

Føl forskjellen

Maskinførere får et tilnærmet perfekt arbeidsmiljø i de nye maskinene. Førerhuset er meget romslig og støynivået fra 15-tonnerne er blant de laveste i klassen. Det er i tillegg 16 % mindre vibrasjon (ZX130-7) enn forrige serie. Førerhuset på den nye beltegraveren ZX135US-7 har dessuten en 15 cm bredere døråpning og betydelig økt benplass for bedre førerkomfort.

Spaker og konsoller er synkronisert med setet, som gjør at maskinfører er mindre sliten etter en lang arbeidsdag.

Økt sikkerhet

Hitachi har prioritert utsikten over arbeidsplassen. Aerial Angle kamerasystem gir et enestående 270-graders fugleperspektiv, og maskinførere kan nå velge mellom seks ulike alternativer for sikt rundt maskinen. LED arbeidslys og vindusviskere som dekker et stort område er også faktorer som sørger for at maskinførere vil jobbe sikkert og trygt, også under krevende forhold.

Korthekk ZX135US-7 – Pålitelig

Den ZX135US-7 gravemaskinene er konstruert for å vare, og testes grundig i Japan før transport til Norge. Slitesterke komponenter benyttes overalt på maskinene, inkludert et understell med ytterligere økt holdbarhet.

Designendringer letter vedlikehold og rengjøring av maskinene. For eksempel har det utvidede radiator dekselet på beltegraver ZX135US-7 plass til et større batteri, og gir enkel tilgang til radiator og luftfilter.

Maskinovervåking

Hitachi og Nasta tilbyr en rekke tjenester som sikrer maskineiere full kontroll. Eksterne maskinovervåkingssystemer sender daglig driftsdata via GPRS og satellittsystem fra gravemaskinene til Global e-service systemet. Informasjonen kan oppsummeres i månedlige rapporter per e-post eller i Consite Pocket app. Sistnevnte vil også gi alarmer ved potensielle problemer med maskinene.

Kundeerfaring:

Det blåser på Sola utenfor Stavanger dagen vi tar turen for å besøke en ny maskinfører. I fjor fikk Vassbakk & Stol nemlig levert 5 stykk Hitachi ZX135US-7 maskiner, som nå er fint spredt over hele Vestlandet.

«Kollegaene er helt klart det beste med jobben. Jeg er heller ikke den eneste dama her, nå er vi faktisk to her nede. Tidligere var vi faktisk 4 damer her, så miljøet er svært godt ja. Jeg trives!»

Sally Tjelta, maskinfører hos hos Vassbakk & Stol.

Kundeerfaring:

Ronny befinner seg i Aremark, hvor han legger høyspentkabler fra luft til bakkenett. I samme moment bistår de hus- og hytteeiere som ønsker lavspent inn til boligen.

«7-serien har jeg aldri vært borti før. Den er overaskende bra! Mye forbedringer og finesser som er kjekke å ha. Maskinen er overaskende bra, jeg er fornøyd med den. Det er sjelden man får en ny maskin det er bare å sette rett i arbeid og man er fornøyd, men her klaffet det!»

Ronny Benjaminsen, maskinfører i Anlegg & Infrastruktur AS

Kundeerfaring:

Knut Asle Fløtre er en erfaren mann – både på korthekkere og Hitachi-maskiner. Dette er den fjerde maskinen i denne størrelsen som Fløtre er sjef over.

«Jeg liker dei godt. Det er snertent det som er trangt da. Vi har blant annet vært mye i rehabilitering av bygatene i Ålesund – og da er dette en ideell størrelse. Jeg har i grunn hatt mye Hitachi. Den første nye maskinen var en Hitachi 165 tilbake i 2002. Det har bare blitt sånn. Jeg er godt fornøyd med Hitachi!»

Knut Asle, maskinfører i Hole Maskiner AS

Kundeerfaring:

Erik Evenås er daglig leder, eier og maskinfører i M. Bjørgum Maskinstasjon AS i Haltdalen.

«Selv startet jeg som 12-åring borti grustaket her – og har jo blitt her siden. I dag har vi eget grustak, og driver med alt innen anlegg, sprenging, graving og masseleveranse. Dessuten har vi brøyting på vinterstid. Det er mye å gjøre ja, men jeg tar meg fortsatt alltid tid til å grave!»

Erik Evenås, daglig leder, eier og maskinfører i M. Bjørgum Maskinstasjon AS

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search