Hitachi ZX85US-6 miljøfoto

«Jeg trives i maskinen!
Jeg liker dem, de er gode å kjøre»

Veronica Fremstad, maskinfører
Brødrene Karlsen Anleggsdrift AS

Hitachi ZX85US-6
ZX85US-6 maskin
Miljøfoto av Hitachi ZX150W-7

«Hitachi er jo bedre enn alt.
Den er bare så genial både innvendig og utvendig!»

Karoline Alertsen Nordgård, maskinfører
Brødrene Karlsen Anleggsdrift AS

Hitachi ZX150W-7 hjulmaskin
ZX150W-7 hjulmaskin
Karoline i Hitachi ZX150W-7 hjulmaskin
Brødrene Karlsen Anleggsdrift AS
ZX150W-7 hos Brødrene Karlsen Anleggsdrift AS

Møt Karoline og Veronica

Bestevenner, kolleger og maskinførere.

Hitachi ZX150W-7

Vi har tatt turen til Troms, nærmere bestemt til to blide jenter hos Brødrene Karlsen Anleggsdrift AS. Vi har nemlig fått høre at bestevenninnene Karoline Alertsen Nordgård og Veronica Fremstad, begge nettopp har avsluttet lærlingperioden, og er nå fast ansatt som maskinførere i firmaet. Sist, men ikke minst kjører de begge hver sin Hitachi graver også.

Vi møter Karoline Alertsen Nordgård først, i det vi ankommer må hun av gårde til en vannlekkasje på Mestervik i Balsfjord kommune. Vi følger etter og får en kjapp prat med henne etter at vannlekkasjen er funnet. Til jobben bruker Karoline sin Hitachi ZX150W-7 hjulmaskin, som hun fikk bare et par måneder inn i lærlingetiden. Dette var også den første ZX150W-7 hjulgraveren som ble levert norsk kunde, så en ganske unik maskin med andre ord!

«The love og my life!»

Det er ingen tvil om at denne jenta elsker det hun driver med: «Det er mye utfordringer og mye stress i jobben, men det er jo det som gjør det så artig» smiler Karoline. Hun har gjennom læringstiden prøvd andre type maskiner, men hun er uten tvil en sann hjulgraver entusiast: «Det er jo en ære å få lov å kjøre hjulgraver – det er jo så klart mye mer utfordrende enn å kjøre en beltegraver. Men nå er jeg så vant til den. Jeg og maskinen er et nå. Dessuten er jo hjulgravere så mye kulere» ler hun – før hun tillegger: «Hitachi er jo dessuten bedre – bedre enn alt. Det er bare så genialt både innvendig og utvendig. Den løfter akkurat det den skal og er hverken for stor eller for liten. Denne vil jeg ikke bytte bort – for dette er «the love og my life!».

Så hvorfor ble Karoline maskinfører? Da hun var liten, var hun med faren sin på jobb. Og det er ingen tvil om at det var en god motivasjon for å følge i samme fotspor: «Faren min jobber også i anleggsfirma og jeg var jo med han som liten og synes det var så artig at jeg ville bli det sjøl. Så i 7. klasse, tror jeg det var, bestemte jeg meg for at jeg skulle bli som pappa – jeg skulle bli maskinfører! Og jeg har ikke angret et sekund» ler hun.

ZX85US-6 maskin

Ikke nok med at Karoline har samme jobb som sin far, hun har også samme jobb som sin beste venninne Veronica. «Det er kjempeartig at vi er i samme firma også. Vi har vært sammen i mange, mange år nå og det er veldig trivelig. Bestevenner for life!».

I 10. klasse ble de to jentene kjent. Og det kan vel være at Karoline inspirerte videre til sin venninne. «Jeg ble nok påvirket ja» ler Veronica når vi møter henne senere på dagen. «Men her er det kjempetrivelige folk og jeg trives veldig godt! Jeg ville ha en praktisk jobb, så jeg begynte på tipp og så maskinførerlinja i Fauske for det virket veldig spennende. Man får jo en del oppmerksomhet på jobb som kvinnelig maskinfører. Men det er heldigvis mye mer positivt enn negativt» smiler hun.

«Kjør på, det er stilig!»

Maskinføreren og hennes Hitachi ZX85US-6 maskin er i full gang på Cargill sitt område på Bergneset med avretting og nedsetting av kummer. Det er en trang arbeidsplass og det er dermed ikke så rart at det er Veronica som er satt til denne jobben. «Jeg vil gjerne ha en større maskin, men jeg trives i den lille maskinen min egentlig. Den er jo egnet til alt siden den er så liten. Jeg fikk denne ny i fjor, men kjørte en tilsvarende før det. Jeg liker Hitachi – de er gode å kjøre».

De to venninnene er dessuten veldig glade for at de endte opp i samme firma. Det er godt å være to mener de begge. Men hvilke råd har de til andre jenter som vurdere samme yrkesvei? «Kjør på, det er stilig! Og hvis du liker oppmerksomhet i tillegg er det jo fint!» ler Veronica.

Her finner du vårt maskinutvalg
Ønsker du et godt tilbud?
Følg oss i sosiale medier
Kundehistorier
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search