Einar Sørensen Maskinentreprenør AS

«Den er jo så fin på hydraulikken
- du kan jo nesten klø folk på ryggen med den.»

Andreas Hanssen, maskinfører
Einar Sørensen Maskinentreprenør AS

Einar Sørensen Maskinentreprenør AS
Norges første ZX225
Einar Sørensen Maskinentreprenør AS
Einar Sørensen Maskinentreprenør AS
Einar Sørensen Maskinentreprenør AS
Einar Sørensen Maskinentreprenør AS
Einar Sørensen Maskinentreprenør AS

Andreas lever ut guttedrømmen – hver dag på jobb!

Storfornøyd maskinfører hos Einar Sørensen Maskinentreprenør AS

«Dette skal jeg gjøre til jeg dæver! Helt klart»

Noen jobber for å leve, mens noen elsker det de jobber med. Andreas Hanssen er en av dem. Guttedrømmen var å kjøre gravemaskin, og det gjør han – og han elsker det. «Det er jo noe med det å få betalt for å holde på med hobbyen sin og kunne være ute – det er jo det beste!» ler han. Hanssen begynte å kjøre maskin når han var 16 år og stortrives i dag som maskinfører. Han har jobbet i firmaet i drøyt 4 år og trives godt. «Dette skal jeg gjøre til jeg dæver! Helt klart» smiler den unge maskinføreren.

Selskapet Einar Sørensen Maskinentreprenør startet sin historie på slutten av 1960-tallet. Med lange tradisjoner i bransjen ligger det mye kompetanse hos entreprenøren og maskinparken er både variert og solid. Ved juletider tilbake i 2021, fikk entreprenøren i Tromsø, levert Norges første ZX225USLC-7 maskin. Modellen har siden den gang vært svært populær ute hos kunder og vi ble derfor nysgjerrig på hvordan det sto til med «Norgespremieren» i dag. Og det er her Andreas kommer inn i bildet. Han kjører nemlig maskinen når vi møter han i full gang på et anlegg i regi av Consto.

Spesielt viktig på travle byggeplasser

Han har tidligere kjørt serie 5, og merker klart at det er skjedd mye fra den gamle til den nye serien. «Det er jo spesielt inne i hytta. Her er det jo ny skjerm, setet og konsollen er nå endelig samkjørte, samt at instrumentpanelet er nytt. Så jeg kan ikke klage her nei» sier han med et glimt i øyet. «Dessuten er det faktum at vindusviskeren nå tar hele ruta og det er godt med lys på han et stort pluss. Så fungerer også det nye kameraet veldig fint, det er spesielt viktig på travle byggeplasser som her. Med både tømrere og betongarbeidere som går rundt – så det er godt å kunne følge litt med ja. Dessuten er den jo ikke så verst å se på heller. Det er liksom ikke så mye oppbygging bak som på konkurrerende merker. Så jeg må si at jeg virkelig positivt overrasket kontra serie 5´n ja».

God arbeidskapasitet

Det er et travelt område, med mye som skjer og mye å ta hensyn til. «Her har det vært alt fra uttak av tomt, VA-arbeid, avretting og sprengning – ja alt mulig egentlig. Men jeg liker det variert og derfor passer jo maskinen også så godt. Det er jo en veldig kurant størrelse på den. Man kan liksom være med på både stort og smått. Den er liksom stor, men kompakt. Og så har den god arbeidskapasitet. Så jeg mener det er den beste størrelsen, fordi den er så allsidig. Dessuten mener jeg at korthekker er det beste. Du kan liksom stå helt inntil bygget uten å ha så og si noe overheng».

Fremdrift og fremkommelighet

Samtidig som vi står og prater, jobber en kollega av Andreas med å komprimere massene. Til arbeidet bruker han en Weber CR7. Maskinentreprenøren har nemlig også en del anleggsutstyr fra Nasta. Hanssen har også testet vibroplatene en rekke ganger selv: «Det er en av de bedre hoppetussene jeg har jobbet med, så absolutt. De har først og fremst lite vibrasjon. Det er dessuten kjekt med displayet som viser hvor godt du har komprimert er blant annet. Og så er det veldig god fremdrift og fremkommelighet på dem. Jeg har prøvd mange andre merker, men denne synes iallfall jeg er den som er best» tillegger maskinføreren før han hopper inn i guttedrømmen igjen og fortsetter arbeidet …

Her finner du vårt maskinutvalg
Ønsker du et godt tilbud?
Følg oss i sosiale medier
Kundehistorier
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search