«Det var en grunn til at jeg ville
ha Hitachi ja. Hytta har overrasket
meg positivt!»

Sten Gøran Opsahl, maskinfører

«En av grunnene til at det ble Hitachi
nå er at det er lite feil. Og det er
stillere inni hytta»

Are Herring, maskinfører

En favoritt på belter og en på favoritt hjul!

Nye serie 7 korthekkere hos KN Entreprenør AS

Noen liker hjulgraver og noen liker beltegraver. Hos KN Entreprenør AS finner man begge. Vi skal møte to maskinførere som har hver sin favoritt. Men begge har fått nye Hitachi serie 7 maskiner og begge har gått for korthekker.

La oss begynne med hjulgraveren: Den nye Hitachi hjulgraveren ZX155W-7 skinner om kapp med solen utenfor de nye lokalene til KN Entreprenør AS på Frøya. I fire og et halvt år har Are Herring kjørt hjulgraver. «Det var helt tilfeldig at jeg havnet i en hjulmaskin, en ZX140-5, når jeg begynte her hos KN. Men nå trives jeg veldig med det. Vil ikke ha noe annet enn det nå. Jeg føler meg rett og slett ikke vel i beltegravere lenger» ler Are.

«Det er jo mer å passe på når en kjører hjulgraver – men samtidig er ingen dager likens. Det blir mye hjulkjøring etter vei. Det er veldig variert med mange små oppdrag som fyller hverdagen. Så har jeg jo også en haug med anleggsutstyr som gjør at jeg kan jobbe veldig allsidig. Dessuten trives jeg veldig godt i firmaet, og jeg synes spesielt at det er fint at vi har faste maskinfører på maskinene. Det blir litt mer ansvarsfølelse da ja».

Og det er ingen tvil om at Herring tar ansvar for maskinen han kjører, for maskinen er godt ivaretatt etter å ha bikket 500 timer. «Jeg synes den funker bra. En av grunnene til at det ble Hitachi nå er at det er lite feil. Den nye serien er mye stillere i hytta. Så liker jeg i tillegg kamerafunksjonen og da føler jeg at jeg har mer oversikt bakover. Større speil med oppvarming er det og, og det har jeg savnet. Det har skjedd mye fra den 2015-modellen jeg kjørte tidligere ja! Men denne gang ble det korthekker også. Det er jo veldig kjekt når man er på så mange ulike arbeidsplasser. Så dette fungerer svært godt ja» smiler han.

Vi drar videre fra en fornøyd maskinfører til en annen. På Ansnes, er maskinfører Sten Gøran Opsahl, i gang med grunnarbeid for Hitra Mat AS. Til jobben bruker han sin nylig overleverte Hitachi ZX135US-7 korthekker. Han har jobbet hos KN Entreprenør AS i 5 år allerede og startet karrieren som lærling i firmaet.

Det er hektisk på anleggsområdet og det er mye som skjer. Det er trangt om plassen og mange hensyn å ta. «Det er ikke store område å bevege seg på her nei» ler Sten Gøran. «Derfor er det spesielt greit med korthekker her. Jeg har bestandig kjørt korthekk beltegraver, og jeg vil ikke ha noe annet heller. Nå kan jeg snu meg uten å tenke så hardt på det. Slipper å være så bekymret for å ripe opp maskinen. Samtidig er det ingenting å si på stabiliteten, den er rolig og fin».

Her er det også en maskinfører som foretrekker å jobbe variert: «Jeg liker best hustomter med litt rørlegging, litt grovarbeid og litt finarbeid. Det er fint med litt variasjon og jeg trives godt med å være litt ute! Det er nok også en del av grunnen til at jeg ble maskinfører. Det var rett og slett det jeg hadde lyst til. Og jeg har ikke angret nei. Det er dette jeg liker å holde på med. Det er deilig å kunne jobbe variert som sagt, og så liker jeg godt å kunne styre hverdagen min selv. Dessuten er det fint å ha egen maskin, så vet man hvem som har gjort hva på dem».

I de siste årene har han kjørt litt ulike merker. Hitachi har han ikke kjørt siden han var lærling og da kjørte han en serie 3 maskin. Han fikk denne gang aktivt være med på å bestemme merke når han nå skulle ha ny maskin. Så vi lurer jo da på hvorfor det ble en Hitachi? «- Det er jo en grunn til at jeg ville ha Hitachi igjen. Jeg merker stor forskjell fra serie 3 til serie 7 ja! Hytta har overrasket meg veldig positivt! God plass i hytta er det, og det er jo dessuten fint at de har fått til fjæringen mellom konsoll og sete!»

Her finner du vårt maskinutvalg
Ønsker du et godt tilbud?
Følg oss i sosiale medier
Kundehistorier
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search