«Det er driftssikkerhet og ettermarked som gjør
at vi handler Hitachi - det er det ingen tvil om!»

Sture Hagfors, daglig leder
Fundamentering Og Graving AS

Tre serie 7 korthekkere hos Fundamentering & Graving AS i Tromsø

Hitachi ZX135US-7 og ZX225USLC-7 på plass på nytt prosjekt!

Tromsø-entreprenøren Fundamentering & Graving AS bygger ny ungdomsskole på Kvaløysletta i Tromsø. Her har entreprenøren kontrakt på hele grunnarbeidet og det er mange anleggsmaskiner i sving når serviceleder Magnus Eilertsen tar turen innom for å slå av en prat med den trivelige gjengen.

Fra lastebil til maskinkjøring

Maskinfører Robert Berger har ikke mange timer på telleren i sin nye Hitachi ZX135US-7, men det virker som om han har funnet seg godt til rette i den nye serie 7 maskinen. «Det er jo veldig gøy med ny maskin nå da. Jeg er veldig fornøyd med størrelsen. Det er en veldig hendig maskinstørrelse. Den er veldig kjekk. Size-messig, for å være en 13-14 tonner, så er jo dette en god maskin. Du får gjort det meste og slipper å tenke på at man har en ræv som subber overalt. Jeg har jo stått her i kort avstand til lyktestolper og diverse annet, så det er deilig å slippe å tenke på alt rundt.» smiler Berger.

Det er kaldt i lufta i Tromsø, og kaldt i bakken. Det er cirka 40 centimeter med tele på området som klargjøres for en ny støttemur. «Men det klarer jeg fint å rive gjennom med denne, det er ikke noe problem. Dessuten har jeg jo skjæret ned her, så jeg står godt her».

Robert har jobbet i firmaet i 4 år. Han begynte faktisk som lastebilsjåfør. «Så spurte sjefen en dag om jeg ville prøve meg som maskinfører, fordi de trengte maskinførere. Og siden har jeg bare vært i maskin» ler han. «Jeg liker det mye bedre enn lastebil. Hverdagen er mye mer allsidig, og du gjør noe hele tiden».

Serie 7 kontra serie 6

I løpet av årene har han fått testet ut en rekke størrelser og flere merker. «Jeg tror faktisk jeg begynte i en Hitachi også, en gammel 8-tonner. Og det har vel gått mest i Hitachi for min del her i firmaet. Vi har jo en Hitachi ZX135 i serie 6 som jeg har kjørt en del». Og da kommer jo det obligatoriske spørsmålet fra oss: Hvordan er serie 7 i forhold til den gamle modellen? «-Oi ja. Jeg merker stor forskjell i serie 7. Det er større hytte og mer plass. Alt er veldig oversiktlig og enkel å manøvrere. Jeg har faktisk vært i serie 6´n etter dette, men jeg var ikke så fornøyd med det nei. Jeg er blitt veldig glad i denne og håper på flere timer her ja!» smiler Robert.

Også daglig leder, Sture Hagfors har lagt merke til den nye serien fra Hitachi: «Hitachi har kommet seg veldig godt i den nye serien. Det er jo ingen tvil om at det var litt gammeldags i de tidligere seriene. Nå er det lite klager fra de ansatte. Det er vanskelig å få tak i nye folk, så vi må holde på de gode. Det er jo vanskelig å gjøre noe uten folka. Vi er lydhøre på innspill fra maskinførerne våre og har blant annet spekket de nyeste maskinene med komfort-sete, diverse lys og lignende».

ZX225USLC-7 – stor maskin i liten kropp

Den første Hitachi maskinen kom i 2017 og ifølge Hagfors gikk den nærmest feilfritt. Etter dette har mange oransje maskiner funnet vei til Tromsø-bedriften. I tillegg til den nye ZX135US-7 maskinen, er det også nettopp kommet to nye ZX2225USLC-7 beltegravere i stallen. Dette er en modell de også tidligere har hatt i parken og Sture er helt klar på hva han mener er fordelen med denne maskinstørrelsen: «Det er rett og slett en stor graver i en liten kropp. 225´n kan stå lenge på anlegg. Stor tung maskin, med bra kapasitet, samtidig som det er en korthekk. Du kan jobbe inntil bygg og inni bygg – og da er de perfekte! Veldig hendige maskiner. Og spesielt på vann og avløp, langs gater og sånne ting – så er de også helt perfekte». Prosjektet på Kvaløysletta er det største entreprenøren har hatt og strekker seg helt til 2027.

Det er en rekkemaskiner, men også en del utstyr på plass på Kvaløysletta. Også her en del levert av Nasta: «Blant annet Gripen klypene har fungert veldig bra» smiler Sture og legger til: «Vi venter faktisk nå på en ny tømmerklype. Det er i likhet med maskinene viktig med velfungerende utstyr. Vi skifter jo ut maskinene ganske jevnt og det samme gjelder jo på utstyrssiden».

Driftssikkerhet og ettermarked betyr mest

Hagfors har i mange år kjørt maskin selv og startet som selvstendig næringsdrivende for 12 år siden og vært i bransjen i snart 30 år. «Jeg har kjørt maskin hele livet, det er jo det som har vært yrket mitt hele tiden. Man får jo en del erfaring. Men den viktigste grunnen for meg, for at det er blitt en del Hitachi, er rett og slett driftssikkerheten og ettermarkedet. Det er derfor vi handler Hitachi rett og slett. Uten forbehold så tror jeg de scorer høyest i klassen iallfall her oppe. De stiller opp på varsel – uansett» smiler han og nikker bort mot serviceleder Magnus, før han legger til: «Men det er jo ikke store feil med Hitachi heller da og det er jo det som er bra med Hitachi».

Her finner du vårt maskinutvalg
Ønsker du et godt tilbud?
Følg oss i sosiale medier
Kundehistorier
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search