Hjem / Anleggsmaskiner / Gravemaskin / Hjulgraver / Hjulgraver ZX150W-7
Hitachi Hjulgraver ZX150W-7

Hjulgraver ZX150W-7 – Gir forbedret fortjeneste

Gravedybde: 5 290 mm
Maskinvekt: 15 300 – 17 200 kg
Motoreffekt: 105 kW / 143 hk
Rekkevidde: 8 780 mm
Skuffestørrelse: 650 liter

Visjonær hjulgraverserie fra Hitachi – nå på plass i Norge!

Serie 7 hjulgraverne fra HItachi kom med et bredere modellutvalg enn deres tidligere modell-serier. Det nye designet vil gi kostnadsbesparelser, forbedret komfort, høyere sikkerhet og oppetid. Hitachi sin nye hjulgraver ZX150W-7 er smidig, allsidig og sikrer eier og bruker best mulig drift gjennom levetiden.

ZX150W-7 – Forbedret fortjeneste

Maskinen har redusert drivstofforbruk. Det industrielt ledende HIOS V hydrauliske systemet fra Hitachi øker hastigheten på frontutstyret. Hitachi viser til opp mot 7 % mindre drivstofforbruk enn tidligere modeller.

Maskineiere kan øke fortjenesten ved å utnytte allsidigheten til maskinen. Enkelt bytte av graveutstyr gjør det enkelt å skifte til ulike prosjekter med samme maskin. Det valgfrie tilhengersystemet gjør frakt av utstyr enkelt, støttesystemet for utstyr gjør bytte av utstyr til en lek. De nye modellene kan også stilles inn for å møte enhver maskinførers egne preferanser og krav ved anlegget – gir optimal produktivitet og lavest mulig drivstofforbruk.

Føl forskjellen

Førerhuset på de nye hjulgraverne er redesignet for å gi maskinførerne det perfekte arbeidsmiljø. Stor plass, god komfort og kvalitet, lavt støynivå og mindre vibrasjoner er gode egenskaper sammenlignet med forgjengerne.

Sete og spaker beveger seg som ett, slik at maskinfører blir mindre sliten. Det nye ergonomiske designet på konsoll og brytere gjør maskinen enkel å manøvrere. Cruise kontroll, automatisk girskifte og det valgfrie kjørekontrollsystemet, som motvirker vibrasjoner fra frontutstyret, er også blant nyhetene.

Tilleggsfunksjoner på den nye, klare skjermen er også integrert i det moderne førerhuset. Alt for å gjøre arbeidsdagen enkel og trivelig.

Hitachi hjulgraver ZX150W-7 – Økt sikkerhet

Førerhuset tilbyr også unik sikt over anleggsplassen, og beskytter dermed føreren fra mulige farer. Et kamera med 170-graders fugleperspektiv forbedrer sikten ytterligere. Maskinføreren kan velge mellom 6 ulike oversiktsbilder på monitoren. Sikten gjennom frontruten er forbedret ved at rattet og rattstammen er smalere (og kan dessuten justeres i enda større grad enn tidligere).

For å kunne jobbe mer sikkert og med større produktivitet under krevende forhold, er de nye Zaxis 7 hjulgraverne som standard utstyrt med LED lys, større vindusviskere som dekker et større område av ruten, samt større speil. For ytterligere sikkerhet vil overvognen og frontutstyret kunne låses på plass, slik at maskinen er korrekt posisjonert ved arbeid på offentlig vei.

Høyere oppetid

Hjulgraver ZX150W-7 er bygget for å vare. Gjennomtesting ved fabrikkene og utviklingssenter i Japan sikrer pålitelig ytelse og høy driftstid.

Driftssikkerhet og kvalitet er i hver minste detalj, som for eksempel understellet som drar nytte av større svingninger på fremre aksel, forbedrede hydrauliske støtteben, samt fendere som beskytter den øvre strukturen fra søl, møkk og olje. Driftsstans hindres av etterbehandlingssystemet, og minimeres ved enkle vedlikeholds- og rengjøringskrav.

Maskinovervåking

Med maskinovervåkingssystemet fra Hitachi har maskineiere full kontroll over maskinparken og effektiviteten. Hitachi og Nasta tilbyr en rekke tjenester, via dataoverføring og digitale verktøy. Gjennom Owner´s Site og ConSite systemene fra Hitachi sendes dataene fra maskinen via GPRS eller satellitt daglig til det omfattende og detaljerte Global e-service systemet. Consite oppsummerer informasjonen i en månedlig e-post til maskineiere, mens Consite Pocket appen viser sanntidsvarsler dersom det skulle oppstå et problem med maskinen.

En unik innovasjon er at to oljesensorer overfører data til Global-e service systemet slik at kvaliteten på motorolje og hydraulikkolje overvåkes 24/7. Sensorene vil oppdage eventuelle endringer i oljekvaliteten, og varsler både maskineier og forhandler (Nasta). Dette gir kundene en ekstra trygghet, reduserer vedlikeholdsbehov og minimerer risikoen for uforutsett ståtid på maskinene. Dette vil selvsagt også øke annenhåndsverdien på maskinene.

Kundeerfaring:

Vi har tatt turen til Troms, nærmere bestemt til to blide jenter hos Brødrene Karlsen Anleggsdrift AS. Vi har nemlig fått høre at bestevenninnene Karoline Alertsen Nordgård og Veronica Fremstad, begge nettopp har avsluttet lærlingperioden, og er nå fast ansatt som maskinførere i firmaet.

«Det er jo en ære å få lov å kjøre hjulgraver – det er jo så klart mye mer utfordrende enn å kjøre en beltegraver. Men nå er jeg så vant til den. Jeg og maskinen er et nå. Dessuten er jo hjulgravere så mye kulere.»

Karoline Alertsen Nordgård, maskinfører i Brødrene Karlsen Anleggsdrift AS

Kundeerfaring:

Gyllenborg barneskole ligger så å si midt i Tromsø sentrum. Petersborggata, som ligger på oppsiden av skolen, er en av hovedårene inn mot sentrum. Fra midt på 60-tallet har nemlig det nordgående kjørefeltet vært bygget som ei betongbru, Gyllenborgbrua, med brupilarer under.

«Siden jeg begynte her har det blitt Hitachi. Og det er veldig bra. Det var litt tilvenning i starten fordi de er så lett på spakene sammenlignet med andre. Men nå sitter det veldig godt. Det er nok hydraulikken så skiller dem fra andre – at de er lette å grave med. Og den nye 7-serien er jo fantastisk.»

Atle Sørensen, maskinfører i Herbjørn Nilssen AS

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search