«Jeg er kjempefornøyd!
Den er helt fantastisk å kjøre.»

Roar Negård, maskinfører
Larsen Maskin & Transport AS

Larsen Maskin & Transport AS med ny Hitachi ZW220-7 på Melkøya

Hjullaster, beltegravere og Hamm-vals i sving hos entreprenøren i Hammerfest

Sola skinner, og byen viser seg fra sin beste side når vi tar turen til Hammerfest. Vår maskinselger Rune Traasdahl er sammen med produktansvarlig Ole Kristian Skauan på besøk hos Larsen Maskin & Transport AS. Entreprenøren har en imponerende maskinpark, med mye nytt utstyr. Et av de siste tilskuddene er en ZW220-7 Hitachi hjullaster.

Familiebedrift

«I dag er vi rundt 20 ansatte Vi ble årets opplæringsbedrift i 2022 og vi har alltid to lærlinger. Jeg trives med størrelsen på firmaet nå. Vi har vært flere tidligere, men nå har jeg fine dager, greit med penger, og jeg får også tid til mitt tillitsverv i MEF» smiler daglig leder i firmaet Svend Ingvar Hoel Larsen. Likevel blir det ikke tid til å kjøre maskiner selv lenger, da det administrative arbeidet har tatt over. Eventyret begynte i 1992 da Larsen dannet et enkeltmannsforetak. «Det begynte med en Fiatallis 1979 modell og en enkelt brøytejobb for kommunen. Så jeg var faktisk også i kontakt med Nanset Standard et par ganger da for å få deler og utstyr til lasteren.» mimrer han. I dag er både kone og datter involvert i driften. «Min datter Charlotte kjører alt av maskiner og har bachelor i bedriftsøkonomi og har miljøgodkjenningen i bedriften. Så arvetakeren er rett og slett klar allerede» smiler Svend Ingvar.

Spennende prosjekter

I løpet av årenes løp står entreprenøren bak en rekke spennende prosjekter i sentrum av byen. En stor del av infrastrukturen i byen står nemlig gjengen i Larsen Maskin & Tranport AS bak. Entreprenøren har også eget mobilt knuseverk. I øyeblikket er derimot hovedaktiviteten til entreprenøren lokalisert ute på Melkøya og nesten hele maskinparken er plassert der. Der har selskapet vært i arbeid siden i mai i fjor.

Men tidligere har entreprenøren hatt en rekke prosjekter der og de ansatte er dermed godt kjent på øya. Det er variabelt arbeid, under strenge sikkerhetsrutiner. Grunnarbeid til nye haller, fjerning av gammel infrastruktur og forurensede masser, er noen av oppgavene entreprenøren har påtatt seg. «I de neste 3-5 årene skal det brukes enorme summer på prosjekter og infrastruktur rundt om i byen i forbindelse med anlegget på Melkøya. Så jobb blir det på oss fremover også. Derfor har jeg ikke vært så bekymret for å investere i nye maskiner nå».

God driftsøkonomi med produkter fra Nasta

Og det er opptil flere nye maskiner på plass hos entreprenøren i Hammerfest. En rekke av maskinene er levert av Nasta. Etter en omvisning på området tar vi en liten prat om filosofien bak maskininnkjøp: «Jeg mener at Nasta er en profesjonell leverandør til oss i anleggsmarkedet. Det er gode og gjennomtenkte produkter. Så vi er veldig fornøyde med både Nasta og Hitachi produktene og ser at det gir oss god driftsøkonomi. Hammen, HC70i som står her, har visst seg å være en veldig bra liten vals. Den fungerer veldig bra, den er lettkjørt og servicevennlig. Den har gått på et stort prosjekt nede i havna og nå bruker vi den her på Melkøya på avretting og komprimering. En medium 7 tonns vals som fungerer til mange typer jobber. En god universalvals rett og slett» smiler Larsen.

Sterk hjullaster

Et lite stykke unna står den nye hjullasteren, Hitachi ZW220-7. Og Larsen er klar på hvorfor det ble en Hitachi laster på dette prosjektet: «Vi kjøpte lasteren fordi vi skulle utføre en del tyngre oppgaver, som blant annet lasting på knuser og uttak av masser – og da er Hitachien en veldig sterk og god laster. Og den har dessuten en meget god førerkomfort».

Og da må vi jo også høre med maskinføreren som sitter i førerhuset: Er han like fornøyd som sjefen tilsier? Svaret er ja. Roar Negård har jobbet i firmaet i 12-13 år og kjører all slags maskiner i jobben. Og han stortrives med sin varierte hverdag i firmaet. Siden han ofte er utleid til andre har han virkelig fått testet all slags maskiner og merker, så han bør vite hva han snakker om når han sier: «Jeg er kjempefornøyd med denne hjullasteren. Nå har jeg kjørt den i et par måneder. Jeg har hørt så mye rart om disse, men de er virkelig enkle å bruke og svært oversiktlig! Det er mye lys, kamera og alarmer, men det tenker jeg bare er et pluss, for det gjør at denne holder seg veldig pen på loddet i forhold til andre maskiner vi har. Men den er faktisk helt fantastisk å kjøre og mye er lett tilgjengelig, som for eksempel batterikassa».

Etter at produktsjef hos Nasta, Ole Kristian Skauan, går gjennom en del innstilliger med hjullastersjåførene i firmaet og kontrollerer at alt er som de ønsker, tillegger maskinføreren: «Det helt klart viktigste for meg er at maskinene er stabile, og ikke stopper når det står på som værst. Det har vi sett på mye annet. At en hjullaster stopper på grunn at det er vinter, det er ikke bra. Da blir vi sårbare!». Så skal vi i Nasta gjøre vårt for å sikre driftssikre maskiner i tiden som kommer også – og vi takker for nok en varm og gjestfri opplevelse i nord!

Her finner du vårt maskinutvalg
Ønsker du et godt tilbud?
Følg oss i sosiale medier
Kundehistorier
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search