Daglig leder Vanja Simonsen

«For meg er det ikke noe alternativ.
Service og ettermarked er suverent!»

Vanja Simonsen, daglig leder
OM Simonsen Maskin AS

Hitachi hjullaster ZW220-7
OM Simonsen Maskin AS miljøfoto
Maskinfører og hjullastersjåfør Sondre
Maskinentreprenør OM Simonsen Maskin AS
Hjullaster ZW220-7 hos OM Simonsen Maskin AS

OM Simonsen Maskin AS har fått seg ny hjullaster ZW220-7

Snøbrøyting i Troms stiller krav til pålitelige maskiner

I Øverbygd, i Målselv kommune i Troms, er det snø – mye snø. Ved starten av brøytesesongen i fjor fikk maskinentreprenør OM Simonsen Maskin AS, en nye Hitachi ZW220-7 hjullaster. Noen måneder senere tok vi turen nordover, sammen med vår serviceleder i Tromsø, Magnus Eilertsen, for å høre tilbakemeldingene på den nye lasteren.

Familie bedrift

«Min far startet i 1972 med lastebil og ble etter hvert maskinentreprenør. Jeg overtok som daglig leder i 2012, men pappa er nå i en alder av 77 fortsatt en del av den fine gjengen vår, som i dag består av 7 ansatte» smiler Vanja Simonsen. Vanja er oppvokst med maskiner og lastebiler. Hun startet sin karriere i bilbransjen og etter det tok hun ingeniørutdannelse samtidig som overtok som daglig leder etter sin far.

Det er en trivelig gjeng som møter oss på kontoret i Øverbygd. Mange av dem har jobbet i firmaet i flere tiår. Og Vanja er stolt av sine ansatte: «Det er en fantastisk gjeng, de jobber veldig variert og kaster seg ofte rundt. På sommeren er det mye hus- og hyttetomter, VA-arbeid, diverse veivedlikehold og mye mer. «Vinterlivet her oppe består for det meste av brøyting. Og jeg synes det er stor skam at brøytefolk får så mye pepper om dagen. Det er liksom ikke kult å være brøytesjåfør lenger, selv om det jo er en superviktig jobb. Det er trist at ikke myndighetene er villig til å betale for beredskap – for det er jo det det handler om» påpeker Simonsen.

Inkludering og mangfold i anleggsbransjen

I tillegg til å gjøre brøyting mer anerkjent som yrke, brenner hun også for likestilling og inkludering i anleggsbransjen: «Jeg tenker at det er spesielt viktig hvordan vi tar imot nye folk. Vi har et ansvar for dette i bransjen. Det er klart det har skjedd enorme endringer siden vi startet på 70-tallet. Jeg bruker ofte å få spørsmålet om hvordan det er å være dame i denne bransjen. Men jeg vil ikke fronte det som et stort problem. Jeg vet jo heller ikke om noe annet» ler hun.

«Men jeg skjønner jo samtidig hvorfor man spør om det. Jeg har nok vært i situasjoner hvor det har vært en utfordring og det kanskje er stilt høyere krav eller jeg må nok overbevise litt mer fordi jeg ikke er en mann. Men jeg tror heller at jeg kjente mer på det når jeg jobbet i bilbransjen. Da var jeg på et verksted med bare menn og da følte jeg nok mer på dette, for der ble man jo så synlig!» mimrer Vanja.

«Men det er klart at erfaring også hjelper. Det viktigste for oss i bransjen er jo å få vise frem til flere at dette kan være en veldig fin og allsidig jobb. En jobb som absolutt flere jenter burde prøve seg på» tillegger hun.

Variert maskinpark og fornøyde maskinførere

Som daglig leder er det selvfølgelig en stor del av jobben å holde maskinparken vedlike og sørge for at utstyret er på plass etter behovene som melder seg. Den først Hitachien i firmaet kom da Vanja overtok i 2012. Det var faktisk også en hjullaster. Siden det har en rekke maskiner, på både belter og hjul, rullet inn på tomten hos OM Simonsen Maskin. Den eldre hjullastermodellen fra 2012, er fortsatt i firmaet. Men denne dagen er det nykommeren, ZW220-7, som får all oppmerksomhet.

Selv om det er flere som deler på maskinene hos entreprenøren, har maskinfører og hjullastersjåfør Sondre Nordheim Lilleeng, fått seg noen timer bak rattet på den nye hjullasteren. Etter ti år i firmaet er han vant til den varierte hverdagen og stortrives. Han kjører laster, gravemaskiner og lastebiler, og begynte som mekaniker – så her snakker vi virkelig allsidighet med stor A. «Jeg liker nok best å kjøre beltegravere ja. Favoritten min er vår ZX225. Det er nok den jeg har kjørt mest også. Den er veldig anvendelig og tar ikke mye plass til å være en så pass stor maskin. Den kan brukes til det meste egentlig. Beltegraverne til Hitachi er jo generelt veldig gode Det er snare maskiner og komforten er jo kommet seg veldig» smiler maskinføreren, mens han legger til:.

«Men jeg er veldig fornøyd med denne hjullasteren også. Til sammenligning med den gamle vi har er det jo skjedd masse, både på komfort og på sikten – ikke minst. Spakstyringen på denne er jo også et stort pluss. Nå må vi bare kjøre mer for å bli mer trygg på innstillingene, for man kan jo sette den opp akkurat slik man vil ha det. Så det blir artig å kjøre på sommerføre – det gleder jeg meg til».

Service og ettermarked betyr alt

En ting er både Vanja og Sondre enige om: For dem er det viktig at maskinene virker når dem skal og det gjør det med Hitachi! «For meg er det virkelig ikke noe annet som gjelder i forhold til hvordan vi får hjelp. Jeg tror vi kun har hatt to driftsstanser på alle disse årene og det sier jo litt. Men begge gangene har dere ordnet opp. Den ene gangen klarte vi å sende en saks gjennom frontruten på en gravemaskin – og da demonterte dere en frontrute i Tromsø samme dag og vi kom i gang igjen dagen etter» mimrer Simonsen. «Og det er virkelig ikke ofte vi trenger hjelp. Og jeg tror aldri jeg har opplevd at du ikke har tatt telefonen» sier Sondre og nikker mot serviceleder Magnus.

«Det som vekter i kjøpsøyeblikket, i tillegg til pris og kvalitet, er jo nettopp hvordan du blir hjulpet og prioritert. Og for en liten bedrift mener jeg det er minst like viktig at våre maskiner går, for vi blir jo så sårbare ved driftsstans. Det føles godt å føle seg som nummer en i køen, selv om man er liten og lokalisert langt mot nord» avslutter Vanja med et stort smil om munnen.

Her finner du vårt maskinutvalg
Ønsker du et godt tilbud?
Følg oss i sosiale medier
Kundehistorier
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search