«Dette er min første Hitachi, en ZX225USLC-7
– det nyeste av det nye – og jeg er veldig fornøyd
med hvordan den har fungert.»

Vegard Røstadstuen, maskinfører

Hitachi ZX225USLC-7 – en korthekket allrounder!

Dokka Entreprenør AS

Dokka Entreprenør AS, en del av DEAS Gruppen AS, er en mellomstor graveentreprenør med hovedkontor på Dokka. Deres byggherrer er blant annet Statens vegvesen, fylkeskommuner, kommuner og byggentreprenører. Nedslagsfeltet for oppdragene strekker seg fra Dovrefjell og Lesja i nord, Hemsedalsfjellet og Golsfjellet i vest, Rakkestad i sør, og Hedmark i øst. Kjerneområdet er indre Østlandet.

Vi møter den 25 år gamle maskinføreren Vegard Røstadstuen, i Rakkestad. Nærmere bestemt langs riksvei 22, bak spakene på deres nye Hitachi ZX225USLC-7 – utstyrt med hogstaggregat. Jobben de nå driver med dreier seg i all hovedsak om å fjerne fjellmasser og flytte veien et stykke inn, da det er fare for at deler av den kan rase ned på nærliggende jernbanelinje.

“- Dette er min første Hitachi, en ZX225USLC-7 – det nyeste av det nye – og jeg er veldig fornøyd med hvordan den har fungert. Valget av maskinløsning ligger det mye tanke bak”.

Med Hitachis korthekk-løsning i kombinasjon med hogstaggregatet er graveren både effektiv med tanke på hva den krever av plass og svært selvgående. Mange av prosjektene deres innebærer fjerning av skog og rydding av traseer, da kommer aggregatet til sin rett.

– Maskin kan brukes «allround», forklarer Vegard og tilføyer at for deres del, på særlig dette oppdraget – hvor det er mye berg og klatring på trange plasser, er en meget kurant maskin, sier Vegard, og gir tommel-opp.

Fokus på miljø

Dokka Entreprenør er en av få graventreprenører som innehar fire ISO-sertifikater. Kvalitet, Ledelse og arbeidsmiljø, Trafikksikkerhet og Miljø. For Henry Ringvold, daglig leder i bedriften, er det viktig stå inne for det man sier.

Han tar opp miljøfokuset deres som et eksempel:
– Vi skal ha en seriøs og gjennomtenkt miljøprofil, ikke bare si at vi har det. Da er det viktig at leverandørene våre er med på å spille oss gode. Vi vet vi kan stole på Nasta i kombinasjon med Hitachi. Produktet er driftssikkert, og vi får oppfølgingen vi behøver og ønsker fra servicemarkedet deres.

Vi i Dokka Entreprenør, og søsterselskapet Innlandet Maskinutleie, som eier de fleste maskinene, er opptatt av å tilegne oss ny kunnskap samt være en fremoverlent og effektiv entreprenør. Vi har ny og moderne maskinpark, hvor vi blant annet satser innenfor det grønne skiftet som bransjen nå er på vei inn i. Vi har to 25-tonns el-gravere som blant annet går mye på utleie, samt flere elbiler for å nevne noe. Vi benytter ny teknologi, innen landmåling, maskinstyring og droner aktivt i vår virksomhet, avslutter Ringvold.

Her finner du vårt maskinutvalg
Ønsker du et godt tilbud?
Følg oss i sosiale medier
Kundehistorier
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search