«Det er lite støy både i maskinen og i hammeren.
Hammeren får jeg jo nesten ikke ha i fred.»

Atle Sørensen, maskinfører
Maskinentreprenør Herbjørn Nilssen AS

Møt to blide karer i Tromsø!

Både Zeron og Hitachi hjulgraver i sving hos Herbjørn Nilssen AS.

Kunnskapsrike medarbeidere

Gyllenborg barneskole ligger så å si midt i Tromsø sentrum. Petersborggata, som ligger på oppsiden av skolen, er en av hovedårene inn mot sentrum. Fra midt på 60-tallet har nemlig det nordgående kjørefeltet vært bygget som ei betongbru, Gyllenborgbrua, med brupilarer under. En rapport for noen år tilbake konkluderte med at noe måtte gjøres med konstruksjonen.

Og det er man altså i gang med når vi tar turen til Maskinentreprenør Herbjørn Nilssen sammen med maskinselger hos Nasta Rune Traasdahl. Det er tydelig å se at det utføres en stor modernisering av gata, men takket være dyktige folk vil gata nå fremstå i ny drakt. Det er allerede revet, fundamentert og spuntet.

«Det var virkelig på tide å ta tak her, for vi etter hvert som vi holdt på, så så jo vi at det sto dårlig an og at det absolutt trengtes en fornying» bekrefter Herbjørn Nilssen, daglig leder i firmaet. Entreprenøren som allerede har rukket en fartstid på 47 år i bransjen, og med en gjeng med kunnskapsrike medarbeidere er prosjektet i trygge hender. Dessuten er det også en rekke anleggsmaskiner i ving på området. Blant disse en utslippsfri Zeron ZE85, samt en Hitachi ZX150W-7 hjulgraver. Maskinfører Atle Sørensen kjører dem begge.

1000 timer

Siden det er et kommunalt prosjekt er det kanskje ikke så overraskende at det er utslippsfrie maskiner på prosjektet. Men hva tenker maskinføreren om den utslippsfrie 8-tonneren? «Det er jo en helt ny opplevelse. De er jo kjempegode. Så er det jo bare en summelyd når man kjører. De er sterkere enn en vanlig 8-tonner mener jeg. Men siden ladeløsningene ikke er helt på plass her får vi dessverre ikke hurtigladet, men hadde vi hatt en mobil hurtiglader for eksempel så hadde det jo vært optimalt. Det er jo den samme maskinen på mange måter, det er jo bare et litt annet panel».

Hjulgraveren, som nå har rukket å runde 1000 timer, er likevel favoritten. Siden Sørensen har hatt litt problemer med ryggen, er opplevelsen med å kjøre graver på hjul svært positiv: «Det er helt klart det fineste å kjøre. Du får mer rugging, som på en båt enn, den rykking du har på beltegraverne. Så for meg er det bedre å kjøre hjulgraver ja» smiler maskinføreren. Han har jobbet i bransjen i 30 år, hvor av de siste 3 år hos Herbjørn Nilssen AS.

«Siden jeg begynte her har det blitt Hitachi. Og det er veldig bra. Det var litt tilvenning i starten fordi de er så lett på spakene sammenlignet med andre. Men nå sitter det veldig godt. Det er nok hydraulikken så skiller dem fra andre – at de er lette å grave med. Og den nye 7-serien er jo fantastisk. Det er stor forskjell på støyen inne i hytta. Jeg måtte faktisk sjekke om jeg hadde turtall første gang jeg kjørte. Og jeg har heller ikke hatt feilkoder. Det bare rusler og går – det er jo det som er bra!» smiler han.

Et godt produkt

Og sjefen samtykker: «Vi har faktisk tre hjulgravere nå. 140 145 og150. Jeg sa jo for 20 år siden at jeg aldri skulle ha hjulgravere. Så nå har de lurt på meg tre» smiler han. «Nei, men før var det jo mer en asfalt maskin. Og det er jo det fortsatt, til dels. Men etter hvert har vi drevet mye med service i boligfelt for eksempel. Og det er klart at de er topp til den type jobber».

Men det er ikke bare Hitachi hjulgravere i maskinparken. Og vi lurer jo selvfølgelig på hva filosofien til selskapet er, med tanke på maskininnkjøp: «Dessverre har vi nå gått mer over til Hitachi» sier han med et glimt i øyet. «Det er produktet, det er et veldig bra produkt. Maskinene går og er driftssikre. Rune er en mann man kan både snakke med og stole på. Sånn er det. Det er tre ting som betyr noen for oss ved kjøp av maskin: Det er for det første at maskinselgeren oppfører seg. For det andre at det er et serviceapparat som det går an å stole på. Og for det tredje at det altså er et godt produkt».

Pigging med hammer som gjelder

Nå vi besøker anlegget er det pigging med hammer som gjelder. På hjulgraveren til Atle sitter en MS 530H, en hydraulisk hammer kjøpt hos Nasta. For entreprenøren er det et forholdsvis nytt merke, men maskinføreren er klar i sin tale med hensyn til brukeropplevelsen: «Hammeren er kjempebra og det er lite støy i den. Den har fungert veldig bra. Og det er det ikke bare jeg som synes. Det er så vidt jeg får ha dem i fred – de andre kollegene mine ringer stadig og spør når den er ledig» ler han.

Det merkes at det er god stemning på anlegget. Så selv om entreprenøren går under mottoet «Vi tar jobben grav alvorlig» – sitter humoren løst. Det er tydelig å se at det er en kunnskapsrik gjeng som trives på jobb. Og Herbjørn er stolt av gjengen sin: «Vi er nærmere 30 ansatte i firmaet nå. Og i år har det vært ekstra travelt. Så det blir omsetningsrekord dersom alle prosjektene går i boks» avslutter Nilssen med et stort smil om munnen.

Her finner du vårt maskinutvalg
Ønsker du et godt tilbud?
Følg oss i sosiale medier
Kundehistorier
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search