«Vi har en del gamle maskiner
som burde byttes ut - men de går for bra!»

Odd Skårberg, daglig leder

Det funker for bra hos Skårberg Maskin AS

Maskiner og utstyr med lang levetid i Tinn!

Det er en fin vinterdag i Tinn. Daglig leder i Skårberg Maskin AS, Odd Skårberg, har fått kake av Nastaselger Nils Arve Norendal. Det er nemlig beltet to nye maskiner inn i maskinparken: En ny ZX250LC-7 og en ZX210LC-7.

Entreprenørfirmaet i Tinn, Attrå, har vært i bransjen siden 1970. «Det begynner å bli noen år ja! I dag er vi 16 ansatte som driver med graving og transport. Mest i Tinn, men vi har vært noe i Vestfold og Oslo, med stort sett holder vi oss lokalt. Jeg har bare lokale folk med, så det passer fint. Det er en gjeng med flinke maskinførere, så jeg er heldig. For det er ikke bare bare å finne flinke folk om dagen heller» påpeker Odd.

Det er en imponerende maskinpark i firmaet, med blant annet ti beltegravere, hvor av 9 av dem er Hitachi. Den første Hitachi-maskinen var en brukt UH063 1985 modell. «Det går i Hitachi fordi det er en maskin som går. Og så synes jeg servicen er bra. Her er Morten Ulleberg vår Nasta mekaniker og han er veldig imøtekommende og fungerer godt. Men det er klart det er jo ikke så mye annet enn service på dem, for det er jo ikke veldig ofte reparasjoner kan du si» smiler Skårberg.

Odd har bakgrunn som reparatør, og har i tillegg kjørt maskin, men nå er det ikke tid til noen av delene. «For meg som maskineier er det viktigste at det går. Det er jo ikke mye ståtid på disse maskinene. For meg er det viktigste at maskinene produserer. Jeg ser jo på dieselforbruket også, men siden jeg nesten kun har Hitachi så har jeg jo ikke så mye å sammenligne med.

Men jeg ser jo klart at de nye maskinene bruker mindre enn de gamle. Jeg ser så klart at maskinførerne setter pris på nytt utstyr og det er jo klart at det inspirerer. Vi har faste maskinførere på de nye maskinene og det ser jeg jo er en fordel. De tar godt vare på maskinene da. De nye serie 7 maskinene ser jo svært bra ut med hensyn til førerkomfort.

Likevel har vi en del gamle maskiner i parken. Men så går de jo smertefritt også da, så det er jo nesten for ille å bytte dem ut. De har rett og slett fungert for bra» ler sjefen.

Vi tar turen videre til Espeland Flatin, et område entreprenøren leier for knusing. På plass er to utplasserte skoleelever. Det er en fantastisk sandkasse gutta har å «leke seg i». Med en ZX170 hjulgraver samt en ZX210 på belter, som begge har mange tusen timer på telleren. Det jobbes iherdig i grushaugen og engasjementet er stort. «Jeg synes det er viktig at de får prøvd seg litt. Det er hyggelig at de får litt varierte jobber også» nikker Odd.

Deretter går turen videre. Ryktene forteller at det nemlig ikke bare er maskiner som entreprenøren kjøper fra Nasta. Både Gripen klyper og MSB hammere har vært på anleggene i flere år. I Gauset eier bedriften et område hvor det også er full aktivitet. Her begynte de rett før jul og kommer til å drive et par år fremover. Entreprenøren har blant annet en ZX250 med en MS600H MSB hammer som jobber flittig.

«Det er jo først og fremst lettvint å kjøpe av en leverandør. Jeg har vel nå tre ulike hammere og vurderer å investere i en ny. De er i ulike størrelser, og levert fra 2007 til 2012 – så de begynner å bli gamle ja. De har gått veldig bra og de har pigget mye. Denne har faktisk har kun vært overhalt en gang. Så vi må jo si oss fornøyd med det den har levert.

Det som er veldig ålreit er at med en leverandør har et sted å ta kontakt dersom det skjer noe – så det er enkelt! Jeg synes jo det er sjeldent det skjer noe, men når det først skjer, så er det fint å vite hvem man kan ringe. Og det er jo en stor del av grunnen til at vi ikke har så mye annet med andre farger» avslutter entreprenøren med et smil.

Her finner du vårt maskinutvalg
Ønsker du et godt tilbud?
Følg oss i sosiale medier
Kundehistorier
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search