Maskinfører Espen Granås

«Komforten i hytta er meget bra, hydraulikken
er veldig fin og støyen er helt upåklagelig!»

Espen Granås, maskinfører
Granås Maskin AS

Granås Maskin AS i Nannestad
Hitachi beltegraver ZX250LC-7
Hitachi ZX250LC-7
ZX250LC-7

Gravemaskinentusiasten!

Hils på Espen Granås, fra Granås Maskin AS i Nannestad, drevet av Espen og hans far.

De to driver primært med graving og transport. Og Espen er – meget – detaljorientert. Noe hans nye Hitachi ZX250LC-7 bærer preg av. Googler du «gravemaskinentusiast» er sjansen stor for at du får opp bilde av Espen Granås fra Nannestad. Han fikk for kort tid siden levert deres nye Hitachi ZX250LC-7 – og den er, mildt sagt, velutstyrt.

– Ja, den har blant annet Rotortilt R8 Quickchange på tilt og på maskin, så alt av utstyrsbytte gjør du mens du sitter i hytta. Det forenkler hverdagen veldig. I tillegg har vi fått satt på kanalbeskyttere med innfelte markeringslys, samme med ettermontert stigtrinn. I vinduspusserkassa er det felt inn lys og MittX-bøyler rundt hele.

Flere med innebygde blitzere og 360grader varsellys og Arbeidslysene fra Nordic Lights lyser meget godt. MittX-bøylene på siden av maskinen er spesiallaget. Totalt tror jeg vi har 54 markeringslys, gliser den tydelig fornøyde maskinføreren og tilføyer at det er ikke spart på noen ting hva utstyr angår og at han synes resultatet er blitt veldig, veldig bra.

Fersk Hitachi-mann

Fra tidligere av har Espen kjørt forskjellige merker, men sitter nå i hytta på deres nye Hitachi. – Nå har jeg kjørt den i ca. 80 timer – og komforten i hytta er meget bra, hydraulikken er veldig fin og støyen er helt upåklagelig. Det er veldig bra, forklarer Espen, som fra før av ikke har tilbrakt nevneverdig med tid bak spakene i en Hitachi.

– Jeg er blitt veldig godt mottatt av både selgeren Tom Ola og Daniel, som jeg har fått beskjed om at skal være min hoffmekaniker. Selgeren har vært ærlig og imøtekommende hele veien. For meg har dette vært en drømmemaskin når det kommer til utstyr og «customisering» – og det har vi fått til uten store bruduljer. Det har gått veldig fint alt sammen, har jeg kommet med spørsmål har det ikke tatt lang tid før det er kommet tilbakemelding, så det har vært veldig, veldig bra!

Området vi befinner oss på heter ØRAS Miljøstasjon og ligger på Dal, her er maskinentreprenøren fast innleid med både maskin og maskinfører. Blant mye annet driver far og sønn ellers ofte med tomtegraving og minirenseanlegg.

– Her på området driver jeg med alt fra graving, avretting og forskjellige jobber de har internt. Området vi ser bak oss er gamle deponier som er ferdig fylt som i dag blir brukt til lagring av masser og omgjøring av dem, forteller Espen, som har jobbet på plassen de siste to og et halvt årene. En plass det også i fremtiden vil være behov for Espens tjenester. Kjøremessig tror jeg det er ca. 2,5 kilometer rundt, så det er et stort område hvor det vil være mye som skal utføres i mange år fremover.

Familiebedrift

Espen er så godt som født inn i anleggsbransjen. Hans far drev i sin tid bedriften Espen nå er med og driver, og alt av ledig tid og ferier ble tilbrakt sammen far på jobb. Og aller helst bak spakene i gravemaskinen. De to etablerte et felles selskap i 2006. Før det gikk Espen i læra hos sin far.

– Faren min har vært i bransjen lengre enn jeg har levd og jeg har kjørt graver siden jeg ble ferdig på skolen, i 2004. Og før det var jeg i alt av ferier og stort sett alt av ledig tid. Tatt bussen og kjørt gravemaskin etter skoletid. Ja, kjørt mye, avslutter den erfarne maskinføreren.

Her finner du vårt maskinutvalg
Ønsker du et godt tilbud?
Følg oss i sosiale medier
Kundehistorier
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search