Kristian Clausen hos Fon Anlegg AS

«Krattknuseren er veldig effektiv,
spesielt i kombinasjon med hjulgraveren.»

Kristian Clausen, maskinfører
Fon Anlegg AS

Hitachi ZX155W-7 med Tokvam hos Fon Anlegg i Sandefjord
Krattknuseren fra Tokvam
Fon Anlegg i Sandefjord
Kantklipper fra Tokvam hos Fon Anlegg i Sandefjord
Kristian Clausen hos Fon Anlegg AS med Krattknuseren montert på Hitachi ZX155W-7

Effektiv krattknuser hos Fon Anlegg AS

Kristian har fått ny krattknuser på sin hjulmaskin!

Utstyrsselger i Nasta, Terje Lastein, har nettopp levert nok en kantklipper fra Tokvam til Fon Anlegg i Sandefjord. Kort tid etter levering tok han turen for å se utstyret i praksis.

Det er maskinfører Kristian Clausen som har fått æren av å innvie utstyret denne uken. Krattknuseren er nå montert på hans Hitachi ZX155W-7 hjulmaskin og det er ingen tvil om at han trives i maskinen: «Nå har jeg hatt denne hjulgraveren i et år allerede. Før det hadde jeg en ZX145W-6 før denne i fem år – og begge disse maskinene har vært bortimot feilfrie! Så de har jeg vært veldig fornøyd med! Jeg er veldig glad i hjul og trives godt på hjul!»

Det er også en fordel å ha hjulgraver når han kjører med krattknuser ifølge Clausen: «Jeg har jo litt erfaring med lignende utstyr bare på traktor. Men det er helt klart en fordel å bruke en hjulgraver med denne krattknuseren. Du kommer høyere og nærmere trestammer for eksempel. Du blir jo mer fleksibel og mer effektiv i forhold til en traktor. Det blir ryddigere grøftekanter og resultatet blir rett og slett bedre»

Han var likevel litt spent før han fikk krattknuseren på maskinen: «Jeg var spent på om rotortilt funksjonene eller bommen ville påvirke kraften på utstyret. Det er selvfølgelig om å gjøre om å ikke bruke rotoren så mye, men det går overraskende bra. Den tar godt og den er veldig effektiv altså!»

Det er store krefter i sving og det jobbes raskt å effektivt langs jordekantene – likevel er maskinføreren tydelig på at man må respektere kreftene: «Som med alt utstyr som dette, er det klart at man skal være obs på kvist- og stein sprut. Men man venner seg til å følge godt med å ta hensyn. Men siden jeg allerede kjører hjulgraver så er jeg jo vant med å passe på og kjøre etter forholdene» smiler han.

Krattknuseren fra Ilsbo by Tokvam er beregnet for mindre kratt, gress og busker (inntil 100mm). Kjettingen “river” av grener og kratt som dermed forsinker gjenveksten betydelig. Bruksområder er vei-og jordekanter, grøfter, beiteområder, skiløyper, alpinbakker og linjerydding. Få bevegelige deler gir en robust løsning som gjør det enkelt å skifte kjetting og reim på drivverket. 45 grader sprutvern bak er standard. Utstyret er produseres og utvikles hos Tokvam på Reinsvoll, så her er det nok en norsk produsent som leverer varene.

Etter å ha sett Kristian jobbe seg systematisk bortover jordekantene er også utstyrssjefen meget fornøyd med prestasjonen: «Det er gøy å se at utstyret fungerer så godt. Det er et prisgunstig alternativt i forhold til et komplett utstyr med aggregat. Det er jo et enkelt produkt, hvor kjettingene er slitedelene. Dermed et det er et økonomisk alternativt som fungerer godt. Vi har levert ganske mange allerede og responsen har vært veldig positiv» avslutter Lastein.

Her finner du vårt maskinutvalg
Ønsker du et godt tilbud?
Følg oss i sosiale medier
Kundehistorier
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search