«Min gamle ZX85US-5 har gått smertefritt i 7 år.
Så Hitachi var et klart førstevalg!»

Ole Martin Lanner, eier og maskinfører

Sommer, sol og Hitachi – ZX95US-7 rett inn i hyttearbeid i vakre Stavern

Vi har ikke dratt langt unna vårt hovedkontor i Larvik denne gangen. Stavern er en vakker plass i Larvik og det er ikke helt uten grunn at det er etablert mange hytter opp gjennom langs de vakre strendene i området.

Hytter som spesialfelt

Vi har tatt turen til en av dem; Nalumstranda, hvor maskineier og maskinfører Ole Martin Lanner arbeider med sin helt nye Hitachi ZX95US-7 maskin i strålende solskinn. Ole Martin bor selv ved Mølen, mellom Nevlunghavn og Helgeroa for de som er godt kjent. «Jeg er heldig og har stort sett bare hatt lokale jobber her i området» smiler maskineieren. «Dessuten har jeg opparbeidet meg et godt forhold til flere av byggmesterne her, så det gjør at jeg har stabilt med arbeid».

Lanner jobber først og fremst mye med hytter, slik som her på plassen vi er på denne dagen. I dag er han i gang med oppussing til plen på en hyttetomt, som han også har tatt seg av grunnarbeidet på i fjor. «Jeg jobber mye opp mot hytter ja, men jeg synes det er veldig ok. Man blir litt bortskjemt, for hyttefolket genererer jo ofte mye arbeid her. Dessuten er det utrolig mange fine plasser her, og det er for det meste stile og rolig».

Alt fra grunnarbeid, rivning, og oppussing

Nå er det tidlig i sesongen og Lanner er helt alene på området når vi tar turen, likevel vet han at det snart snur: «Selv om det i høysesongen er mye folk her, stortrives jeg med dette. Med god dialog med folk, så går det meste veldig fint. Jeg har en god del jobb nå fremover, for det er mye gammelt som skal (og må) skiftes ut her også» bekrefter han.

«Det er kanskje en del mindre jobber enn tidligere, men jobb er det så absolutt. Alt fra grunnarbeid, rivning, og oppussing slik som her med plen og uteområder, drenering og så videre, er noe av det jeg gjør mest av. I tillegg har jeg en del snøbrøyting om vinteren med traktoren, men det er nok gravearbeid jeg synes artigst å holde på med ja» smiler maskinføreren.

Ny Hitachi ZX95US-7 maskin på toppen av ønskelisten

Den nye maskinen har han kun fått testet et par uker, men han er fortsatt svært tilfreds med valget. «Jeg hadde veldig lyst på ny maskin nå. Min tidligere graver, en ZX85US-5 modell, har jeg nå hatt i syv år. Men den har gått helt smertefritt, så det håper jeg selvfølgelig den nye også gjør det» smiler han. «På den forrige var det var det jo bare å vri på nøkkelen og grave. Og det å ha serviceavtale fungerte veldig bra. De ringte bare fra Nasta når det er på tide med et lite besøk og så plutselig var de her. Så jeg må jo si at den forrige maskinen har gått veldig fint ja».

Ole Martin har hatt en del andre merker tidligere. «Jeg har vel holdt på for meg selv siden 2002. Da begynte jeg med en Airman graver og en traktor med henger, og etter noen fine år som innleid hos entreprenør Bjørn Øyvind Tveter, måtte jeg ta et valg – og da bestemte jeg meg for å satse for meg selv. Og den avgjørelsen trives jeg godt med» smiler han.

Forskjell på serie 5 kontra serie 7

«Hitachi var et klart førstevalg når jeg skulle ha ny maskin for syv år siden også – og jeg angrer ikke på det! Absolutt ikke – det har fungert veldig bra Også var det et stort pluss at det er fastbom på Hitachien – så det var det som sto øverst på ønskelisten da også» smiler han. Når det gjelder utviklingen av 8-9 tonns modellen fra Hitachi er det skjedd en rekke endringer både på størrelse og på førermiljøet.

Så vi i Nasta er selvfølgelig nysgjerrige på hvilken forandring Lanner legger mest merke til når han sammenligner sin gamle maskin opp mot sin nye, nå etter to ukers kjøring.

«Jeg merker nok best at det er mer plass å gå ut og inn, det er det største forskjellen. Dessuten er jo graveren veldig fin, og veldig oversiktlig. Det er gode instrumenter og grei skjerm, så det fungerer godt. Det har skjedd litt siden serie 5 ja, til det bedre så absolutt. Et annet stort pluss at frontruten kan løftes mye lettere nå. Jeg liker også det nye interiøret med skjerm og sete. Jeg sitter veldig godt og den går også roligere nå» smiler han fornøyd.

Utstyr og deler

Med på traktorhengeren har han også med seg en del utstyr. Med blant annet Nasta graveskuffe og smalskuffe, Engcon tilt, et par Gripen klyper, pigg og en rippertann bør maskinføreren stå godt skodd for enhver utfordring. Ved å kunne frakte maskinen på traktorhengeren er han dessuten helt selvhjulpen mht arbeid og transport. Kjekt når man hovedsakelig arbeider på trange plasser, hvor fremkommeligheten ikke alltid er på topp.

Vi forlater dermed den fornøyde maskinføreren vel vitende om at vil være mange hytteiere i området som vil få god hjelp av Ole Martin og hans ZX95US-7 i ukene som kommer frem til ferien.

Her finner du vårt maskinutvalg
Ønsker du et godt tilbud?
Følg oss i sosiale medier
Kundehistorier
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search